Skoči na vsebino
Pozdravljen/a na novem LN Forumu! ×

Alkoholizem-problem Slovencev


mako106

Recommended Posts

Alkohol je droga, ki povzroča smrt, razdira družina, povzroča psihične traume........v bistvu pa naša država vse to tolerira. Ko sem v google vtipkal alkoholizem je bil prvi članek naslednji:


Slovenija se po registrirani porabi čistega alkohola na osebo uvršča med evropske države, ki so v najbolj neugodnem položaju. Od leta 1980 poraba alkohola v Sloveniji niha med 9 in 13 litrov in v celotnem obdobju presega povprečno porabo alkohola v Evropi, v večini let pa tudi povprečno porabo v Evropski skupnosti. Statistični podatki za leto 1998 kažejo, da naj bi povprečni prebivalec Slovenije v tem letu popil oziroma drugače zaužil 10,4 litra čistega alkohola ali z drugimi besedami 104 litrov piva, 43 litrov vina in dober liter žganih pijač. Ker so v povprečje vštete vse osebe (tudi mlajše od 15 let) in ker vemo, da nekatere osebe ne uživajo alkohola, oziroma ga uživajo le malo, to pomeni, da ga nekatere osebe popijejo še precej več. Ne smemo pa prezreti, da je v Sloveniji poleg registrirane porabe alkohola prisotna še neregistrirana poraba (domača, nelegalna pridelava alkoholnih pijač, pijače, ki so brez carine prinesene v državo in še drugo). Ta poraba je po ocenah strokovnjakov visoka in znaša okoli pet litrov čistega alkohola na osebo.
Na osnovi raziskave pivskega vedenja odraslih prebivalcev Slovenije leta 1999 se ocenjuje, da alkohol v Sloveniji vsaj občasno uživa večina odraslih prebivalcev. Le 5 % jih še nikoli v življenju ni spilo kozarca alkoholne pijače, kar 21 % pa jih je v zadnjem letu pilo več od "relativno varne" količine alkohola na dan (ta je za odrasle moške 20 gramov čistega alkohola, za ženske pa 10 gramov čistega alkohola dnevno). 58 % anketiranih oseb se je opilo vsaj enkrat na leto (o opitosti govorimo, kadar moški zaužijejo 5 ali več meric alkoholnih pijač, ženske pa 3 ali več meric alkoholnih pijač ob eni pivski priložnosti). Za 11 % anketiranih oseb pa se ocenjuje, da zlorabljajo alkohol oziroma so od alkohola verjetno že odvisne.
Raven porabe alkohola v določeni državi je v pomembni povezavi s stopnjo z alkoholom povezanih težav. Ker se Slovenija po porabi alkohola uvršča med vodilne države na tem področju, se tudi po umrljivosti zaradi kroničnih bolezni jeter in ciroze, po samomorih in umrljivosti zaradi prometnih nezgod z motornimi vozili ter po številu prometnih nezgod z udeležbo alkohola na 100.000 prebivalcev uvršča v negativen evropski vrh.
PREUDARNO PITJE - ENA MERICA PIJAČE
Ena merica je približno I dl vina ali 2,5 dl piva ali malo šilce (0,3 dl) žgane pijače in vsebuje okoli 10 g čistega alkohola.
Pravilo "ena merica na uro" nam pove tisto največjo količino alkohola, ki jo naše telo lahko razgradi v tem času. Če pijemo intenzivneje, lahko pričakujemo, da se bo pomembno povečala koncentracija alkohola v naši krvi. Ženske z enako telesno maso kot moški pri pitju enakih količin alkoholne pijače, zaradi drugačne porazdelitve (ženske imajo v telesu več maščevja in manj vode kot moški) in presnove, dosežejo višje koncentracije alkohola v krvi.
Relativno varna količina čistega alkohola na dan oziroma na teden je za zdravega odraslega moškega 20 g ali dve merici na dan ali 140 g ali štirinajst meric na teden in za zdravo odraslo žensko, ki ni noseča in ne doji (10 g ali 1 merica na dan oz. 70 g ali 7 meric na teden). Te enote je treba razdeliti na ves teden in ne le eno ali dve priložnosti, vsaj dva do tri dni v tednu ne piti alkohola, ne piti na prazen želodec in ne v duševni stiski. Pitje alkohola se popolnoma odsvetuje otrokom ali mladini, nosečnicam in doječim materam, osebam z duševnimi motnjami in boleznimi, pri nekaterih telesnih obolenjih (boleznih jeter, visokem krvnem tlaku..), osebam, ki jemljejo zdravila, odvisnim od alkohola in drugih drog ter pred in med tveganimi situacijami, kot so vožnja, delo s stroji ali nevarnimi snovmi, športne aktivnosti ...
Če vozite, ne pijte alkohola.
Za "relativno varno" pitje so pomembni tudi razlogi, razpoloženje in počutje. Vsako pitje, ki ne upošteva omenjenih situacij in količin, je TVEGANO.
UČINKI ALKOHOLA
Alkohol deluje na številne organe v vašem telesu, a primarno zaviralno na možgane. Zmerno pitje ob večerih ne več kot ene merice na uro pri nekaterih, ki niso odvisni od alkohola, povzroči blago sprostitev (ali pa slabost in zaspanost). To seveda ne pomeni, da lahko v naslednjih urah brez tveganja nadaljujejo s pitjem. Večje količine popite pijače vedno povzročijo spremembe v počutju, zaznavanju, reagiranju in vedenju.
