Skoči na vsebino

Izkoriščanje

Paris

Recommended Posts

precej gobcni smo bili tudi v temi energetske pijavke...

*pa nisem zdruzevala, ker je blo tko specificno (no vsaj v zacetku).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

hmm, zanimiv, mogoče sem tudi sam kdaj bil v tem položaju, da me je kdo izkoriščal. Vendar se ne spomnim, tudi če sem bil, in se je kdo okoristil na moj račun, je bilo očitno z mojim privoljenjem, in da sem se tisti čas dobro počutil v njegovi družbi...drugače se ne bi pustil. In če je že kaj dobil na moj račun, jaz pa nič...no vsaj nekdo je nekaj imel od mene, če ne že jaz sam...sicer pa tistega, česar nisem dobil, pravzaprav ne pogrešam. x:o)x Konec koncev je globalno gledano svet bogatejši tudi zaradi mene x;)x
ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Jst tud mela podoben primer...lansko leto celo, ker še vedno dostkrat ne znam rečt NE, ko kdo kej rabi od mene. In sm mela eno sošolko na grbi, k se mi je res prov mešal!!! Vozila sm jo okol...klicala me je, da pridem ponjo in pol me je pustila vsaj 10 min čakat, da je gospodična prmajala svojo rit v avto! Pijavka....in je šlo tolk deleč, da sm ji za en predmet napisala 3 članke, da ga je naredila...pa pazi to, ob 2 službah in polno obveznostih, ona pa brez službe, domači ji plačujejo faks, kar dela je to, da hodi po štacunah in kliče mami, če lahko na njeno kartico kupi eno jakno, k je pa res ful huda in jo res more met. Se pravi, ona v vsem prostem času ne more narest svoji šolskih dolžnosti, jst pa lahko ob službi naredim svoje in še pol njenih????? xrolleyesx Prekipel mi je pa, ko me je non stop klicala v ta drugo službo, kjer se res ne morem pogovarjat, ker je non stop delo in sem ji prov zabičala, da naj me med 12 in 15 ne kliče! In me je tisti dan 2x klicala in sm vn padla. Pol mi je telefon dol vrgla in takrat je bla zgodba zame končana. Nisem se več javljala na njene smse, klice, prošnje.....me je en klinc brigalo. Pa so mi ostali govoril, kolk sm nesramna...ej, visi mi!!!!!

Ja, pa za te članke mi je ponudila 5 jurjev in sm rekla, da absolutno ne morem tega vzet....pol je rekla, da me bo vsaj peljala na pico in potem, naslednjič, ko sva se vidle, sem JAZ dala za pijačo!!!!!! :vragec: :vragec: :vragec: Tolk o tem.

Zdej, ko je ni več v mojem življenju...vidiva se na predavanjih, ampak je dojela, da ni variante, da bova še prijateljic, se počutim odlično!. In men je res vseen....izkoristla me je na vse možne načine, jst sm bla tolk neumna, da sm ji to nekaj časa pustila, pol je blo pa dost. In to je to.

Nauk, :att: če si tolk neumna, da boš to še naprej dopuščala, potem si priznaj, da si neumna in ne jamraj....ali pa se odloči, da je pa že res kaplja čez rob, ji povej svoje in jo odjebaj iz svojega življenja!

Pa s tem nisem mela namena bit žaljiva do tebe, tko da ne jemlji tega tko, ampak včasih je treba na grob način človeku povedat nekaj, da dojame...itak se moraš pa sama naučit iz svojih napak, kaj delaš narobe. :palec: xsrcx Jst sm se tud...zdej upam, da sm vsaj za odtenek pametnejša, čeprav močno dvomim. x;)x x:Dx

Pika Pikica nč ne zamerin maš čist prav. :palec: Se popolnoma strinjam! Po eni strani je fajn, da sm spoznala tako pijavko, me sej izučilo naj bom naslednič bol previdna. x;)x

Mi je blo lani bol težko, ker se se vsi moji prijatli spokali na študij v lj al pa na primorsko, tak da je blo težko na novo spozant folk, pa izločit potencialne parazite.

Muči me en hud problem. Lani sm se začela družit na faksu s sošolko, ki se mi je zdela dokaj uredu.

Seveda je je imela nekaj "napak" kot vsak človek, ampak vedno ko mi je sedla na "živc" sm se zadržala

in si rekla: "pa sej ni napačna, mogoče pa ima slab dan. Pa vsak je po svoje poseben.".

Do problema je prišlo, ko sm res spozanala kakšna je v resnici: zahrbtna, hinavska, izkoriščevalska.

Z njo se nisem želela prepirat, ker se nisem želela spustit na njen nivo in ji dat tega užitka , in sem

jo enostavno odpikala.

Čez nekaj časa pa zvem, da okorg po internetu prodaja moje zapisek od inštrukcij.

