Volk K.L. 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 Mučeniška pot Kljub fotografijam in množicam dokazov, se še zmeraj v Sloveniji poskuša izvesti rehabilitacija domačih izdajalcev. Poleg tega pa so italijani povsem tihi o svojih fašističnih grehih. Prav tisti ki nam očitajo fojbe o tem sploh nočejo govoriti. Da ne govorim o Haiderju in njegovih somišljenikih. Naša oblast pa kot neumna teleta, si ne upajo vračati udarcev, čeprav imamo trdne argumente in veliko dokazov. Vprašanje je tudi vmešanost Rimokatoliške cerkve. Verjamem da se jih veliko pastirjev ni strinjalo s politiko Vatikana, vendar veliko pastirjev je bilo takih ki so odkrito podpirali fašizem in v tem tudi sodelovali. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 hvala ker si nam pokazal..... mojemu staremu fotru so tako v hruškovem drevoredu pobesili v opomin vse bljižnje v Stranicah pri Celju..... prestal je nemško ujetništvo, partizanstvo po vojni pa pristal kot paznik v zaporu..... *** in ljudje so preživeli vse to ....samo kako podnevi Nemci in Italijani,domobranci..... ponoči partizani Mati pa sama s šestimi majhnimi otroci.....in to je bilo otroštvo in to je bilo življenje..... Zdaj ko si pokazal te slike lahko samo rečem....čudež da so sploh preživeli.....to nenehno grozo in negotovost in smrad smrti vsepovsod naokrog..... Neverjetno kako se te dotakne takle zapis v slikah, dobijo vse pripovedi čisto drugačno dimenzijo Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
markomark 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 Bedarija te vojne pa vse to... A to sploh kaj spremeni vse skupaj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
odium.p. 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 Duhovno zrelega, moralno etičnega človeka ne more nihče pripraviti do tega, da bi ubijal.Na mojo veliko žalost bo minilo še nekaj časa, da ljudje dosežemo te kvalitete. Vendar vsak od nas lahko prispeva k napredovanju človeštva!! Citiraj V TEMI ZEMLJE EDEN ŽAREK SVETI, NE ZAZNA GA VEČ ZAVEST, LE DUHA GLOBOKI SPLETI. Michael newton oduim.p.'s Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 lepo prosim to je pa tako puhlo...v vojni ni etike Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
odium.p. 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 Glej, v vojni v Bosni se nekateri anostavno niso hoteli boriti, kljub temu da so jih iskali po vaseh in prisilno novačili so enostavno pobegnili iz tega obroča. Poznam jih nekaj. Niso odšli od tam, ker bi jih bilo strah, temveč zaradi lastne etike in odnosa do vojne in ubijanja !Za nekatere so bili izdajalci za mene so heroji ! Citiraj V TEMI ZEMLJE EDEN ŽAREK SVETI, NE ZAZNA GA VEČ ZAVEST, LE DUHA GLOBOKI SPLETI. Michael newton oduim.p.'s Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 tezke teme, ja.... ja, bedast markomARk, nad bedast. :|||| ampak tko je blo od nekdaj pa zal se bo, ker se fura to, nadaljuje skoz s tem, saj ze v ozjem okolju mamo to: dva soseda sta skregana 100 let, njuni sinovi, cele vojne majo eni...pol pa se sirse.... enim pa je uspel: tibetancem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 no js nam nikol zastopla tega...........en trenutek sosedi in kolegi, drug trenutek pa se že koljejo med sabo, sam zato k je en to, drug pa neki drujga (no čeprov si komot predstavljam kok bi zadrotala mojga soseda ) šalo na stran......... se mi pa zdi totalno glupo in tupa da zdej tolk let po 2. svetovni vlačjo vse to vn pa ene krivce pa zločince išejo pa tak sraje......pa odkopavajo grobove :xx!: kar je blo je blo, napak za nazaj se tak ne da popravit, raj bi delali na tem da se navjo ponovile........pa vsak vojni zločinc k še živi, more tak živet sam s sabo in svojo vestjo......in to je kr kazen pomoje.......delalo se je pa svašta svinjarij.....na vseh straneh...... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 Glej, v vojni v Bosni se nekateri anostavno niso hoteli boriti, kljub temu da so jih iskali po vaseh in prisilno novačili so enostavno pobegnili iz tega obroča. Poznam jih nekaj. Niso odšli od tam, ker bi jih bilo strah, temveč zaradi lastne etike in odnosa do vojne in ubijanja !Za nekatere so bili izdajalci za mene so heroji ! nekaj večina pa trpi moji predniki so bili na obeh straneh, med drugo svetovno.... sam pravim da so se me te slike dotaknile in da so pripovedi mojih prednikov dobile podobe.... *** Nihče ne ve kako jim je bilo, dokler en mesec ne bo hodil v njihovih čevljih..... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Belcebub 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 Kljub fotografijam in množicam dokazov, se še zmeraj v Sloveniji časti zločince, kakršen je Tito in podobni. Citiraj Tito je crknil! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 Mučeniška pot Sloh mi ni jasn, zakaj si odrl tako res nesmiselno temo. Če hočeš, da imajo res te slike kašen učinek jih pošlji nekomu, ki vodi vojne po svetu. Pa tudi gledanje teh slik prinaša samo slaba mišljenja in z tem ujetost v preteklost in ne zrenje v sveetlo prihodnost. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 Pa tudi gledanje teh slik prinaša samo slaba mišljenja in z tem ujetost v preteklost in ne zrenje v sveetlo prihodnost.se strinjam. sam, po 2. strani, pa negledanje lohk pomeni zatiskanje oci, nevednost. Vendar jaz sem tud zaprla in ne gledala, ker tud sama menim, da bi moral it naprej in ne nazaj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zaspanko 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 http://muceniskapot.nuovaalabarda.org/foto-52-slo.php kdo je na tej sliki in zakaj titovke na glavah...... P.S. Takšne knjige in fotografije pa obstajajo tudi o partizanskem početju!!! Zato nima smisla pogrevati bolečo zgodovino... zakaj padajo obeležja???????morda pa so bila zlagana....???? Citiraj zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :-) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
child 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 Krivi so politiki, k se zmislejo tist kt njim paše,folk more pa hčeš nočeš sledit. če bo vojna lahko sam za Jelinčiča trdim,da se bo šou borit sej ne morš dolg gledat tega, k je mučenje, te kr začne dušit. pobijal so pa vsi partizani in fašist. glih so tisti k so na petelina prtiskal. ja valda,da če tega ne bi blo, mi ne bi bli tuki, kjer smo - bi bli pa zato kje drugje Citiraj Ne prosite toliko,rajši rečite hvala za tisto,kar imate. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 umori nikoli ne zastarajo.. cist prov je, da se ve za take stvari.. nasi predniki so bili zrtve-tako partizani kot domobranci, zrtve vojne. vojna te spremeni..se vsakega je. kdor je sel k partizanom..prsli so nemci, italjani, izdajalci-ni gospodarja pri hisi(aha je pri partizanih)-pozgana bajta, pomorjeni otroci, zena.. ni sel k partizanom-so ga pa prsli iskat-"gres ali pa si izdajalec (metek v glavo)"+izropali so celo bajto=zato so se ustanavljale vaske straze-domobranci. in NE ZARADI simpatpatiziranja z okupatorjem!! zeleli so zascititi svojo druzino (prav tako kot tudi partizani). ne morem rect na katero stran bi stopil sam.. v nobenem primeru ne na okupatorjevo-v vsakem na slovensko (zelel bi varovati svoje domace-pa ceprav sem zaradi tega 100x izdajalec)! vojna pelje le v sovrastvo..v mucenje (samega sebe)..na obeh straneh. in ja sem za to, da se se zivece zlocince kaznuje..pa ceprov so "bogi" dediji. pravna drzava? pha..toda (se pred tem) prva stvar, za katero bi morala slovenija poskrbeti.. vsaj za uradno opravicilo italije in avstrije. nemcija je vsaj priznala svoje grehe. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 umori nikoli ne zastarajo.. cist prov je, da se ve za take stvari.. nasi predniki so bili zrtve-tako partizani kot domobranci, zrtve vojne. vojna te spremeni..se vsakega je. kdor je sel k partizanom..prsli so nemci, italjani, izdajalci-ni gospodarja pri hisi(aha je pri partizanih)-pozgana bajta, pomorjeni otroci, zena.. ni sel k partizanom-so ga pa prsli iskat-"gres ali pa si izdajalec (metek v glavo)"+izropali so celo bajto=zato so se ustanavljale vaske straze-domobranci. in NE ZARADI simpatpatiziranja z okupatorjem!! zeleli so zascititi svojo druzino (prav tako kot tudi partizani). ne morem rect na katero stran bi stopil sam.. v nobenem primeru ne na okupatorjevo-v vsakem na slovensko (zelel bi varovati svoje domace-pa ceprav sem zaradi tega 100x izdajalec)! vojna pelje le v sovrastvo..v mucenje (samega sebe)..na obeh straneh. in ja sem za to, da se se zivece zlocince kaznuje..pa ceprov so "bogi" dediji. pravna drzava? pha..toda (se pred tem) prva stvar, za katero bi morala slovenija poskrbeti.. vsaj za uradno opravicilo italije in avstrije. nemcija je vsaj priznala svoje grehe. Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