Hitro pitje ("forsirano", z namenom takojšnjega opitja) lahko že pri navedenih količinah zaužitega alkohola povzroči večjo pijanost, kot bi jo pričakovali glede na količino alkohola v krvi.
Kombinacija alkohola in zdravil ali drog lahko dodatno škoduje zdravju in ogrozi celo življenje. Učinki se ne le seštevajo, temveč množijo.
Nekatera poživila, ki bi jih zaužili po prekomernem pitju, vam lahko dajo zmotni občutek, da ste sposobni za vožnjo.
Koncentracija alkohola v krvi g/kg (promili) Učinki alkohola Količina popitega alkohola
(za ženske veljajo polovične vrednosti)
0,00 Zakonska omejitev za vožnjo za mlade in poklicne voznike
0,2 do 0,5 Sprostitev:
Rahlo zavrta možganska aktivnost, zato občutek sproščenosti. Zakonsko dovoljena količina alkohola za vožnjo (z izjemo mladih in poklicnih voznikov), čeprav je pri nekaterih sposobnost za vožnjo lahko že okrnjena. 1 do 2 merici/ uro ali 3 merice/ 2 uri ali 4 merice/ 3 ure
0,5 do 0,8 Zmanjšana kontrola:
Izguba zavor, ki se jo pogosto zamenjuje s stimulacijo. Poveča se pripravljenost za tveganje, lahko tudi agresivnost in zanesljivo ni več mogoče varno voziti. 3 do 4 merice/ uro ali 5 meric/ 2 uri ali 6 meric/ 3 ure
0,9 do 1,5 Nekoordiniranost:
Zastrupitev, sposobnost koncentracije in koordinacije bistveno zmanjšana, posebej za vožnjo in delo s stroji. 5 do 6 meric/ uro ali 7 meric/ 2 uri ali 8 meric/ 3 ure
1,5 do 2,0 Sedacija:
Ekstremna upočasnjenost in pijanost, že se pojavljajo motnje zavesti. 7 do 8 meric/ uro ali 9 meric/ 2 uri ali 10 meric/ 3 ure
2,0 do 2,5 Zaspanost:
Alkohol bistveno zmanjšuje budnost, ponavadi ljudje zaspijo, že popiti alkohol se še absorbira, možnost zadušitve. 8 do 9 meric/ uro ali 10 meric/ 2 uri ali 11 meric/ 3 ure
2,5 do 3,0 Anestezija:
Ne le spanje, temveč nesposobnost zaznavanja bolečine in drugih močnih dražljajev in le še drobna črta vas loči do smrti. 9 do 10 meric/ uro ali 11 meric/ 2 uri ali 12 meric/ 3 ure
3,0 do 4,0 Koma 10 do 12 meric/ uro ali 13 meric/ 2 uri ali 14 meric/ 3 ure
4,0 do 5,0 Smrt 12 do 15 meric/ uro ali 6 meric/ 2 uri ali 17 meric/ 3 ureHrana, telesni napor, kava (kofein) ter droge, kot so kokain in amfetamini, lahko nekoliko povečajo budnost, vendar ne izboljšajo zaradi popitega alkohola povzročene zmanjšane sposobnosti koordinacije in presoje.
Ne pozabite: Telo lahko razgradi le eno merico alkohola na uro in tega procesa nikakor ni mogoče pospešiti. Edino zdravilo za streznitev je čas.
ODVISNOST OD ALKOHOLA
S pomočjo posebnih vprašalnikov lahko vsakdo sam ugotovi, ali je odvisen od alkohola. Poskuša naj odgovoriti na naslednja štiri vprašanja:
1. Ali ste že kdaj razmišljali, da bi bilo treba zmanjšati pitje alkohola?
2. Ali so vas ljudje nadlegovali (vznejevoljili) s pripombami na račun vašega pitja?
3. Ali ste imeli kdaj občutek krivde zaradi vašega pitja?
4. Ali ste kdaj popili alkohol zjutraj, da bi si umirili živce ali se znebili mačka?
Dva ali več pritrdilnih odgovorov kaže, da gre za problematičnega pivca ali osebo, ki postaja odvisna od alkohola.
(Vprašalnik "CAGE" - povzet iz knjige "Kako se upreti alkoholu" doc. dr. Slavka Ziherla)
Odvisnost od alkohola je bolezen. Prepoznamo jo lahko po njenih najbolj izrazitih znakih, ki so:
• nepremagljiva želja oziroma hrepenenje po alkoholu;
• oslabljen nadzor- nad količino zaužitega alkohola (oseba težko preneha s pitjem);
• povečana toleranca za alkohol (za enak učinek je potrebna vedno večja količina);
• telesna odvisnost od alkohola (po odtegnitvi alkohola se pojavi "kriza" z znojenjem, tresenjem rok, slabostjo, bruhanjem ter občutkom tesnobe).
Bolezen je kronična, se pa da zaustaviti, če se človek prične zdraviti in preneha piti (abstinira).
Če imate težave pri kontroliranju svojega pitja ali je v družini že odvisnost od alkohola, morate biti še bolj pazljivi, da ne postanete odvisni tudi sami. Včasih je zato potrebna popolna abstinenca alkohola.
V primeru težav poiščite pomoč. Zdravljenje odvisnosti od alkohola je danes uspešno.
Osebe, ki veliko pijejo, imajo seveda več problemov, povezanih z rabo alkohola, toda problemi, ki jih imajo zmernejši pivci, so številnejši, preprosto zato, ker je zmernih pivcev veliko več kot tistih, ki veliko pijejo.

