Paris 2. marec 2006 Prijavi Deli 2. marec 2006 Muči me en hud problem. Lani sm se začela družit na faksu s sošolko, ki se mi je zdela dokaj uredu.Seveda je je imela nekaj "napak" kot vsak človek, ampak vedno ko mi je sedla na "živc" sm se zadržalain si rekla: "pa sej ni napačna, mogoče pa ima slab dan. Pa vsak je po svoje poseben.".Do problema je prišlo, ko sm res spozanala kakšna je v resnici: zahrbtna, hinavska, izkoriščevalska.Z njo se nisem želela prepirat, ker se nisem želela spustit na njen nivo in ji dat tega užitka , in sem jo enostavno odpikala. Čez nekaj časa pa zvem, da okorg po internetu prodaja moje zapisek od inštrukcij.Vem da se sliši zelo otročje, ampak je problem v tem, da sm sama za njih odštela veliko denarja in svojega časa ter truda. Vendar ne morem razumet kako lahko človek, ki naj bi tvoj prijatelj in temu človeku pomagaš, da te na tak podel način izkoristi? In to je samo ena izmed pripomb jih je še veliko...Vprašala bi vas, kako se vi soočate s takim folkom(če sploh srečate take idote)? Čeprav priznam, da mi je ta "baba" zelo načela živce, in vso svo enrgijo porabljam da se sprašujem kako lahko take pošasti živijo. Mogoče pa je čas, da še sama ratam P...... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ID-ka 2. marec 2006 Prijavi Deli 2. marec 2006 Tudi meni se je že kar nekajkrat zgodilo, da so moji zapiski, za katere sem porabila zelo veliko časa, na koncu krožili po šoli. To pač moraš vzeti v zakup, ko komu kaj posodiš. Seveda boli in si jezen, sam kaj moreš. Je pa dobra šola za prihodnjič. Pač bolj paziš,komu daš zapiske.V takih primerih sem se ponavadi pogovorila z osebo, ki je dala zapiske naprej in povedala, da mi ni všeč, če zapiski krožijo brez moje vednosti. Eni res ne pomislijo, preden naredijo in jim je žal, spet drugi ne razumejo, kaj so naredili narobe. V slednejm primeru ne dosežeš nič in je bolje, da se nehaš obremenjevati s tem. Samo spusti in pojdi naprej. Pomaga, veš? Citiraj History must repeat itself because we pay such little attention to it the first time.Blackie Sherrod Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 2. marec 2006 Prijavi Deli 2. marec 2006 Tudi sam sodim med tiste, ki so si zapiske raje izposojali, kot jih sami urejali, vendar, ko sem kakšne dobre uredil, posodil, in sem potem videl, da krožijo po faksu, sem bil prav vesel in ponosen nase. Zame je bilo to priznanje, da sem potrudil in naredil dobre zapiske, ki jih "cenijo" tudi drugi in jim zaupajo. Konec koncev sem zapiske res naredil zase, in se iz njih učil, kar mi je prineslo tudi določene rezultate. Za ostale me pa tako "ne briga" od kod se učijo, in kaj znajo... Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Paris 2. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 2. marec 2006 hvala za odgovor! sm vse to bi blo vredu, če ne bi povrh vsega pluvala po men! Pa ne gre samo za zapiske in to da služi na moj način (jih kopira in množično prodaja) je še veliko več! no res bo najbolje da vse pozabim.Upam samo, da se ji bo vrnalo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
