Skoči na vsebino

Buče


Recommended Posts

Kompot iz buč, Todika, a je to tisto, k daš notr vino.... mam nekje recept, sam se morm na poiskanje spravit, hahahhahaha.... Sem delala to ene dve sezoni, pa ful je dober... Meni se je zdel malce podoben ananasu.

 

Drugače pa je moja mami delala štrudl iz buč (kdo ma že rad štrudl, hahahhahhaaha?) tak sladek, ful dober!

 

 

Jaz jih imam pa najraje kar tko po pariško spanirane in ocvrte

al pa na žaru pečene s česnom in peteršiljem med komadi mesa x:Dx

 

Njami x:px

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Onidan sem v Coopu v Torriju zagledala čudovit kup buč :2src: , zraven pa buče narezane na manjše 3/4 kilske kose v celofan zavite z etiketo s ceno.

 

Velikan, ki je za mano potiskal voziček, si je pri priči preventivno zmislil duhomorno štorijo o tem, kako je njegova mama pripravljala buče NON-STOP od točno 3. razreda OŠ do vpoklica v vojsko. :o|o: x:o)x

 

In ker določene namige brez problema razumem, sem samo zvonko vprašala: " A zase lahko kupim kakšen kos?!?" :vragec: :sniky:

 

 

No, kaj sem naredila iz buče?

 

Kremna juha iz buče

Skrbno sem jo olupila in jo naribala na ribežnik z velikimi rezili.

V kozici sem naribano bučo pocvrla na maslu. Solila in še pred tem malo pocukrala, in ko se je pokuhala voda, počasi zalila z govejo juho. Tako sem zdušila bučo do mehkega (15/18 minut). Ugasnila ogenj, dodala nekaj žlic kisle smetane in kremo pomešala.Slednjič sem zamlinčkala nad kozico malo popra in poribala malo muškatnega oreščka.

 

Med dušenjem buče, sem narezala na kocke nekaj kruha od prejšnjega dne, ki ga nihče več ni šljivil in ga v ponvi na maslu popekla.

 

Ne odlična, ampak dobra, enostavna in nasitna jed. Bomo vsako jesen skuhali enkrat , kronike radi :fiju: w:Iw

 

P.s. Držalo od žlice je tudi iz bučnega mesa x:o)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:palec: obvladam stvar....sam sebe težko prepričam, da jem to hrano z zanimivim okusom, kaj šele ostale v jedilnici

 

Kadar je zdrava hrana na mizi so vsi siti x^x

 

xsrcx SAJ SI REKLA NAJ NAPIŠEMO SVOJE IZKUŠNJE

 

 

x:Dx Moj nono je imel zelo zvit in 100% učinkovit sistem, da se kakšna neželena hrana ni nikoli več pojavila na mizi:

- svojo ženo je nedvoumno in z dokazi (čital iz angleške enciklopedije xzobkox ) prepričal, da dana hrana-zapira

 

 

:wOOt: x:px x:Dx xg:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Slednjič sem zamlinčkala nad kozico malo popra in poribala malo muškatnega oreščka, ter posolila

Ne mi rečt, da me ljubiš x:Dx x:Xx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Velikan, ki je za mano potiskal voziček, si je pri priči preventivno zmislil duhomorno štorijo o tem, kako je njegova mama pripravljala buče NON-STOP od točno 3. razreda OŠ do vpoklica v vojsko. :o|o: x:o)x

 

 

x^x :o|o: kak se mi toto znano čuje :palec:

 

Kremna juha iz buče

Skrbno sem jo olupila in jo naribala na ribežnik z velikimi rezili.

V kozici sem naribano bučo pocvrla na maslu. Solila in še pred tem malo pocukrala, in ko se je pokuhala voda, počasi zalila z govejo juho. Tako sem zdušila bučo do mehkega (15/18 minut). Ugasnila ogenj, dodala nekaj žlic kisle smetane in kremo pomešala.Slednjič sem zamlinčkala nad kozico malo popra in poribala malo muškatnega oreščka.