ALKOHOL IN NOSEČNOST
Vsako pitje alkohola v nosečnosti lahko ogroža plod. Izogibanje pitja alkohola je še posebej pomembno v prvih treh mesecih nosečnosti. Alkoholne okvare plodu so nepopravljive.
ALKOHOL IN REKREACIJA
Toplota, ki jo zaznate po zaužitju alkohola, se napak razume kot dvig telesne temperature. Alkohol povzroča širjenje kožnih žil in s tem pomembno izgubo telesne temperature, kar lahko vodi, zlasti v mrzli vodi ali okolju, do podhladitve.
Alkohol vpliva na koordinacijo, presojo in reflekse ter zmanjšuje sposobnost usklajenega gibanja pri rekreaciji, športu ali delu. Nezgode in poškodbe v alkoholiziranem stanju so zato pogostejše.
PREMISLITE, IZBIRA JE VAŠA
Danes ste se odločili, da popijete vrček piva ali kozarec vina ali šilce žganja. Je to vse, kar ste popili ta dan?
Razmislite, ko odhajate:
• ali ne tvegate preveč, če po pitju alkoholnih pijač sedete za volan,
• ali ne tvegate preveč, če se peljete z voznikom, ki je tudi užival alkohol,
• ali se zavedate, da je počutje lahko varljivo, da imate v resnici v krvi več alkohola, kot bi ga smelo biti.
Če dvomite o lastni ali prijateljevi treznosti, se preizkusite na Promilomatu. Pri vrednostih nad 0,5 g/kg (promila), pa tudi pri nižjih vrednostih, če občutite ali kažete znake nezanesljivega ravnanja, premislite, kakšen način poti domov boste izbrali.