highlander 2. marec 2006 Prijavi Deli 2. marec 2006 Ljudi na svetu je veliko in skoraj nihce ni po nasih merilih. Torej imas dve moznosti. Da spremenis vse in se potem dobro pocutis ali da se dobro pocutis brez da koga spremenis. Druga moznost je lazje izvedljiva.Jaz vedno delam na svojem miru in me ne zanima prevec kaj drugi pocno. Korak po korak lezem iz kolektivnih vzorcev in se cedalje manj vznemirjam ob pocetju drugih. Velja ena resnica, ki se je malokdo zaveda. Nihce ti ne more omajati tvojega miru, ce to sam ne dovolis.Ce pa povezujes svoje stanje uma z zunanjimi dogodki, bo vedno kaj, kar ti bo mir kalilo.Vendar je treba narediti najprej prvi in najtezji korak. Ta korak pa je, da spoznas kdo je krivec za vse tvoje probleme in tvoje pocutje. Delaj na svojem miru in ko ti bo prvic uspelo ohraniti svoj mir ob takih provokacijah in zlorabah tvojega zaupanja, se bos zelo dobro pocutila. In takrat se bo tvoja prijateljica zagledala v tebi taka kot je in se zacela spreminjati tudi ona. Naslabsa resitev pa je, da se dobis s prijateljicami ali prijatelji in potem govoris o tistih, ki te motijo.v tem primeru se na tebi nezavednem nivoju povezes s to osebo in potem se sele zacne dogajati kazin.Energije te osebe bodo potem v tvoji auri in se jih zlepa ne bos resila. Neprestano bos razmisljala o njej. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Paris 2. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 2. marec 2006 highlander hvala za tako spodbuden odgovor. Ja ta ženska mi fajn zlezla pod kožo, pa ne samo s tem dejanjem (njen oglas sem danes zjutraj zasledila na netu, da veselo prodaja moje stvari) je še veliko več v ozadju ampak se mi ne da razlagat. Pa vem da sm sama kriva, ker si pustim da mi nepomebne osebe kvarijo dan. Kakorkoli že js sm z njo opravla in je ne mislim registrirat še manj pa da se spuščam na njen nivo. Življenje je prekratko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. marec 2006 Prijavi Deli 2. marec 2006 Torej imas dve moznosti. Da spremenis vse in se potem dobro pocutis ali da se dobro pocutis brez da koga spremenis. Druga moznost je lazje izvedljiva. jp. zlo dobro si povedal, tud ostalo...vseen pa je lazje modrovat s strani kot tedaj se skulirat - nenazadnje tud sami, ko govorimo o SVOJI zadevi oddaljeno (s casovno distanco) lahko mirno modrujemo ali se celo smejemo na ta racun. Tud Cashy je lepo povedal... vseen pa priznam, da sem vsakic dobila rano na zelodcu, ko sem kje po cajtengih vidla svoj Lunin post al pa razlage sonc, lun in ascendentov al pa pac kar se jim je zdel brez vprasanja pobrat z mojih vsebin in prodajat kot svoje.sele zdaj sem se naucila, da se s tem ne obremenjujem, ko berejo moje napovedi po radiih (bojda)..sam potem pa dobim nasvet s strani frendov in forumovcev, naj se zbunim in mi recejo, da premal poskrbim zase.zoprn, ne? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nicky 2. marec 2006 Prijavi Deli 2. marec 2006 Ja, najboljše da pozabiš, ker res nima smisla...vedno se najde kdo taki. Ne pusti se obremenjevat. Eni se še potem namerno izživljajo, če jim to dovoliš. Pozabi, to je njihov problem. Meni je en zadnič kr brezveze gumo na avto prerezu, potem pa še mi pošlje sms (neznanec), res nočem se obremenjevat Citiraj "Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nicky 2. marec 2006 Prijavi Deli 2. marec 2006 Prijatelji popravijo svoje napake. In če te izkorišča, pomeni da ji je tist cilj bolj pomemben. Okey, pa naj bo srečna z denarjem, in sama...brez prijatlov. Lp, Citiraj "Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 2. marec 2006 Prijavi Deli 2. marec 2006 Prijatelji popravijo svoje napake. In če te izkorišča, pomeni da ji je tist cilj bolj pomemben. Okey, pa naj bo srečna z denarjem, in sama...brez prijatlov. Lp, tole mi je všeč me res zanima, kdaj bo lahko denar nadomestil prijatelje Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. marec 2006 Prijavi Deli 2. marec 2006 nadomestil ne, zal pa vcasih sovpada. :||(skoraj) vsakdo je kupljiv... vprasanje je sam - kolk... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. marec 2006 Prijavi Deli 2. marec 2006 bravo, ja tko! men so tud dolzni, se pa jos... tud sem se odrekla enemu (sicer seveda blazno) skromnemu delezu nekje nekoc ('dediscina' ).... skromnemu res, pac pa eni bi vse svoje energije usmeril v to. morda zato, ker je bila moja odlocitev... da bi drugac reagirala, ce bi me hotl preprosto skenslat, zgoljufat....ampak, kaj sem cutla?radost in olajsanje... lohk bi pa zagrenjenost, al bi se grizla, kaj nisem bolj *pametna* bla... pa taksno... v bistvu pa jaz mirno spim. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 2. marec 2006 Prijavi Deli 2. marec 2006 ja, ja, čista vest je najmehkejša blazina Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 2. marec 2006 Prijavi Deli 2. marec 2006 Paris,vsak dela tisto, kar zna in zmore. Če nas nekdo izkorišča, je to samo njegova šibkost, ne pa moč. Moč mu jo dajemo mi, če svojo pozornost usmerjamo v ta njegova početja - v tem primeru izkoriščanje. Pusti, naj prijateljica dela po svoji pameti, itak "se vsak `tič ujame pod svojo labrco," kot rečejo pri nas stari ljudje. Evo ti še eno zgodbico v razmislek: PA NAJ BO!Mojster Hakuin je bil pošten in moder človek, zato je pri vaščanih užival velik ugled. Nedaleč od njegovega doma je živela lepa mladenka, hči trgovca z živili. Močno presenečeni so njeni starši nekega dne ugotovili, da dekle pričakuje otroka. Sprva ni hotela izdati imena otrokovega očeta, po dolgotrajnem prigovarjanju in grožnjah pa je krivdo naprtila sosedu Hakuinu.»Pa naj bo,« je bil odrezav njegov odgovor, ko so mu dekletovi starši prišli povedat novico. Hakuina ni motilo, da je izgubil ves ugled, ki ga je bil deležen v vasi, ampak je malčka kmalu po rojstvu vzel k sebi, in mu posvetil vso skrb. Hranil ga je z mlekom, ki ga je dobil pri usmiljenih sosedih. Po letu dni trgovčeva hči tega ni mogla več mirno gledati. Staršem je priznala, da je pravi oče neki mladenič z ribje tržnice. Osramočena družina se je na vso moč opravičevala in prosila Hakuina, naj jim vrne otroka. Hakuin jim ga je dal, rekel pa ni drugega kot: »Pa naj bo!«(iz knjuge Vrata brez vrat) Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Paris 2. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 2. marec 2006 Mene muči predvsem to da se mi je enem trenutku zelo zasmila in sem jo razumela. Zato sm ji pomagala, blo mi je tut vseeno kok vikendov sem mogla predelat, da sm si lahko inštrukcije privoščla(pa zame je 50 jurjev kar lepa vsota dnarja). Sam pizde me, ko je blo njenih izpitob konc nise dobla nobene zahvale, kaj šele da bi me vprašala če lahko moje delo okrog prodaja. In zdj se js tepem po glavi ker sem pravi idiot od idiota. No me je vsaj izučilo, ampak še huje je, ko bližnjim razlagam kaj se mi je zgodilo in mi pravijo naj se spravim nad njo, naj ji povem svoje ... Tako da sm razpeta med dvema možnostima: Ji povedat kar ji gre al pa vse skupi pustit? Čist druga zgodba bi bla če bi moje zapiska nekomu podarila ne pa prodajala, sej se je na njem seznamu zbralo kar dosti mojih del. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 2. marec 2006 Prijavi Deli 2. marec 2006 ... Tako da sm razpeta med dvema možnostima: Ji povedat kar ji gre al pa vse skupi pustit?Lahko ji poveš! Zakaj pa ne? Vendar ne govori ji z jezo. Povej ji samo, kaj ti čutiš, kaj ti ni sprejemljivo z njene strani in kaj bi ti bilo sprejemljivo. Povej kar misliš, ni je pa treba obsojati, ker je itak ravnala po svoji pameti in svojih zmožnostih. Če bo tvoje besede razumela, se bo mogoče zamislila nad sabo, če ne, pa tudi prav. Vendar, če ji boš govorila z neko jezo ali sovraštvom, bo ona slišala samo tvojo jezo ali sovraštvo, ne pa tvojih besed in njihovega pomena. Bodi pa kratka in jasna. Tvoje besede morajo biti boljše od molka. ...Sam pizde me, ko je blo njenih izpitob konc nise dobla nobene zahvale, kaj šele da bi me vprašala če lahko moje delo okrog prodaja. In zdj se js tepem po glavi ker sem pravi idiot od idiota. ...Ko nekaj podariš, ne pričakuj zahvale. Hvaležen bi moral biti tisti, ki daruje. Največje bogastvo je v tem, da daruješ, in za to si lahko samo hvaležen. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
highlander 3. marec 2006 Prijavi Deli 3. marec 2006 Ena moja izkusnja. Jest sem imel nekaj z enim clovekom in sem kar naprej razmisljal o tem. Pa sem bil jezen, pa sem bil zalosten, pa besen, pa spet razmisljal. Pol sem pa enkrat, ko sem bil jezen in nemocen obenem naredil nekaj cudnega. Vlegel sem se na hrbet in zacel dihati, pa spet dihati, pa hitreje, pa pocasneje, pa... Dokler se ni naenkrat nekaj zgodilo. Z mene so se vsa jeza in vsi negativni obcutki do tega cloveka stresli kot mokrota s psa, ko si strese kozuh. Naenkrat sem zacel jokati kot otrok in vpiti :"pa jaz tega cloveka ljubim" Od takrat nisem imel nobenih problemov v svojem umu glede tiste zadeve. Pod povrsjem vsega se vedno skriva Ljubezen, pa naj bo tisto se tako crno. pol sem enkrat zvedel, da je bil to ene vrste rebirthing, na moj nacin seveda. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. marec 2006 Prijavi Deli 3. marec 2006 hmmm, nekoc naju je nekdo blazno nategnil pr enem projektu... res ogabno, midva sva pa gagala v podnajemu, on pa je potoval po svetu, tisto leto si je kupil 3. avto in tko..Nisem mogla nehat se sekirat, z gnevom gledat, prav sovrazla sem modela....Potem pa sem pomislila, da mam mocne energije in da hudega mu pa pravzaprav nocem, prav tko zares, pa sem morala zbrat vso voljo, da sem (razumsko najprej) molila zanj, ker nisem hotla posiljat negativnih energij (kar je, ce skoz enga osiras, se ukvarjas v mislih z njim na tak nacin itd.)... No prav ljubim ga ne, to priznam , ne cutim pa NIC vec... smili se mi, pozresnez... Highlander, ja, tko se losamo negativnih custev, tko sem jaz samodejno odpustila bolecino (fizicno, ogabno boleco) iz telesa pri 17.ih, pol pa vsakic od tedaj, ko sem poznala recept (torej ker mi je ze ratal, sem vedla da se da). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
highlander 3. marec 2006 Prijavi Deli 3. marec 2006 Tako se dela Marsa . Se mi zdi, da se v takih trenutkih vsakemu ponuja ena resitev kako se prebiti na svobodo od mucenja samega sebe. Saj kaj pa ti druzga preostane. Samo eni se radi mucijo malo dlje, drugi pa hitro naredijo konec umskim vtincem v glavi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