markomark 14. januar 2006 Prijavi Deli 14. januar 2006 Nedolžno ljudstvo je plačalo davek zgrešene politike. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 30. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 30. januar 2006 Sloh mi ni jasn, zakaj si odrl tako res nesmiselno temo. Če hočeš, da imajo res te slike kašen učinek jih pošlji nekomu, ki vodi vojne po svetu. Pa tudi gledanje teh slik prinaša samo slaba mišljenja in z tem ujetost v preteklost in ne zrenje v sveetlo prihodnost.Za tebe nesmislna tema, za mene še kako aktualna tema. http://muceniskapot.nuovaalabarda.org/foto-52-slo.php kdo je na tej sliki in zakaj titovke na glavah......P.S. Takšne knjige in fotografije pa obstajajo tudi o partizanskem početju!!! Zato nima smisla pogrevati bolečo zgodovino... zakaj padajo obeležja???????morda pa so bila zlagana....????Hehe najbrž slike lažejo, fotomontaža po tvoje Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 30. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 30. januar 2006 Kaj so se narodi naučili iz II svetovne vojne? Nič prav nič se niso naučili. Francozi radi pozabljajo, da brez zaveznikov se ne bi otresli okupacije.Britanci in Američani so to vojno pozabili in pošiljajo čete tam, kjer imajo naftne kompanije interes.Za Ruse bi rekel da so na to vojno pozabili in celo se nekateri Rusi radi zgledujejo po Hitlerju.Italijani pa sploh niso vredni komentarja, ker se sprenevedajo in zmeraj se bodo sprenevedali glede vloge v II svet. vojni.Izraelci zlorabljajo židovske žrtve holokavsta, za svoje politične in vojaške namene ter da nekoga zlahka obsodijo antisemitizma.V bivši YU je sedaj popularna rehabilitacija kolaboracije.Japonci se še danes obnašajo arogantno do svojih žrtev Kitajcev in Korejcev.Edinole Nemci razen Avstrijcev so se nekaj le naučili. Politično so zelo zrel narod, javno prosili odpuščanje in pri tem ugotovili da se bolj splača ekonomsko osvajati svet. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 En pregovor o vojni, pa ne vem od kod... Prva žrtev vojne je VEDNO resnica Gledanje...Negledanje...Zatiskanje oči... Pa ljudje božji a ni bilo že DOVOLJ?!Zame to ni odkrivanje resnice!Kdo jo sploh pozna?Kdo od ŽIVIH?!To je samo razpihovanje žerjavice sovraštva!Naj bo že enkrat MIR! Nikdar ni bilo dobre vojne ali slabega miru. Benjamin Franklin Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Onix 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 Sloh mi ni jasn, zakaj si odrl tako res nesmiselno temo. Če hočeš, da imajo res te slike kašen učinek jih pošlji nekomu, ki vodi vojne po svetu. Pa tudi gledanje teh slik prinaša samo slaba mišljenja in z tem ujetost v preteklost in ne zrenje v sveetlo prihodnost. Kdor ne pozna zgodovine in ne uči iz njejo bo ponavljal! Citiraj Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.Nejc Zaplotnik Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 Kdor ne pozna zgodovine in ne uči iz njejo bo ponavljal! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 Kdor ne pozna zgodovine in ne uči iz njejo bo ponavljal! Poznam zgodovino, dovolj dobro.Tisto uradno, rdečo(ali kaorkoli jo že imenuješ...)In tisto neuradno.Ki jo poznajo ljudje ki so to doživljali.Na OBEH straneh.Družini mojih staršev sta bili v to vpleteni.Vsaka na eni strani.Večina glavnih "igralcev" tistega časa je že pokojnih.Naj počivajo v miru, v nebesih ali peklu, kjerkoli so že...Pogrevanje in razpihovanje sovraštva ne bo obudilo mrtvih in izbrisalo trpljenja.Dajte mir... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 Za tebe nesmislna tema, za mene še kako aktualna tema. Nisem mislu v tem smislu. Ampak ne glede koliko ljudi vidi te slike, bodo vojne še naprej divjale po svetu. Poanta je v tem, da je treba te slike pokazat ključnim ljudme (kaj ja znam npr. Bushu) in ostalim politikom, ki odločajo o tem svetu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 Nisem mislu v tem smislu. Ampak ne glede koliko ljudi vidi te slike, bodo vojne še naprej divjale po svetu. Poanta je v tem, da je treba te slike pokazat ključnim ljudme (kaj ja znam npr. Bushu) in ostalim politikom, ki odločajo o tem svetu. haha, za tole bi ti pa lahko reku naivc. mislis, da ce bi bush tole vidu, da bi se kej spremenil.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.