rozika 9. november 2005 Prijavi Deli 9. november 2005 Mene zanima nekaj glede opala. Moja mama je imela par uhanov iz belih opalov vdelanih v rumeno zlato. Kar naprej jih je izgubljala, vneli so se ji ušesni mešički.... Nekoč jih je dokončno zgubila. Sedaj ima nove podobne, tudi iz belih opalov in pravi, da se veliko bolje počuti kot s prejšnjimi. Me pa zanima sledeče. V knjigi (Mala enciklopedija zdravilnih kamnov) sem zasledila podatek da naj bi opali v večini prinašali nesrečo, češ da so polni negativne energije katere so se navzeli od rudarjev teh opalov. Te negativne energije pa se iz opalov naj ne bi dalo očistit, zaradi njegove sestave. So opali res prežeti z negativno energijo, v katerih primerih ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 10. november 2005 Prijavi Deli 10. november 2005 Mene zanima nekaj glede opala. Moja mama je imela par uhanov iz belih opalov vdelanih v rumeno zlato. Kar naprej jih je izgubljala, vneli so se ji ušesni mešički.... Nekoč jih je dokončno zgubila. Sedaj ima nove podobne, tudi iz belih opalov in pravi, da se veliko bolje počuti kot s prejšnjimi. Me pa zanima sledeče. V knjigi (Mala enciklopedija zdravilnih kamnov) sem zasledila podatek da naj bi opali v večini prinašali nesrečo, češ da so polni negativne energije katere so se navzeli od rudarjev teh opalov. Te negativne energije pa se iz opalov naj ne bi dalo očistit, zaradi njegove sestave. So opali res prežeti z negativno energijo, v katerih primerih ? Teh zadev ne gre posploševati. Opali vsebujejo veliko vode in kremen. Voda je za "sprejem" okoliških vibracij zelo dovzetna, kremen pa si jih "zapomni". Zato je pri zelo dragocenih vrstah opala (kar pa beli opal ni) velika verjetnost, da se navzame vibracij pohlepa - veliko ljudi, ki imajo opravka s takšnii kamni, razmišlja le o zaslužku. Ne drži pa niti to, da se teh stvari iz kamna ne da zbrisati. Ne da se s slano vodo, vodo s sodo bikarbono ..., z mentalnimi postopki za čišenje in deprogramiranje kanov pa to seveda zlahka naredimo. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. julij 2007 Prijavi Deli 2. julij 2007 sam tole sem nasla? pa grem stavt, da sem clo JAZ osebno odprla temo o opalu (oz. vsekakor ze ful nalozila). ne stekam... v glavnem, to ni cist res.. da tok negativne enewrgije.je pa res, da je mocen in da ni za vsacga. jaz sem dons hudega dobila, cist cistega..iz avstralije, Lightning ridge... no 1x sem mela eno izkusnjo hecno... k mi je opal v roki dobesedno pomodrel...dons naredim poskus, ga dam na kozho... in je postal zelenkast. pol sem ga pa ocistla, mal carala.in zdej je pa vseh barv, najbolj pa rdeckast. v glavnem, je cist 'moj', tak kot jaz. tak tekoc.ce ga tko pa tko pogledas, je cist 'navaden', ce pa drugac, pa okol pades, kwa ma vse not.glih zarad strukture mi je svec... da bi ga kar pojedla oz. ne vem kaj bi z njim, kar meckam ga po rokah.nad!!! pa opal je tud odstekan: kar uide, skoc, hecn se obnasa..sam k men je se vsakic nazaj prisel, ce se je kaj tacga zgodilo. skratka, mega! Opal Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 2. julij 2007 Prijavi Deli 2. julij 2007 Opal Matr Marsa, morva mal dopolnt opise kamnov klele ... la Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. julij 2007 Prijavi Deli 2. julij 2007 ej sem glih pomislila pa ti hotla predlagat! ja, pa se kaksne dodaj! mah cist sem se spet navdusla! sploh nad kristalcki, ne sam nad opalom, sam nad tem pa ful... aja, k te mam glih na broju (ce si mi ze kdaj pojasnil to, se opravicujem, megleno se mi zdi, nsiem pa si zapomnila). namrec, zakaj z dotikom spremeni barvo?ampak pri razlicnem folku recimo isti kamen druge barve postane??najbrz pac je res fora temperature...sam sej clowk jo ma pac tam od 36.5 do 37, torej ni takih razlik.torej kere vibre mislis da se potegne?ker tole me je res cist shokiral tedaj..je bil moj prvi tak stik, da je bil tok fizicen, konkreten 'dokaz', pokazatelj, da 'nekaj je'. res fascinantno. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 2. julij 2007 Prijavi Deli 2. julij 2007 ej sem glih pomislila pa ti hotla predlagat! ja, pa se kaksne dodaj! Jebi ga, saj veš, da sem računalniški bebec. Lahko ti pošljem tekste, sam ne znam gor dat. Kva pa je s fotkam? Maš še tist CD s fotkami, ki sem ti ga dal pred kakimi tremi leti? namrec, zakaj z dotikom spremeni barvo?ampak pri razlicnem folku recimo isti kamen druge barve postane??najbrz pac je res fora temperature...sam sej clowk jo ma pac tam od 36.5 do 37, torej ni takih razlik.torej kere vibre mislis da se potegne?ker tole me je res cist shokiral tedaj..je bil moj prvi tak stik, da je bil tok fizicen, konkreten 'dokaz', pokazatelj, da 'nekaj je'. Opal lahko vsebuje do 20% vode, ki je "odgovorna" za prelivanje barv. Možne variante za različno obarvanost v različnih parkljih:- Kljub temu, da imamo telesno temperaturo približno enako, sta prekrvavitev oziroma toplota rok pri različnih ljudeh različni, pa tud sami pri sebi lahko glede na obdobja opažamo razlike. Pod vplivom različne temperature se morda vopda različno razteza in od tu različne barve. A verjetno ni le to. V srednjem veku je opal veljal za indikator za odkrivanje obolelih od kuge. Zaradi agresivnih kislin, ki jih takrat telo izloča, je v stiku z obolelim spremenil barvo. Verjetno gre torej a kombinacijo temperature in morebitne vlage iz rok, al smo pa pred začetkom nove epidemije kuge lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. julij 2007 Prijavi Deli 2. julij 2007 a dej! pol mam kugo al kwa! hm... res mam pa roke vedno zelo vroce... mi kar polje not kri, vcas mi kar buta not...skor nikol nimam mrzlih rok recimo... hmm. prej k sem rekla da sem ga dala na kozho... nisem hotla bit prevec konkretna.. sam v bistvu je pa zanimivo.namrec sem ga dala v modrc (zato da ga mam lohk na kozhi, v rokah pa ga nisem mogla met, k sem tipkala).no in je postal zelenkast!!!! ce se recimo mal poigramo pa to, je pac na srcnem predelu bilo. pa zato zelena.zdej je bil pa rdeckast bolj, k sem ga mela v rokah... zanimivo... ja in tud pr men (astro) je 'sama voda'. ceprav jaz osebno bi opal pripisala vodnarju in/ali skorpijonu. aja CD.Valjda je nekje v StVidu. Bomo nasl (najbrz), sej nismo nc stran metal.OK, pochekiram oz. pobaram Mitjo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cekincek 7. julij 2007 Prijavi Deli 7. julij 2007 Tudi jaz imam z opali zanimivo izkušnjo. Prstan z opalom sem dobila od tete za 18. rojstni dan in po kakem letu nošenja mi je opal počil. Dala sem ga zamenjati in glej ga, zlomka, tudi ta opal mi je počil. Naj dodam še to, da sem prstan redno čistila in dajala v vodo (to naj baje ne bi bil problem).Se komu kaj sanja, kaj bi lahko bil razlog?Zdaj razmišljam, da bi ga spet dala zamenjati, pa se mi zdi nekako brez veze, saj razen poročnega in atlantidskega prstana sploh ne nosim nakita, pa še tadva snamem takoj, ko pridem domov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. julij 2007 Prijavi Deli 8. julij 2007 Tudi jaz imam z opali zanimivo izkušnjo. Prstan z opalom sem dobila od tete za 18. rojstni dan in po kakem letu nošenja mi je opal počil. Dala sem ga zamenjati in glej ga, zlomka, tudi ta opal mi je počil. Naj dodam še to, da sem prstan redno čistila in dajala v vodo (to naj baje ne bi bil problem).Se komu kaj sanja, kaj bi lahko bil razlog?Zdaj razmišljam, da bi ga spet dala zamenjati, pa se mi zdi nekako brez veze, saj razen poročnega in atlantidskega prstana sploh ne nosim nakita, pa še tadva snamem takoj, ko pridem domov.Jaz mislim, da ne potrebujes njegovih energij, iz tega ali onega razloga.Morda imas sama dost teh energij, lohk pa da ti je (bil) premocen. Podobno mam jaz z ametistom, od vseh kamnov v vsem cajtu se mi je samo slednji raztrescil, razpocil ipd. pa ne 1x.to je zato (pac pr seb lohk vem, za druge ne morem, mam premal *podatkov*), ker mam popolnoma dovolj teh energij ametiistovih. Pa ker mi ga stalno vsi pripisujejo in rpedlagajo (ker sem riba ), so mi ga tud podarjal, ces, tale bo pa glih zate. narobe. tud rubin ni zame (pa tud tko eni sklenejo pa mi ga nosjo (to je pa zarad drugih lastnosti, tud astro). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.