V bistvu zelo osnoven članek o problemu alkoholizma, ki se sploh ne spušča na področje nasilja in zlorab pod vplivom alkohola, a nam vseeno pove dovolj o škodljivosti alkohola. Osebno mislim, da bi država lahko več naredila na področju preventive in ozaveščanju ljudi, glede na to koliko podatkov ima na voljo o škodljivosti alkohola. Druga mnenja zaželjena.......
Kozarček spit ni greh, dva se že pozna
xflowx
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 • Komentarji 72
 • Objavljeno
 • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ja sej ni čudn. Samo poglejmo kako se ceni vino v današnje času - razna ocenjevanja ...
Pa tudi zdravniška priporočila, da more vsak da dan nujn spit 2 dl rdečka al belega druga če več sploh ne bo zdrav !!!

In iz 2 gre na 4 - kadar je slab dan in potem na 8 ..16...
Je pa res, da največ ljudi potegne družba. Če je nekdo v okolju kjer je veliko partijev in tega in če ne pije je že nekako izobčen ...

:vragec:
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:sori: :eek: Ja, zmerej more bit en druh kriu, sam tist nč, k* ga lastnoročn po goltancu zliva :xx!: :o|o: x!x Pa je kriva nesrečna mladost, pa grozni tastari, pa zajeban šef, pa smotana žena, pa revšna, pa država, pa premau seksa.... pa še pa še... xrolleyesx :8): :O: :V:
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name='Bern' post='577145' date='24. Nov 2005 ob 12:54']Se mi zdi, da spet eden, ki ne razume, da ima država od prodaje alkohola (in cigaret tudi) preveč dobička, da bi se ji splačalo biti zelo striktna pri prepovedih.

:xx!:[/quote]

sej še trava bo kmal ilegalna da se bo v trgovini prodajala tko k je že v naekaterih državah pa bo... sej ta janša tak če met use zase... vsem ji jemau, dau pa nobenim... :vragec:
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nobena zadeva ni v manjših količinah strup, tako, da.... Meni mi vsake toliko prav zapaša kakšen kozarček rdečega vina ali pa kakšnih borovničk x:Dx Nisem jaz folku kriv, da so "slabiči" in potem svoje probleme rešujejo z alkoholom, drogami, itd. Beseda slabiči v navednicah x;)x Popravljeno -> bik1975
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 • 2 weeks later...
:O: PR SLOVENCLJIH JE TO ŽE V GENIH, PIJANČEVANJE... SEJ NI ČUDN POJ DA SE JIM BABE FUKAJO Z DRUGIMI DECI , REČMO JUŽNIMI DECI K VSAJ VEJO ZAKAJ GA MAJO, K ALKOHOLOZIRAN TIP PROU GOTOV NI ZA NBENO SLOVENSKO ŽENSKO, K SE MIM GREDE RADE FUKARJO x:Dx :vragec: :inocent: :eek: x^x PA ŠE RES JE.. PREVERJEN KUKR DIREKT x:Dx :vragec:
sem najlepša in najboljša kreacija narave :))))
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

men se zdi da ga uni dol se 100x vec pijejo, neglede na kakrsnekoli statistike. ze sam kaksn film iz srbiej pogledamo, pa se skor zmer kej pije, rakija pa to... x;)x no, sej res tut slovenci nismo 0 bols.

kar pa sem hotel omeniti, da ALOHOL DEHIDRIRA!!!!

zadnjic ko je kolegica merila dehidriranost slovencev na pijanskem sejmu vino in cvetje, je bila vecina dehidrirana!

