Todika 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 sam še zmeri je meso Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Kompot iz buč, Todika, a je to tisto, k daš notr vino.... mam nekje recept, sam se morm na poiskanje spravit, hahahhahaha.... Sem delala to ene dve sezoni, pa ful je dober... Meni se je zdel malce podoben ananasu. Drugače pa je moja mami delala štrudl iz buč (kdo ma že rad štrudl, hahahhahhaaha?) tak sladek, ful dober! Jaz jih imam pa najraje kar tko po pariško spanirane in ocvrte al pa na žaru pečene s česnom in peteršiljem med komadi mesa Njami Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 3. november 2005 Prijavi Deli 3. november 2005 Onidan sem v Coopu v Torriju zagledala čudovit kup buč , zraven pa buče narezane na manjše 3/4 kilske kose v celofan zavite z etiketo s ceno. Velikan, ki je za mano potiskal voziček, si je pri priči preventivno zmislil duhomorno štorijo o tem, kako je njegova mama pripravljala buče NON-STOP od točno 3. razreda OŠ do vpoklica v vojsko. In ker določene namige brez problema razumem, sem samo zvonko vprašala: " A zase lahko kupim kakšen kos?!?" No, kaj sem naredila iz buče? Kremna juha iz buče Skrbno sem jo olupila in jo naribala na ribežnik z velikimi rezili.V kozici sem naribano bučo pocvrla na maslu. Solila in še pred tem malo pocukrala, in ko se je pokuhala voda, počasi zalila z govejo juho. Tako sem zdušila bučo do mehkega (15/18 minut). Ugasnila ogenj, dodala nekaj žlic kisle smetane in kremo pomešala.Slednjič sem zamlinčkala nad kozico malo popra in poribala malo muškatnega oreščka. Med dušenjem buče, sem narezala na kocke nekaj kruha od prejšnjega dne, ki ga nihče več ni šljivil in ga v ponvi na maslu popekla. Ne odlična, ampak dobra, enostavna in nasitna jed. Bomo vsako jesen skuhali enkrat , kronike radi P.s. Držalo od žlice je tudi iz bučnega mesa 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 3. november 2005 Prijavi Deli 3. november 2005 obvladam stvar....sam sebe težko prepričam, da jem to hrano z zanimivim okusom, kaj šele ostale v jedilnici Kadar je zdrava hrana na mizi so vsi siti SAJ SI REKLA NAJ NAPIŠEMO SVOJE IZKUŠNJE Moj nono je imel zelo zvit in 100% učinkovit sistem, da se kakšna neželena hrana ni nikoli več pojavila na mizi:- svojo ženo je nedvoumno in z dokazi (čital iz angleške enciklopedije ) prepričal, da dana hrana-zapira Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. november 2005 Prijavi Deli 4. november 2005 Slednjič sem zamlinčkala nad kozico malo popra in poribala malo muškatnega oreščka, ter posolilaNe mi rečt, da me ljubiš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 4. november 2005 Prijavi Deli 4. november 2005 rd kotalim buce.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 5. november 2005 Prijavi Deli 5. november 2005 Velikan, ki je za mano potiskal voziček, si je pri priči preventivno zmislil duhomorno štorijo o tem, kako je njegova mama pripravljala buče NON-STOP od točno 3. razreda OŠ do vpoklica v vojsko. kak se mi toto znano čuje Kremna juha iz buče Skrbno sem jo olupila in jo naribala na ribežnik z velikimi rezili.V kozici sem naribano bučo pocvrla na maslu. Solila in še pred tem malo pocukrala, in ko se je pokuhala voda, počasi zalila z govejo juho. Tako sem zdušila bučo do mehkega (15/18 minut). Ugasnila ogenj, dodala nekaj žlic kisle smetane in kremo pomešala.Slednjič sem zamlinčkala nad kozico malo popra in poribala malo muškatnega oreščka. Med dušenjem buče, sem narezala na kocke nekaj kruha od prejšnjega dne, ki ga nihče več ni šljivil in ga v ponvi na maslu popekla. Ne odlična, ampak dobra, enostavna in nasitna jed. Bomo vsako jesen skuhali enkrat , kronike radi P.s. Držalo od žlice je tudi iz bučnega mesa Zgleda tok fajn, kakor da ni iz buče spljoh Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
