tmala 15. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 15. marec 2006 Vsaka ti čast, če se nisi. Ampak to kaznovanje je zelo subtilno, komaj opazno, mogoče ne bi sploh imenoval tistega kaznovanje -- tu je težava. hmh... dobro zate.. drgač pa jst se sm se na neka način kaznovala.. za svoje grehe k jih je bloo weliiiiik... ufffffff...čeprov takrt niti ni tok šlo za kaznovanje... šlo je da sm se počutila da sm tako zabredla da ni weč rešitve... nisem se mogla vrniti nazaj v preteklost in je spremeniti... naprej pa nisem zmogla zaradi svoje preteklosti... oz niti ne zaradi svoje preteklosti... zaradi vseh problemov... če je enden pa po en se ga lotiš amak ceu kup... ne weš kje bi začel... enostavno ne moreš če se ne zgodi neka prelomnica... men se je... na srečo... ali pa na žalost kukr uzamš... Citiraj blagor človeku, ki mu duša ničesar ne očita in ni izgubil upanja... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nicky 15. marec 2006 Prijavi Deli 15. marec 2006 Kaj pa sploh lahko s tem (rezanjem) dosežeš? Citiraj "Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Lipi 15. marec 2006 Prijavi Deli 15. marec 2006 Ko ste ze omenjali psihologe, lahko iz lastnih izkusenj recem, da ce to bere kak student s tezavami, pa ne ve, kam bi se obrnil, mu priporocam, da se odpravi v študentski zdravstveni dom na Askercevi. Meni in se marsikomu so tam zelo pomagali.Je res, da so rahlo preobremenjeni, ker dela samo dr. Rejec, nas studentov s tezavami pa je veliko, vendar njihov prijazen in spostljiv odnos to vec kot popravi. Stevilko ambulante lahko izveste na internetu, lahko pa se preprosto narisete tam eno dopoldne, ko se odlocite poiskati pomoc. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tmala 16. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 16. marec 2006 Kaj pa sploh lahko s tem (rezanjem) dosežeš? z rezenjem dosežš brazgotine... v tistem trenutku ti odleže... ker kuk nej rečm w " dregem " svetu samo ti si... nuben drug ne obstaja... tut problemov ni... da ti tak posebn občutek... tak lažn da nikoli ne bo weč teh težav.. pa se vrnejo... pol ti je pa še bad zakaj si to neredu... tko da u bistvu dosežš 0... Citiraj blagor človeku, ki mu duša ničesar ne očita in ni izgubil upanja... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 16. marec 2006 Prijavi Deli 16. marec 2006 Kaj pa sploh lahko s tem (rezanjem) dosežeš? Bolečino. Kratek beg. Temu se reče mazohizem. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. marec 2006 Prijavi Deli 16. marec 2006 hmh... dobro zate.. drgač pa jst se sm se na neka način kaznovala.. za svoje grehe k jih je bloo weliiiiik... ufffffff...čeprov takrt niti ni tok šlo za kaznovanje... šlo je da sm se počutila da sm tako zabredla da ni weč rešitve... nisem se mogla vrniti nazaj v preteklost in je spremeniti... naprej pa nisem zmogla zaradi svoje preteklosti... oz niti ne zaradi svoje preteklosti... zaradi vseh problemov... če je enden pa po en se ga lotiš amak ceu kup... ne weš kje bi začel... enostavno ne moreš če se ne zgodi neka prelomnica... men se je... na srečo... ali pa na žalost kukr uzamš...eh kakih blaznih grehov ziher nisi mela, pac pa si bla najbrz zalostna in si se pocutila odtujeno in nerazumljeno.Prebarvaj stene v stanovanju (al svoji sobi) na svetlo, vpisi se na kako telovadbo, z necim se ukvarjaj, kar te veseli, pa bos postopoma izrinila ta vzorc iz sebe. z rezenjem dosežš brazgotine... v tistem trenutku ti odleže... ker kuk nej rečm w " dregem " svetu samo ti si... nuben drug ne obstaja... tut problemov ni... da ti tak posebn občutek... tak lažn da nikoli ne bo weč teh težav.. pa se vrnejo... pol ti