 

Med dušenjem buče, sem narezala na kocke nekaj kruha od prejšnjega dne, ki ga nihče več ni šljivil in ga v ponvi na maslu popekla.

 

Ne odlična, ampak dobra, enostavna in nasitna jed. Bomo vsako jesen skuhali enkrat , kronike radi :fiju: w:Iw

 

P.s. Držalo od žlice je tudi iz bučnega mesa x:o)x

 

:inocent: Zgleda tok fajn, kakor da ni iz buče spljoh x:px :2src: :palec:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...
  • 8 months later...
Jst mam pa eno digitalizirano knjigo receptov za buče. SIcer se nisem nič skuhala po njej, ker delam z bučami po filingu, (knjgo odprem samo, kadar nimam pojma o zadevi) ampak mogoče bi pa komu prov pršla. Ce bi bila med opcijami dodaj file, bi bila ze gor....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ok, buče. Fino. Kako pa IZGLEDA muškatna buča al pa hokaido. Jst sm jih ene par dobila kr tko (ovalne, rumene barve, manjše velikosti, pa okrogle zelene z bradavicami - vsaj zgleda tko, pol pa še ene sploščene bele z nazobčanim robom, zgledajo kot NLP krožnik) pa zdj ne vem, al nej jih pojem al sam gledam? Taoranžne velike buče, k jih Primorci prodajajo na tržnici mi niso všeč; ne tko (juha, pire)ne drgač(štrudel).

Mami je enkrat nardeila BOŽANSKI štrudel iz podarjene buče, okus kt jabolčni, sam še slajši, bolj sočen, res neki posebnega in nadnjamsi - ne ona ne jst se pa ne spomniva kako je buča zgledala, ko je bla še cela??

 

žal nimam fotiča.

Tole tudi jaz vas vprašam??

Pa ne vidim nobene fotke..žal..tudi ne fotkiča..imam doma takšne rumeno zelene, tudi leteče krožnike..tudi neke bradavične rumene..

Zaenkrat še najbolj grejo v promet ocvrte..pa solata zraven kakšna..tudi štrudl je ok..pa nadevane tudi..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kako pa IZGLEDA muškatna buča al pa hokaido. J

(ovalne, rumene barve, manjše velikosti, pa

 

http://images.google.si/imgres?imgurl=http...6lr%3D%26sa%3DN

TOle je maslena ali bettercup, ki se ji rece uradn sweet mama f, pod njo je hokaido, a je to muškatna?

 

 

 

okrogle zelene z bradavicami - vsaj zgleda tko, pol pa še ene sploščene bele z nazobčanim robom, zgledajo kot NLP krožnik) pa zdj ne vem, al nej jih pojem al sam gledam?

 

Te so najbrz okrasne, , a si jih pojedla?

 

aoranžne velike buče, k jih Primorci prodajajo na tržnici mi niso všeč; ne tko (juha, pire)ne drgač(štrudel).

 

TO s najbrz une atlantik džajnt

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:684_King_2005.jpg

 

http://www.pumpkinfestival.com/2003photos/...pload1-larg.jpg

 

Tele rastejo pa na marsu.

 

Od moje prjatlce mama tiste ki zgledajo kot leteci krozniki vlaga, ampak take cist male, ko imajo premer kaksne tri do stir centimetre. Za jest je boljs kot vsake kumare.

 

Meni so pa za jest najboljse maslene.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://images.google.si/imgres?imgurl=http...6lr%3D%26sa%3DN

TOle je maslena ali bettercup, ki se ji rece uradn sweet mama f, pod njo je hokaido, a je to muškatna?

 

TO s najbrz une atlantik džajnt

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:684_King_2005.jpg

 

http://www.pumpkinfestival.com/2003photos/...pload1-larg.jpg

 

Tele rastejo pa na marsu.