Vem da se sliši zelo otročje, ampak je problem v tem, da sm sama za njih odštela veliko denarja in svojega časa ter truda. Vendar ne morem razumet kako lahko človek, ki naj bi tvoj prijatelj in temu človeku pomagaš, da te na tak podel način izkoristi? In to je samo ena izmed pripomb jih je še veliko...

Vprašala bi vas, kako se vi soočate s takim folkom(če sploh srečate take idote)?

Čeprav priznam, da mi je ta "baba" zelo načela živce, in vso svo enrgijo porabljam da se sprašujem kako lahko take pošasti živijo. Mogoče pa je čas, da še sama ratam P...... :vragec:

Življenje me je "izučilo": Če me kaj moti ali mi kaj ni všeč to rešim kar se da v najkrajšem času!!!! Iz tega besedila lahko razberem, da te stvari, ki jih počne kolegica in lastnosti, ki jih ima žulijo!! Če je kolegica hinavc, to ne pomeni da bodi še ti!! Ker če je ona hinavka pa še ti postaneš hinavka al pa p.... nisi nič naredila!! oz pridobila si si sovražnika!!! Ali smo za to na tem svetu?? Da si delamo sovražnike???

Preprosto ji povej svoje ugotovitve, jih argumentiraj oz. dokaži da so tvoje trditve resnične, in da te te stvari, ki jih počne motijo. Povej ji da naj neha prodajati tvoj zapiske iz inštrukcij, tu gre za "avtorsko" delo, ter nehaj ji dajati tvoje zapiske!! No če lahko morda povem kako bi jest to napravil. Povedal bi ji to na suveren način nekje v kakšnem lokalčku, kjer bi tudi dal za pijačo in z nasmehom na obrazu. Posebej bi ji povedal, da nism nič jezen za dosedaj napravljene stvari, da ji odpustim, da pa si v prihodnosti želim, da teh stvari nebi več izvajala. V tem pimeru bi pa iskal še kaj pozitivnega iz njenega značaja. Sam bi začel prodajati svoje zapiske iz inštrukcij x;)x x:Dx :palec:

Nekoga moraš imeti rad,

pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...

Ivan Minatti (1924)

joj, tema zame...pisana na kožo...

t'zadnja "pijavkojateljica" me je 2 leti vrtela okoli prsta in matija mi je vedno govoril, da sploh ne vidim kakšna je:

Vse pijače sem jaz plačevala, ker pač revca trdo dela in si sama vse kupuje (tudi jaz vse sama kupijem; vseeno si ona lahko privošči shiseido kreme, ki jih jaz lahko le sanjam)...

Pa veliko je bilo jebe okoli denarja...poleti sva bila na Krku ona pa v Puli in je jamrala, da itak vidi morje samo, ko je pri fotru v Puli, ker nima keša (seveda sem jo povabila da pride k nama) in pravi, če jo pridemo iskat!!!!!! sem rekla: pejt na bus! in ona potem čez 2 tedna v lj, da je biu kao bus predrag in sem jo vprašala, kolk bi bilo, pa pravi, da sicer ni vprašala, ampak da bi bilo gotovo drago (absurd...folk naj jo pa pride iskat).

Poleti je prihajala k nama na piknike, nikoli vprašala, če da kej zraven...ni panike se vedno še porcija čevapov speče in tistih par kozarcev vina, pira spije...Je pa včasih, ko sem rekla da imamo piknik prišla za pol urce, pojedla in šla ven s svojimi kolegi...jaz pa še kar: "pa sej je ok punca"

Kadar sem šla ven je bilo vedno logično, da jo pokličem, povabim itd, ona me nikoli ni poklicala, ko je šla s kolegi ven (v 2 letih njenih kolegov sploh poznam ne, ker ni želel, da se vsi skupaj družimo :o|o: mogoče je tako bolje, ker potem ima več kolegov).

Zadnje kar mi je šlo na bruhanje pa je bilo (to je bilo po tistem z morjem in po enem pikniku, ko je prišla pojest in šla): Ej sedaj imam mal več časa, če gresta za vikend na morje al pa če boste imeli doma kak piknik kar pokliči, bi takoj šla..." :wOOt:

Naj pojasnim:

Lani sem imela obupno leto, obupne migrene, ščitnica mi je skoraj v celoti odpovedala, stres, kreg doma...enkrat ni poklicala in vprašala kako sem...

Julija sem se prepisala na faks kjer ona študira in ženski sploh ni bilo prav!!!...a si lahko mislite!!!sploh ni več poklicala x!x matija je samo gledal, ni mogel verjeti jaz pa še manj...