highlander 3. marec 2006 Prijavi Deli 3. marec 2006 Zdaj si vcasih rad preberem Norca iz Oshotovega Tarota. Moram rec, da se kar velikokrat najdem notri in pol se zacnem rezat ko norc, ha ha. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. marec 2006 Prijavi Deli 3. marec 2006 .... vcasih pa je izkoriscanje veliko bolj vzajemno kot se zdi morda na prvi pogled. primer:nekdo z blazno mocnim znacajem, uspesen, magneticen in tako dalje, ma takoj okol lohk ful ljudi, ki jih izkorisca; jih posilja okol, kaj zanj delajo, so na broju zanj in taksno - jih torej kao izkorisca (oz. to bodo kasnej jamral svojim frendom ).Pa poglejmo mal drugac: ZAKAJ se je ta 'podrejeni' sploh ufural v taksno vlogo, zakaj jo je sprejel? ker ga je oni zacaral z magnetizmom? morda..vendar, se en razlog je verjeten : ta, 'izkoriscevalec', ga pravzaprav hrani z energijo, se nekaj njegovega sonca na tega sibkejsega prileti - torej ga tudi ta pravzaprav izkorisca, ... ta magneticen pa se bo kasneje morda prav tko pritozeval, mater skoz je visel na men. Tko da, kot vedno, povsod, za odnos sta potrebna dva, nikol ne more bit sam en krivec. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. marec 2006 Prijavi Deli 3. marec 2006 ja seveda, kadar ne, gre za drugacen primer, sam je fajn se tud zavedat mal, kaj vse je izkoriscanje lohk, predno si privzamemo vlogo zrtve. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 3. marec 2006 Prijavi Deli 3. marec 2006 Sem se spomnila zgodbe sošolke v srednji šoli. Imela 7 graj oz. neocenjenih predmetov. Hotela pustiti šolo, pa sem ji rekla, da ji bom kakšen rpedmet pomagala jaz in da bo naredila. skupaj sva se dosti preučili, letnik končala brez graje. večino vikendov sva preživeli skupaj, se imeli fajn. Poleti sem šla z njihovo družino na morje. Druge sošolke so mi "pametno" rekle, da me izkorišča. kdo je torej koga izkoriščal? Se mi zdi, da so se najini interesi poklopili, 2 zmagovalki . Sicer nas pa itak nihče ne pohodi, če mu ne damo možnosti . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
highlander 3. marec 2006 Prijavi Deli 3. marec 2006 Tko da, kot vedno, povsod, za odnos sta potrebna dva, nikol ne more bit sam en krivec. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Paris 3. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 3. marec 2006 Been there. Imela sem prijateljico skozi celo OŠ in SŠ. Bila sem očitno pri roki za izgovore, ki jih je dajala staršem, za pisanje esejev ... tudi ven sva večkrat šli in ko je srečala kakšnega dobrega tipa sem izvisela. Hecno, koliko časa je bila ona pravzaprav moja naj prijateljica. Poleg izkoriščanja sem od nje pridobila še občutek, da nisem dovolj lepa; pametna morda že, kaj več že ne. Bila sem pač samo tista siva miš zraven. A za eseje pisat sem bila pa ok. No, whatever ... zdaj hitro odpišem take ljudi. Ko sem šla študirat, so se mi nekatere stravi razjasnile, obzorje odprlo. Ne bom se jim več pustila. To so čustveni in materialistični paraziti. Naj živijo svoje življenje, jaz bom svojega. evo kot, da bi povedala oz. napisala moje ozadje. Ampak js sm še zmeri tok neumna, da skos nasedam istim foram. Ko nekomu nekja ne gre, in se mu kje zatakne mu morm pomagat. Čist nikol ne morm rečt ne. Zmeri pomagam folku pa si mislim, ka pa če bi js bla v taki situaciji? Bi tut hotla, da mi kdo stoji ob strani. No zato pa čist zmeri najebem, pol pa se doma cmerim pa živciram zaka se zmeri sm men to dogaja!! Ej res, mogle bi obstajat kake terapije za ljudi kot sm jst, ker se mi vsaka živa duša smili na tem svetu pa vsakmu hočem pomagat. V večini primerov pa doživim več slabega kot dobrega in to me je začelo tok žret, da je za znoret !!! :!!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.