banana 17. december 2005 Prijavi Deli 17. december 2005 :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
flygirl 1. september 2006 Prijavi Deli 1. september 2006 Jst mam pa eno digitalizirano knjigo receptov za buče. SIcer se nisem nič skuhala po njej, ker delam z bučami po filingu, (knjgo odprem samo, kadar nimam pojma o zadevi) ampak mogoče bi pa komu prov pršla. Ce bi bila med opcijami dodaj file, bi bila ze gor.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 5. september 2006 Prijavi Deli 5. september 2006 Ok, buče. Fino. Kako pa IZGLEDA muškatna buča al pa hokaido. Jst sm jih ene par dobila kr tko (ovalne, rumene barve, manjše velikosti, pa okrogle zelene z bradavicami - vsaj zgleda tko, pol pa še ene sploščene bele z nazobčanim robom, zgledajo kot NLP krožnik) pa zdj ne vem, al nej jih pojem al sam gledam? Taoranžne velike buče, k jih Primorci prodajajo na tržnici mi niso všeč; ne tko (juha, pire)ne drgač(štrudel).Mami je enkrat nardeila BOŽANSKI štrudel iz podarjene buče, okus kt jabolčni, sam še slajši, bolj sočen, res neki posebnega in nadnjamsi - ne ona ne jst se pa ne spomniva kako je buča zgledala, ko je bla še cela?? žal nimam fotiča.Tole tudi jaz vas vprašam??Pa ne vidim nobene fotke..žal..tudi ne fotkiča..imam doma takšne rumeno zelene, tudi leteče krožnike..tudi neke bradavične rumene..Zaenkrat še najbolj grejo v promet ocvrte..pa solata zraven kakšna..tudi štrudl je ok..pa nadevane tudi.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
flygirl 5. september 2006 Prijavi Deli 5. september 2006 Kako pa IZGLEDA muškatna buča al pa hokaido. J (ovalne, rumene barve, manjše velikosti, pa http://images.google.si/imgres?imgurl=http...6lr%3D%26sa%3DNTOle je maslena ali bettercup, ki se ji rece uradn sweet mama f, pod njo je hokaido, a je to muškatna? okrogle zelene z bradavicami - vsaj zgleda tko, pol pa še ene sploščene bele z nazobčanim robom, zgledajo kot NLP krožnik) pa zdj ne vem, al nej jih pojem al sam gledam? Te so najbrz okrasne, , a si jih pojedla? aoranžne velike buče, k jih Primorci prodajajo na tržnici mi niso všeč; ne tko (juha, pire)ne drgač(štrudel). TO s najbrz une atlantik džajnthttp://en.wikipedia.org/wiki/Image:684_King_2005.jpg http://www.pumpkinfestival.com/2003photos/...pload1-larg.jpg Tele rastejo pa na marsu. Od moje prjatlce mama tiste ki zgledajo kot leteci krozniki vlaga, ampak take cist male, ko imajo premer kaksne tri do stir centimetre. Za jest je boljs kot vsake kumare. Meni so pa za jest najboljse maslene. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. september 2006 Prijavi Deli 6. september 2006 http://images.google.si/imgres?imgurl=http...6lr%3D%26sa%3DNTOle je maslena ali bettercup, ki se ji rece uradn sweet mama f, pod njo je hokaido, a je to muškatna? TO s najbrz une atlantik džajnthttp://en.wikipedia.org/wiki/Image:684_King_2005.jpg http://www.pumpkinfestival.com/2003photos/...pload1-larg.jpg Tele rastejo pa na marsu. Od moje prjatlce mama tiste ki zgledajo kot leteci krozniki vlaga, ampak take cist male, ko imajo premer kaksne tri do stir centimetre. Za jest je boljs kot vsake kumare. Meni so pa za jest najboljse maslene. Ma nism jih pojedla, sam gledala sm jih Kva pa veš; pa ful trdo lupino so mele (k sm mal potrkala po njih), niti ne vem, kako naj bi jih pripravila (no, hokaido sm naredila v pireju, pa nek ponesrečen štrudel, k je romal v koš...pol se mi je še smetane zdel škoda, da bi naredila omako iz buč).V glavnem, letos sm na koseški tržnici dobila od ene fuul prijazne prodajalke par receptov (jih je imela že skopirane za firbčne stranke ), so bolj preprosti (hvala bogu, ptičjega mleka ne rabim ), ko prestanejo preizkus, letijo sem gor Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. april 2007 Prijavi Deli 22. april 2007 Našla sem slasten recept za mrzlo juho (za poletni čas) iz bučk. Se mi kar sline cedijo. Bom napisala recept, pa preiskusila v teh dneh. MRZLA JUHA IZ BUČK PRIPRAVA: 20 minutHLAJENJE: 2 uriNA OSEBO: 145kcal Sestavine (za 6 oseb): - 1,5kg rumenih (ali zelenih) bučk- 1 čebula- žlica surovega masla- žlica sončničnega olja- 1 liter zelenjavne juhe (lahko iz vrečke)- 1 ali 2 vejice bazilike- 200g kisle smetane- sol in bel poper 1. Bučke operemo, očistimo in zrežemo na kockice. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V večji posodi segrejemo surovo maslo in olje, na tem drušimo čebulu 4 do 5 minut, da postekleni. 2. Dodamo bučke, kratek čas dušimo skupaj. Zalijemo z juho in vse skupaj naj se kuha 10 minut 3. Baziliko sesekljamo in umešamo v juho 4. Juho postavimo za 2 uri v hladilnik. Preden postrežemo umešamo kislo smetano, posolimo in popopramo. Juha tekne tudi mlačna. Dober tek! *No sicer me pa zanimajo še kakšni recepti iz bučk.Sama uporabljam samo tiste podolgovate zelene. Predvsem za omake k testeninam in rižu, velikokrat jih tudi popečem, mati je pa mojstrica kar se tiče bučkine juhe. Zadnjič sem na trgu opazila tiste oranžne buče (torej z oranžnim mesom). Mi je tako zadišala, ampak je ne znam pripraviti. Branjevka mi je rekla, da lahko marsikaj narediš iz nje, od "pireja", različnih prikuh...Kdo kdaj ve?Včasih smo imeli tu fenomenalno kuharico conteso...bi prav prišla Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 22. april 2007 Prijavi Deli 22. april 2007 mati je pa mojstrica kar se tiče bučkine juhe.Michelle, kak tvoja mami naredi omako in juho iz bučk? Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. april 2007 Prijavi Deli 22. april 2007 Bom vprašala Ti sporočim! Nočem kar nekaj na pamet pisat Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Onix 22. april 2007 Prijavi Deli 22. april 2007 Obožujem bučke Posledica ljubezni v Prekmurju Me pa zanima, če ima kdo recept za lepinj (pita bi bil prevod ) iz buč?Mura ali pa kdo iz tistih koncev? Se bliža sezona, v želodcu se budijo spomini, ...... Citiraj Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.Nejc Zaplotnik Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bojanp 29. januar 2008 Prijavi Deli 29. januar 2008 Ker je čajota v zadnjem času zelo priljubljena me zanima če ima kdo kakšen recept za pripravo te buče.Sam sem jo pripravil na žaru in je bila zelo okusna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kala* 2. februar 2008 Prijavi Deli 2. februar 2008 Pripravlja se tako kot vse buče- torej je primerna za vse. Baje se da še peško jest... Ali sem pa to kaj narobej slišala? Mi buče jemo že več let, mama jih kuha povsod: v čorbah, kot kremno juho, pečene, kot polpete, v solati, vložene... ni da ni. Muškatne so pa seveda najboljše. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 2. februar 2008 Prijavi Deli 2. februar 2008 Mi jemo doma buce na vse mozne nacine ... za pito iz buc ne bi vedela, ceprav sem iz " tistih " koncev , ker moji decki nekak ne obuzujejo potic in podobnega ... najveckrat naredim juho iz hokaido buce, ki je nam najbolj vsec... ista juha se da narediti tudi iz vseh drugih buc ( ,muskatne, sveet mama, cajote itd... )jaz hokaido narezem na kocke, kar z lupino vred, dodam cesen, pa kuham v malo vode do mehkega ( probam, ker minut nimam pojma ) potem z palicnim zmiksam.na koncu zlicka hladnega olja, pa Stanetova sol, po zelji se malo kisle smetane in moji so vsi navduseni ...lahko se k bucam doda kuhat tudi krompir, vendar meni to ni vsec, ker ima potem juha okus po krompirju in ne po buci ....hokaido so zelo dobre pecene v pecici na krompirju... krompir nalistam in buce narezem na kose.Ko je krompir skoraj pecen, dodam buce ( ne lupim ) in zapecem do konca... super varianta... bucni preliv za spagete delam isto , kot juho, samo pustim pri miksanju manj vode, da je bolj gost... dodam tudi zacimbe( po nosu ... povoham, kere grejo zraven )...ja, hokaido preliv se meni zdi presladek, ga delam iz drugih buc.... tako se nemalokrat zgodi, da jemo najprej bucno juho, potem spagete z bucnim prelivom.... cukine, tiste podolgovate zelene pa vecino kar surove naribam na solato kaj pa bi znal dodati se Mura ... p.s.:komaj cakam, da bodo buce, mi jih imamo na vrtu vedno ogromno sort ... sadim jih tudi po kompostu, pa tam, kjer kurimo veje, semena kar namecem in vecino vsa vzklijejo, tak da mamo pretezno bucni vrt ( aja, za dosti buc ne vem niti imena ) Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 22. februar 2008 Prijavi Deli 22. februar 2008 Mura bi k temu dodal:da so Hokaido buče super, da so pa še boljše madžarske, modre buče. Imajo zelo veliko semen-bučno olje je zakon!, res jih je za razliko od Hokaido treba lupiti vendar so fantastične. Še dve stopnji boljše od Hokaido. Zelo dobre enostavno pečene v pečici.Sicer pa iz obeh sort radi delamo pri nas tudi rižoto narejeno z maslom, čebulo in zalito s pol mleka pol vode. Vsaka stvar pa ima (vsaj pri meni) tudi ekonomsko plat...Človeku, ki to bere se verjetno delajo sline v ustih in postavlja se mu vprašanje, kje pa naj dobi modro, madžarsko bučo...Ja kje?Semena lahko dobiš pri meni1 seme 1€2 semena 0,99€10 semen 0,50€. Zakaj je več semen bolj poceni kot majn? Zato ker nakup večih semen kaže, da človek misli resno in da se ne sramuje motike. To pa jaz rad nagradim. Tisti, ki pijejo Alveo imajo pri meni tako in tako popust na vse!10 semen za 0,10€ Naj živijo vsi ki se radi smejijo in dobro jedo!Na zdravje. Sicer je pa naš slogan:"Zdravje in uspeh" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 8. november 2011 Prijavi Deli 8. november 2011 Uspelo mi je pridelat par muškatnih bučk - in 6 velikih oranžnih. Zdaj sem v hudi dilemi, če so te oranžne sploh za jest. Kot nekak turban zgledajo. jutri jih pofotkam. In iščem recepte, da tole ponucam (berem, da Lia ni bila preveč navdušena:))) se bojim, da bo pri nas tudi takšna reakcija. Ta mlajša je vsa nesrečna, če svinja poleg v krožnik ne stopi.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. november 2011 Prijavi Deli 8. november 2011 Kot nekak turban zgledajo. fajn so tele buče, sam mal se jih je treba navadit (pa seveda jih pripravt užitne). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 10. november 2011 Prijavi Deli 10. november 2011 ekola. zanimajo me predvsem oranžne. Za muškatne vem, da so vredik 2 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 17. november 2011 Prijavi Deli 17. november 2011 Župa iz oranžne bučke - ene majhne - je ni na fotki - je bila z K.Če ne bi bilo zraven sirovih žličnikov, bi bile s tamalo lačne. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.