 

Od moje prjatlce mama tiste ki zgledajo kot leteci krozniki vlaga, ampak take cist male, ko imajo premer kaksne tri do stir centimetre. Za jest je boljs kot vsake kumare.

 

Meni so pa za jest najboljse maslene.

 

Ma nism jih pojedla, sam gledala sm jih x:o)x Kva pa veš; pa ful trdo lupino so mele (k sm mal potrkala po njih), niti ne vem, kako naj bi jih pripravila (no, hokaido sm naredila v pireju, pa nek ponesrečen štrudel, k je romal v koš...pol se mi je še smetane zdel škoda, da bi naredila omako iz buč).

V glavnem, letos sm na koseški tržnici dobila od ene fuul prijazne prodajalke par receptov (jih je imela že skopirane za firbčne stranke xDDx ), so bolj preprosti (hvala bogu, ptičjega mleka ne rabim :switz: ), ko prestanejo preizkus, letijo sem gor :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 7 months later...

Našla sem slasten recept za mrzlo juho (za poletni čas) iz bučk. Se mi kar sline cedijo. Bom napisala recept, pa preiskusila v teh dneh.

 

MRZLA JUHA IZ BUČK

 

PRIPRAVA: 20 minut

HLAJENJE: 2 uri

NA OSEBO: 145kcal

 

Sestavine (za 6 oseb):

- 1,5kg rumenih (ali zelenih) bučk

- 1 čebula

- žlica surovega masla

- žlica sončničnega olja

- 1 liter zelenjavne juhe (lahko iz vrečke)

- 1 ali 2 vejice bazilike

- 200g kisle smetane

- sol in bel poper

 

1. Bučke operemo, očistimo in zrežemo na kockice. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V večji posodi segrejemo surovo maslo in olje, na tem drušimo čebulu 4 do 5 minut, da postekleni.

 

2. Dodamo bučke, kratek čas dušimo skupaj. Zalijemo z juho in vse skupaj naj se kuha 10 minut

 

3. Baziliko sesekljamo in umešamo v juho

 

4. Juho postavimo za 2 uri v hladilnik. Preden postrežemo umešamo kislo smetano, posolimo in popopramo.

 

Juha tekne tudi mlačna.

 

:yumy: Dober tek!

 

*

No sicer me pa zanimajo še kakšni recepti iz bučk.

Sama uporabljam samo tiste podolgovate zelene. Predvsem za omake k testeninam in rižu, velikokrat jih tudi popečem, mati je pa mojstrica kar se tiče bučkine juhe.

 

Zadnjič sem na trgu opazila tiste oranžne buče (torej z oranžnim mesom). Mi je tako zadišala, ampak je ne znam pripraviti. Branjevka mi je rekla, da lahko marsikaj narediš iz nje, od "pireja", različnih prikuh...

Kdo kdaj ve?

Včasih smo imeli tu fenomenalno kuharico conteso...bi prav prišla x;)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Obožujem bučke x:px

 

Posledica ljubezni v Prekmurju :inocent:

Me pa zanima, če ima kdo recept za lepinj (pita bi bil prevod x;)x ) iz buč?

Mura ali pa kdo iz tistih koncev?

 

Se bliža sezona, v želodcu se budijo spomini, ...... x:px x:px x:px

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 9 months later...

Pripravlja se tako kot vse buče- torej je primerna za vse. Baje se da še peško jest... Ali sem pa to kaj narobej slišala?

 

Mi buče jemo že več let, mama jih kuha povsod: v čorbah, kot kremno juho, pečene, kot polpete, v solati, vložene... ni da ni. Muškatne so pa seveda najboljše.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mi jemo doma buce na vse mozne nacine x:px ... za pito iz buc ne bi vedela, ceprav sem iz " tistih " koncev x:Dx , ker moji decki nekak ne obuzujejo potic in podobnega ...