ce si kdo zeli izmeriti njegovo dehidriranost, metabolizem, mascobo, ipd... ga povabim v slon k tej gope, na brezplacno meritev!!

info na moj OS! xDDx
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[url="http://www.lunin.net/forum/index.php?act=Search&CODE=show&searchid=f7a3142a52de11e225f3b197c3aabcad&search_in=titles&result_type=topics&highlite=alkohol"]Rezultati iskanja na temo ALKOHOL[/url]

[color="#6600CC"]Tule v tehle temah je bilo že kar nekaj govora o tem[/color] x;)x
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Men je ata Rugelj car, ker mislim da ma dobre metode za streznt pjanega človeka.

Vsakdanje pitje alkota pa itak da vedt kakšen slabič si.....za razliko ispred 20 let ko je bili splošno mišljenje da če ne piješ alkota si slabič.

Zanč sm slišov eno ful dobro definicijo stanja pjanosti...pjanost je BORBA možganov da ne pade telo v nezavest in da pride v stanje streznitve....

to pomen da se naše telo bori da ga spravi v prvotno stanje...hudo...tle gre potem en kp telesnih "zalog" samo v to....in to čist brez veze....ti da kr mislt kako trpinčimo svojo embalažo včasih
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name='koma106' post='573418' date='18. Nov 2005 ob 15:09']Alkohol je droga, ki povzroča smrt, razdira družina, povzroča psihične traume........v bistvu pa naša država vse to tolerira. Ko sem v google vtipkal alkoholizem je bil prvi članek naslednji:[/quote]
koma a maš probleme z alkoholizmom...si slučajno zdravljeni alkoholik ?????
Imam občutek, da hočeš nekaj prejudicirat, tisto, kar v sebi nosiš in ne moreš še čist zapreti...

Sam sem z alkoholom prekinil pred desetletji, a prav nikoli nisem postal borec proti alkoholu....me ne moti pitje, če je v mejah in tko k Nosorog prav...tu in tam....dokler to ne postane odvisnost ni nič narobe.......

Sem pa zelo proti borcem proti alkoholu, saj zdrava normalna in uravnovešena osebnost prav dobro ve koliko in kaka količina je zanj primerna....tisti, ki je pa že odvisen, mu pa pisanje prav nič ne pomaga......prebral bo samo tisto, kar bo hotel...tko kot horoskope beremo.....če nam kaj ne paše, je pa od druzga, to pa ni naše......

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name='tomazslo' post='590226' date='13. Dec 2005 ob 11:45']koma a maš probleme z alkoholizmom...si slučajno zdravljeni alkoholik ?????
Imam občutek, da hočeš nekaj prejudicirat, tisto, kar v sebi nosiš in ne moreš še čist zapreti...

Sam sem z alkoholom prekinil pred desetletji, a prav nikoli nisem postal borec proti alkoholu....me ne moti pitje, če je v mejah in tko k Nosorog prav...tu in tam....dokler to ne postane odvisnost ni nič narobe.......

Sem pa zelo proti borcem proti alkoholu, saj zdrava normalna in uravnovešena osebnost prav dobro ve koliko in kaka količina je zanj primerna....tisti, ki je pa že odvisen, mu pa pisanje prav nič ne pomaga......prebral bo samo tisto, kar bo hotel...tko kot horoskope beremo.....če nam kaj ne paše, je pa od druzga, to pa ni naše......[/quote]

vidim, da bom moral nick zamenjat....najprej me imajo za žensko...pol še za zdravljenega alkoholika...ti pa tud malo svoje občutke prevetri.....
osebno še nisem imel slabe izkušnje z alkoholom...v bistvu mi gre malo na k.... zakaj je alko legaliziran marihuana pa ni...drugač pa ni sile xflowx
hecno je da imamo toliko zdravljenih alkoholikov in tako malo zdravljenih marihuanarjev x:Dx
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name='koma106' post='590391' date='13. Dec 2005 ob 15:41']hecno je da imamo toliko zdravljenih alkoholikov in tako malo zdravljenih marihuanarjev x:Dx[/quote]


Zanimiv ne.Paj alko še bolj škodljiv na telo kot đolce.Dlih včerej sm z enmu debatiral okol tega(trave).Je bil tip v nastniških letih skos na njej in končal v Begunjah(kjer maš tut zdravljenje za alkoholike...smešno) v psihiatrični bolnici, vendar ne zaradi nje temveč duševnih motenj.