je pa še bad zakaj si to neredu... tko da u bistvu dosežš 0...Brazgotine... saj jih noces.. saj noces, da ko bos ze zdavnaj brez teh custvenih brazgotin, da te bodo fizicne na to opozarjale.....Ja, slaba vest do sebe, se nadalje slabo mnenje o sebi --> zacaran krog.Kot sem ti rekla - takoj mors nehat.saj si ze s tem velik kroak naredila, da si temo odprla in govoris o tem - torej ves, da ni ok. Drz se! Ko ste ze omenjali psihologe, lahko iz lastnih izkusenj recem, da ce to bere kak student s tezavami, pa ne ve, kam bi se obrnil, mu priporocam, da se odpravi v študentski zdravstveni dom na Askercevi. Meni in se marsikomu so tam zelo pomagali.Je res, da so rahlo preobremenjeni, ker dela samo dr. Rejec, nas studentov s tezavami pa je veliko, vendar njihov prijazen in spostljiv odnos to vec kot popravi. Stevilko ambulante lahko izveste na internetu, lahko pa se preprosto narisete tam eno dopoldne, ko se odlocite poiskati pomoc. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tmala 17. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 17. marec 2006 eh kakih blaznih grehov ziher nisi mela, pac pa si bla najbrz zalostna in si se pocutila odtujeno in nerazumljeno.Prebarvaj stene v stanovanju (al svoji sobi) na svetlo, vpisi se na kako telovadbo, z necim se ukvarjaj, kar te veseli, pa bos postopoma izrinila ta vzorc iz sebe. sobo imam svetlo... rada bi trenirala naprej kako sm učasih že... wendar ne morem... zaradi poškodbe roke... Brazgotine... saj jih noces.. saj noces, da ko bos ze zdavnaj brez teh custvenih brazgotin, da te bodo fizicne na to opozarjale.....Ja, slaba vest do sebe, se nadalje slabo mnenje o sebi --> zacaran krog.Kot sem ti rekla - takoj mors nehat. marsa... s tem bednim dejanjem sm že nehala... zato spljoh lahko govorim o tem... prej sem bila o tem tiho kot miška...saj si ze s tem velik kroak naredila, da si temo odprla in govoris o tem - torej ves, da ni ok. heh... wem wem wem... Citiraj blagor človeku, ki mu duša ničesar ne očita in ni izgubil upanja... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nicky 17. marec 2006 Prijavi Deli 17. marec 2006 zrezenjem dosežš brazgotine... v tistem trenutku ti odleže... ker kuk nej rečm w " dregem " svetu samo ti si... nuben drug ne obstaja... tut problemov ni... da ti tak posebn občutek... tak lažn da nikoli ne bo weč teh težav.. pa se vrnejo... pol ti je pa še bad zakaj si to neredu... tko da u bistvu dosežš 0... Torej...povsod v teh skrajnostih je le beg, beg, beg....beg. Pa se lahko zavedaš, kako bi to popravil/a? Kaj je razlog, da ne je tako težko ven iz tega? Bi rad komu s tem pokazal stisko, bolečino,...da ti pomaga, ali kaj? Radovednost, radovednost Citiraj "Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
(ta)mala 8. avgust 2006 Prijavi Deli 8. avgust 2006 Najbolj na žice mi gre stavek, da se vsi režejo zaradi pridobivanja pozornosti. Seveda so tudi taki primeri, vendar ne vseh metati v isti koš. Sama sem s tem začela pred enim letom, ko mi je umrla bližnja oseba, na katero sem bila zelo navezana. S tem, da sem se rezala in si zadajala fizično bolečino, sem za trenutek pozabila na psihično. Potem, ko sem izgubo "prebolela", sem za nekaj časa nehala s tem. Vendar, ko mi je šlo vse narobe, sem spet začela z rezanjem. Občutek, da obvladujem vsaj svoje telo in bolečino. In vsakič, ko mi gre vse narobe se zatekam k rezanju. Poskušam se odvaditi, saj vem, da si s tem le škodujem. Imam podporo fanta in zelo mi pomaga, gre mi na bolje...veliko se ukvarjam s športom in hobiji, da se zamotim in ne mislim na druge stvari, vendar sta včasih želja po premagovanju psihične bolečine s fizično in želja po obvladovanju bolečine premočni. Tega nisem napisala, da bi me obsojali, niti pomilovali, hotela sem le pokazati, da ni vedno kriva želja po pozornosti, da so tudi drugi vzroki. In, da ko enkrat začneš, je težko nehati. Zato raje sploh ne začnite. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 9. avgust 2006 Prijavi Deli 9. avgust 2006 In, da ko enkrat začneš, je težko nehati. Zato raje sploh ne začnite.Značilen stavek za zasvojence. Nehaš in je -- zato pa se moraš od-ločiti od rezanja. Vprašanje pa je, če ti je sploh do tega, da prenehaš s samomučenjem in samouničevanjem. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 15. avgust 2006 Prijavi Deli 15. avgust 2006 Dans na Slo1 23:30 bo dokumentarec o rezanju ..Jz ga bom najbrž gledala,ker me zanimajo take zadeve... Od mojga bivšega sestra je to počela..Full grozno za videt tiste rane... :xx!: Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tmala 24. avgust 2006 Avtor Prijavi Deli 24. avgust 2006 Prvic ko sem to slisala, sem si mislila svoje o teh mladostnikih. Eno sem spoznala, ki se je rezala zaradi izsiljevanja v ljubezni. V tujini pa sem enkrat spoznala eno zadrzano punco. Pa smo malo hodli okoli, na kavo. Rada je spila po 4 piva dnevno in se ji niti ni poznalo. Jaz pa sok poleg nje. Delovala je precej otrosko, nekak nedolzno mogoce, ubogljivo skoraj do starejsih. V soli bojda same petice, ful bistra. Al kaj ze imajo v Avstriji, enke. Saj ni vazno. Pa se nekaj menimo o tezavah pa to in mi pove, da se je vcasih rezala. Pokazala brazgotine po rokah in nogah. Nikoli se ne bo dalo odstranit. Vzrok? Je rekla, da so jo enkrat ozmerjali na ulici, da je grda. In da se ni znala nikol vklopit v druzbo. Doma so imeli veliko denarja, oce je direktor ne vem cesa. Vrstniki so se norcevali iz nje, vrstnice je nikol niso hotele imet vsvoji druzbi, ker da je dolgocasen clovek. Razlozla je, da je tu in tam bila njena bolecina zaradi zavracanja in stisk, znotraj nje, tako huda, da jo je edino lahko nekak preusmerila in zamenjala samo z rezanjem. Je rekla, da med rezanjem ni cutila bolecine, samo nekaksno mocno psihicno olajsanje. Zadoscenje v bistvu. Ker si je rezala tud pomembne zile in kaksen zivec, zarad cesar jo je pol bolecina KASNEJE po tistem olajsanju trgala še v kosteh in tam, kjer ni blo rezano, se je potem lahko ukvarjala s to bolecino in pozabila na njena osebna prizadetja. Vsakic se je pol sekirala, zarad znamenj, pa njena mati je jokala in ker je cutila krivdo zarad materine zalosti, jo je znova prijelo tisto in je SPET kao morala to nardit. Tako sm zvedla iz prve roke, za kaj se gre. Najprej sm namrec mislila, da ti mladostniki to slisijo nekje po tv in probajo, pol so pa asi ali kaj. Ce ne pomislis v redu in niti ne slisis, res morda tako mislis. Res zmotno! Je pa zagotovila, da zdaj nima vec te potrebe, ker slaba custva sproti spravlja ven iz sebe. Kako, pa ne vem. Za sport je bolj lena. Mi je zal, ker ji nisem vec govorila o tem, da ni nihce vec vreden od nje itd... Baje to pride ven iz cloveka, ko malo odraste. tako kot se eni maltretirajo s hrano, prevec pijejo ali unicujejo na druge nacine (pretiran sport recimo, do daske) , je to nabolj mocan dokaz, da se res taksen nima cist nic rad! Kdo te bo imel rad, ce ne sam sebe? Tista punca je rekla, da ce bi se znala zjokat ven, vso bolecino, potem ne bi imela taksne potrebe po rezanju. Toda ni znala, doma so bli taki hladni odnosi, skoraj nic pogovora. Jaz vem,d a ce bi jaz to delala v pubereti, bi me mati tak nazgala, da nikol ne bi vec upala. Ne pa jokala. Sama sebe imam preve rada, oz. se bojim za svoje telo, niti tetovaze, kaj sele to. Ne vem kaj bi tu