 

najveckrat naredim juho iz hokaido buce, ki je nam najbolj vsec... ista juha se da narediti tudi iz vseh drugih buc ( ,muskatne, sveet mama, cajote itd... )

jaz hokaido narezem na kocke, kar z lupino vred, dodam cesen, pa kuham v malo vode do mehkega ( probam, ker minut nimam pojma x:o)x ) potem z palicnim zmiksam.na koncu zlicka hladnega olja, pa Stanetova sol, po zelji se malo kisle smetane in moji so vsi navduseni x^x ...

lahko se k bucam doda kuhat tudi krompir, vendar meni to ni vsec, ker ima potem juha okus po krompirju in ne po buci ....

hokaido so zelo dobre pecene v pecici na krompirju... krompir nalistam in buce narezem na kose.Ko je krompir skoraj pecen, dodam buce ( ne lupim ) in zapecem do konca... super varianta...

 

bucni preliv za spagete delam isto , kot juho, samo pustim pri miksanju manj vode, da je bolj gost... dodam tudi zacimbe( po nosu x:Dx ... povoham, kere grejo zraven )...ja, hokaido preliv se meni zdi presladek, ga delam iz drugih buc....

 

tako se nemalokrat zgodi, da jemo najprej bucno juho, potem spagete z bucnim prelivom....

 

cukine, tiste podolgovate zelene pa vecino kar surove naribam na solato x:px

 

kaj pa bi znal dodati se Mura :palec: ...

 

p.s.:komaj cakam, da bodo buce, mi jih imamo na vrtu vedno ogromno sort ... sadim jih tudi po kompostu, pa tam, kjer kurimo veje, semena kar namecem in vecino vsa vzklijejo, tak da mamo pretezno bucni vrt ( aja, za dosti buc ne vem niti imena x:Dx )

 

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...

Mura bi k temu dodal:

da so Hokaido buče super, da so pa še boljše madžarske, modre buče. Imajo zelo veliko semen-bučno olje je zakon!, res jih je za razliko od Hokaido treba lupiti vendar so fantastične. Še dve stopnji boljše od Hokaido. Zelo dobre enostavno pečene v pečici.

Sicer pa iz obeh sort radi delamo pri nas tudi rižoto narejeno z maslom, čebulo in zalito s pol mleka pol vode.

 

Vsaka stvar pa ima (vsaj pri meni) tudi ekonomsko plat...

Človeku, ki to bere se verjetno delajo sline v ustih in postavlja se mu vprašanje, kje pa naj dobi modro, madžarsko bučo...

Ja kje?

Semena lahko dobiš pri meni

1 seme 1€

2 semena 0,99€

10 semen 0,50€. Zakaj je več semen bolj poceni kot majn? Zato ker nakup večih semen kaže, da človek misli resno in da se ne sramuje motike. To pa jaz rad nagradim.

 

Tisti, ki pijejo Alveo imajo pri meni tako in tako popust na vse!

10 semen za 0,10€

 

Naj živijo vsi ki se radi smejijo in dobro jedo!

Na zdravje.

 

Sicer je pa naš slogan:

"Zdravje in uspeh"

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 years later...
Uspelo mi je pridelat par muškatnih bučk - in 6 velikih oranžnih. Zdaj sem v hudi dilemi, če so te oranžne sploh za jest. Kot nekak turban zgledajo. jutri jih pofotkam. In iščem recepte, da tole ponucam (berem, da Lia ni bila preveč navdušena:))) se bojim, da bo pri nas tudi takšna reakcija. Ta mlajša je vsa nesrečna, če svinja poleg v krožnik ne stopi..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kot nekak turban zgledajo.

x:Dx

 

fajn so tele buče, sam mal se jih je treba navadit (pa seveda jih pripravt užitne). x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Župa iz oranžne bučke - ene majhne - je ni na fotki - je bila z K.

Če ne bi bilo zraven sirovih žličnikov, bi bile s tamalo lačne.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...