Tomazzslo kvas tko agresivn.Nimaš bit za kej.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name='Indigo' post='590396' date='13. Dec 2005 ob 15:52']Je bil tip v nastniških letih skos na njej in končal v Begunjah(kjer maš tut zdravljenje za alkoholike...smešno) v psihiatrični bolnici, vendar ne zaradi nje temveč duševnih motenj.[/quote]

ja, vsake tolko se komu odpuli...v končni fazi vedno zaradi njega samega....naj je alkoholik, marihuanar, kadilec, vegetarjanec, al pa kaka druga sorta....za svoje motnje si je itak vsak sam kriv xflowx
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 • 3 weeks later...
Večina tega kar se alkohola tiče je odvisna od genetike otrok in staršev, predvsem pa primitivizem.

Za primer lahko vzamemo primitivca in izobraženega intelektualca.

V večini primerov so alkoholiki primitivni ljudje, neuspešni v življenju, nekreativni, zdolgočaseni, ljdje, ki se lahko potrjujejo le v družbi in za šankom, ljudje, ki ne znajo kaj veliko pametnega povedat in po nekaj kozarčkih postanejo najpametnejši modreci.

Znano je, da je alkoholikov v vzhodnih državah precej več kot na zahodu.
Losing my religion
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name='tomas' post='603961' date='29. Dec 2005 ob 16:54']Večina tega kar se alkohola tiče je odvisna od genetike otrok in staršev, predvsem pa primitivizem.

Za primer lahko vzamemo primitivca in izobraženega intelektualca.

[color="#009900"][b]V večini primerov so alkoholiki primitivni ljudje, neuspešni v življenju, nekreativni, zdolgočaseni, ljdje, ki se lahko potrjujejo le v družbi in za šankom, ljudje, ki ne znajo kaj veliko pametnega povedat in po nekaj kozarčkih postanejo najpametnejši modreci.[/b][/color]
Znano je, da je alkoholikov v vzhodnih državah precej več kot na zahodu.[/quote]

E, frajer, s to izjavo si pa usekal mimo...x:Dx :vragec:
Take vidimo, prepoznamo in kažemo s prstom nanje...
Pa se ti sanje koliko ja alkoholikov med izobraženimi, uspešnimi, kreativnimi, med umetniki...?
Samo teh ne vidimo, nanje ne kažemo s prstom...
Dvojna morala, hinavščina, ali kaj...?
Ampak tako pač je...

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Naš Prešeren je bil kar luškan pijanček, pa zanesljivo ni bil primitivec.

Cankar pravtako, celo ubil se je, ko je pijan padel po stopnicah.

Alkoholizem zanesljivo nič ne izbira po IQ, ali stopnji izobrazbe, ali morda po velikosti premoženja. Seka povsod, tako kot smrt.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

 

bigm

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Najbolj smešne so mi tiste "stari prsežem, da še bolš vozm če sm pijan"
HALO!!
Pravijo, da je alkoholna odvisnost še slabša od heroinske. Kakorkoli že za vse alkoholike, ki sem jih spoznal bi rekel tole: Nekaj v njihovem sprotnem realnem življenju obstaja česar nikakor ne morejo razumeti ali preboleti, ponavadi o tem niti ne govorijo temveč s pomočjo alkohola za nekaj časa uidejo temu bremenu. Na vprašanje zakaj piješ praviloma sledijo le izgovori.

Vsem vam, ki s pomočjo raznih opojnih substanc bežite od realnosti želim več sreče v življenju!! :palec:

V TEMI ZEMLJE EDEN ŽAREK SVETI, NE ZAZNA GA VEČ ZAVEST, LE DUHA GLOBOKI SPLETI.

