Skoči na vsebino

Razlika med duhovnostjo in "duhovnostjo"?

exorcist

Recommended Posts

Živijo

Mi lahko kdo razloži bistveno razliko med duhovnostjo in "duhovnostjo", ker se mi zdi, da to mnogo ljudi ne razločuje. Namreč kako ob poplavi vse te literature ločiti seme od plevela, tako da lahko z zagotovostjo trdimo, da smo na pravi poti? Vse se mi zdi nekako prelahko, ker pač ljudje v skladu z današnjo dobo razmišljamo potrošniško (zadovoljiti svoje potrebe takoj pri priči), tako da se tudi duhovnost konzumira, torej se jo plača (meditacijski krožki, joga...), kar verjetno s pridom izkoriščajo razni tuji in domači guruji, mazači, ki zavohajo dober zaslužek v zahodnem človeku, ki je plačal davek za svojo materialno blaginjo s tem, da je razprodal svojo dušo po kosih, kar pa rezultira ravno v tem, da je izpraznjen, brez pravih ciljev, otopel in rigiden. Torej takšno iskanje, ki se pogosto skriva pot pojmom "duhovna rast", se mi zdi prelahko, nekako umetelno in kičasto, saj duhovnost tržimo (kopujemo, prodajamo, preprodajamo, barantamo) tako kot vsako drugo tržno blago...

Lep pozdrav

Deli na socialnih omrežjih

Zivjo! :palec:

Glej, o tem ali o zelo podobnem smo ze veckrat govorili.

Tule mas linke na par podobnih tem, pa se lahko prikljucis kar tja. :palec:

Duhovnost - modna muha ali nacin zivljenja

Materializem & duhovnost

Duhovnost in denar

.... (pa se kaksna je najbrz kje okol)... :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Preberi si moj članek "Duhovitnost". A naj bo enostavno. Danes je duhovnost tržna katerogira, kot vse drugo in množica ljudekov s tem služi denar. Delavnice tega ali onega so na vsakem koraku. Koliko so te delavnice koristne in koliko so izraz frustracij avtorjev, ti žal ne morem pomagati.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...