Veno je bilo tako: "Ko boš bolše volje pokiči..."

pika na i:

konec avgusta sva šle u kuda na en koncert...tam je srečala eno kolegiico se obrnila in me dejansko pustila samo...sem ji rekla, da grem in ona meni: "fajn bodi"

sem šla na koncert v zvezda park in potems kolegom na drink, kar me kliče češ: "a si še v mestu? vsi so šli domov že...pridem do tebe"

se opravičujem za ves žolpč punci, ki je odprla tole temo, ampak se nisem mogla opreti, ko dem tole temo zagledala...še predobro ven kaj so PIJAVKE-FRENDICE...fuj in fej...sram jih bodi

Amen

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

poznate tip ljudi, ki stalno nekaj ponuja (mislim na podobne usluge kot jih omenjate), ko pa ponujeno nekajkrat izkoristiš (zanimivo, prav ta beseda se mi hoče zapisat x:Dx), pa ti to očita!! in se dejansko počuti izkoriščenega!!

in če ponujeno uslugo zavrneš, je ta tip ljudi užaljen, te oceni za vzvišenega, ali ti vsaj vedno znova meče naprej, kako ti je ponujal, pa nisi... xrolleyesx x:Dx

Vsi imamo take **prijateljice** in vsi smo kdaj take **prijateljice** se pokličemo, najdemo, ko kaj potrebujemo. Kar dam, dam mi je vseeno, kaj se potem naredi. V šoli smo imeli tako, zapiske, knjige, malice itn... mene so večinoma izkoriščali za denar, sposodili, pa vedno pozabili vrniti oz. takrat, niso imeli več moje številke ali pa so nenadoma postali zelo zaposleni, pa 1000 in en izgovor. Tudi čez to sem naredila križ, pa se ne gre tukaj za 5 ali 10 jurjev...kar visoke vsote.

Ena me vedno kliče, ko je treba kaj prevajat :o|o: in po glasu vedno slišim, da ji je kao nerodno...ampak vseeno prosi. ... pa si rečem, ok, saj je to tudi zame vaja...potem druga, ko potrebuje za počuvat otroke, pa če kdo kaj potrebujejo iz dežele x ... itd....

Ampak...to je tako...sem sprejela, da pač jaz določene kličem tudi, samo ko jih potrebujem, ker drugače nimamo skupnih interesov, hecno pa je, da večinoma fehtam za tretje osebe usluge in ne zase... tko, da če se mi zazdi za moment, da me je kdo nategnil, si rečem, da sem si sama kriva.

Po drugi strani, pa srečujem izjemne ljudi, ki me obdarujejo, tako ali drugače.... vesolje že uravna na koncu.

Ostani zvesta sebi! xsrcx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

ja, ja, čista vest je najmehkejša blazina xyesx :palec:

se strinjam...imam v službi lepi primer....ta sodelavka je do konca pokvarjena(to je tudi dobra šola za mene) res v nulo zahrbtna....ampa nekot men nič ne more(dobri angeli varuhi ni kej :) )..sama pa je tako bolana, vse ji gre narobe...takim ljudjem se je treba lepo nasmejati in jih odmisliti

enako velja za 'prijatelje' enostavno odsekati in se ne z njimi obremenjevati....kajti taki ljudi p0onavadi vedno pridejo nazaj in poizkusijo še kaj dobit...najhujša kazen za njih pa je da nimajo več kaj delat v tvojem življenju....no vsaj tak je pri men xrolleyesx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

ja pa še res je, če si sam z dedi, ti povejo direkt v faco kaj si mislijo, te naderejo...pol pa te povabijo na pir :lol:

sam pa nismo vse take ;)

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Moj nasvet, ženske, družite se raje s tipi, mislim frendi, ker tam ni zahrbtnosti. Ženske ste si vedno konkurenca, to je prazgodovinska podzavest. In če ni res nekega bližnjega filinga, sorodstvenih vezi al pa vseh planetov na pravem mestu, je vedno riziko, da bo prišlo do zgoraj omenjenih primerov. Sploh sodelavkam, sošolkam, in ostalim osebam ki se srečujejo v interesnih sferah se je treba izogibati. x:)x

Dokaz, da še nismo tako razviti in duhovni, kot bi radi bili. x:Dx

Boj za spermo.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Hm, kaj storiti, ko vi izkoristite koga? O tem pa se ne bomo pogovarjali? x8Dx

Possible—but highly unlikely.

• 4 weeks later...

Paris, na tvojem mestu bi naredila takole:

lepo javno (na internetu, na oglasni deski na faksu, ...) bi povedala, da so zapiski moji in da se mi ne zdi fer, da se prodajajo in jih začela okol talat zastonj :vragec: (oziroma samo za ceno kopij, račun pa bi seveda dala zraven, da bi ljudje točno videli, kaj so plačali). S to kolegico ne bi nič urejala, ker ji nisi dolžna nobene razlage. To tvoje dejanje pa ima lahko za posledico tudi to, da bodo drugi bolj pripravljeni svoje zapiske deliti s tabo. :palec:

Jaz sem si zapiske veliko izposojala, pa tudi svoje sem posojala naprej in vedno se je nekako izravnalo. Včasih v isti 'valuti', včasih ne (npr. ena kolegica mi je posodila večino zapiskov za diplomca, v zahvalo pa sem ji jaz organizirala ekipo 'nosačev', ko se je selila), zato je včasih pametno na odnos pogledati širše. Gotovo si imela tudi ti od nje kako korist, drugače se ne bi družila z njo.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...