Michael newton

 

oduim.p.'s Blog

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hehe.....hvala Bogu za resničnost in za načine, kako pobegniti od nje - tko je nekje pisalo :vragec:

Sicer pa če folk ve, da je alkohol škodljiv, še nč ni narejenga.
Ko se tega zave, pa zihr neha.
Razlika med vedeti in zavedati se........... x:)xxbendx
cosmic dancer
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
[quote name='free' post='590107' date='13. Dec 2005 ob 02:40']kar pa sem hotel omeniti, da ALOHOL DEHIDRIRA!!!![/quote]
JETRA

Jetra so organ, ki pri živalih poleg fermentov proizvajajo tudi C-vitamin.
Človeška in ribja jetra tega ne delajo.
Človek ga dobi s surovo hrano, ribe ga imajo dovolj v vodi.
Toda, če ne uživaš le surove hrane, ga moraš vnašati v telo tudi drugače.
Kaj pa se zgodi, če pečeš sol in C-vitamin skupaj, lahko vidiš na praženih jetrih.
Taka so neužitna, zato jih posoli vedno pod 65 °C.
Kot sicer vso hrano.
[color="#CC0000"]Pri alkoholikih, ki le pijejo in nič ne jedo, se jetra uprejo pomanjkanju zdrave soli s cirozo.
Kajti alkohol je le ogenj, le sonce, pa skoraj nič zemlje, nič soli.
Dva litra vina imata sicer dovolj kalorij, toda da jih pokuriš, potrebuješ tudi deset ščepcev zdrave soli, če ne, dehidriraš kljub silnemu pitju.
Če pa poleg hrane vsak dan zaužiješ še milijon kalorij alkohola, ti bo, pozor, kljub zdravi soli nekaj razneslo. [/color]
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name='odium.p.' post='605476' date='30. Dec 2005 ob 21:13']Najbolj smešne so mi tiste "stari prsežem, da še bolš vozm če sm pijan"
HALO!!
Pravijo, da je alkoholna odvisnost še slabša od heroinske. Kakorkoli že za vse alkoholike, ki sem jih spoznal bi rekel tole: Nekaj v njihovem sprotnem realnem življenju obstaja česar nikakor ne morejo razumeti ali preboleti, ponavadi o tem niti ne govorijo temveč s pomočjo alkohola za nekaj časa uidejo temu bremenu. Na vprašanje zakaj piješ praviloma sledijo le izgovori.

Vsem vam, ki s pomočjo raznih opojnih substanc bežite od realnosti želim več sreče v življenju!! :palec:[/quote]


:o|o: hvala ...tudi tebi enako.....

bom zdaj enega Črnega Barona na tvoje zdravje , k si tko lepo povedal... :palec: x:Xx
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name='sstane' post='608528' date='2. Jan 2006 ob 23:14']
JETRA


Če pa poleg hrane vsak dan zaužiješ še milijon kalorij alkohola, ti bo, pozor, kljub zdravi soli nekaj razneslo. [/color][/quote]


:8): ful me skrbi....kaj mi bo razneslo xrolleyesx

od treznosti me je pa res skor xcivx


al pa me zdaj po ta drugem baronu vsaj ne skrbi več x;)x

[quote name='Indigo' date='13. Dec 2005 ob 11:14' post='590208']
Men je ata Rugelj car, ker mislim da ma dobre metode za streznt pjanega človeka.:xx!: men pa ne....prej pohotn starec z bujno domišljijo x^x

kar pa seveda ne pomeni da s svojim načinom komu ni pomagal.... :palec:


samo moškim xrolleyesx

[quote name='nosorog' post='577259' date='24. Nov 2005 ob 17:11']
Kwa težite. Prou dobr se ga je mal nametat vsake tolk časa. Bog nas obvaruj pred prohibicijo.

lalala[/quote]:palec: edin pametn stavek v tej temi....
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
[quote name='lia' post='608558' date='2. Jan 2006 ob 23:42']:palec: edin pametn stavek v tej temi....[/quote]
Se strinjam, dehidrirat ti pa vseeno ni treba x;)x
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam... • Včlani se

  Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

 • Zadnji obiskovalci

  • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
 • Objavi novo...