pomagalo. Druzenje s takimi ljudmi mogoce, ob katerih se pocutis dobro, ki ti dvignejo samozavest, ne vem. hm... rekla bi da maš prou... sicer pa res je tisti k se režejo ne znajo jokat.. ko sm se še rezala nism jokala, wečkot 2leti nisem potočila solzice... wemsliši se čudno amapk je res... ne znaš weč jokat.. broblemi se ti nabirajo wedno weč jih je ti pa nimaš moči da bi se spoprijeu z njimi... saj pri meni je bilo tako... nihče ni wedel da me kaj tare... wedno sem bila nasmejana... wedno wesela nikol žalostna ali zamorjena, ko pa so se zaprla wrata moje sobe se na mojem obrazu ni pokazalo drugega kot žalost, jeza in sovraštvo...tudi zdaj če smžalostna grem na samo... welikokrat začnem tečt... ker semi zdi da takrat bežim pret pr0blemi, zdi semi dako sem na samemem lahko prosto razmislim o tem kako jih rešiti... ko pridem nazaj sm wesela in pomirjena... saj približno wem kaj morem naredit, četo na zadostuje grem pa še na pogovor... pa še neki psihija3 so čudna bitja... heh... ja pa tudi zelo odvisno kašnega dobiš... nekje jih resnično skrbi zate, poglobijo se wate in jih skrbi... za nekatere pa si samo "pacjent" oz številka z katero se mora okvarjat, že to na človeka naredi slab utis... wečina ma zato o njih zelooo slabo mnenje... amapk tut njih ne moreš dajat v isti koš... A ti to sama sebi govoriš in si odgovarjaš? Zgleda že tako? heh učasih je res tako... učasih si sama sebi dogovarjam da je to slabo in brez weze samo da se ne... meni je pomebn sam to da se ne ... Citiraj blagor človeku, ki mu duša ničesar ne očita in ni izgubil upanja... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
just a girl 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 jst sm pa čist nowa tle gor....jst bi rada powedala d se tut jst režm...zrd fotra k je pjanc pa nama z mami gowori d naju bo ubiu pa d smo kurbe pa prasice pa take....na začetku se sploh nism hotla rezat k sploh nism pomislnla na to zmir sm goworila jst pa tega ne bom počela, sam po sm pa enkrt uzela želetko pa sm jo sam položila tko na roke gor pa sm razmišlala č bi me ful bolel č bi se rezala....in poli sm se enkt zčela...pa zdj je že skor 3leta odkr se ....režm se po rokah nogah.....pa doklr sm se rezala sam kožo je še blo zdj sm si pa žilo prerezala....sam jst bi ful rada nehala sam ful nmorm...sj mi drgač moj fnt ful pomaga sam nwem....zdj se nism že ene 4dni rezala sam nwem č bom loh zdržala...k morm tisto bolečino sprawt iz sebe ...pa sj poli k sm se zčela rezat itaq sploh nism čutila d sm si rez nrdila tku d mi je blo ql...sam zdj mam pa te brazgotine k se ful widjo.... Citiraj ..Powešena glava in souzne oči..u roki je nož, ki po zapestju drsi..Kmalu ne bo ne solz ne oči, ostane le kri, ki iz zapestja polzi.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 dečva dobrodošla in zelo si pogumna veš in vem tudi da si dovolj močna in upam, da si boš našla pomoč... sploh ne najdem besed ob temle Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 jst sm pa čist nowa tle gor....jst bi rada powedala d se tut jst režm...zrd fotra k je pjanc pa nama z mami gowori d naju bo ubiu pa d smo kurbe pa prasice pa take....na začetku se sploh nism hotla rezat k sploh nism pomislnla na to zmir sm goworila jst pa tega ne bom počela, sam po sm pa enkrt uzela želetko pa sm jo sam položila tko na roke gor pa sm razmišlala č bi me ful bolel č bi se rezala....in poli sm se enkt zčela...pa zdj je že skor 3leta odkr se ....režm se po rokah nogah.....pa doklr sm se rezala sam kožo je še blo zdj sm si pa žilo prerezala....sam jst bi ful rada nehala sam ful nmorm...sj mi drgač moj fnt ful pomaga sam nwem....zdj se nism že ene 4dni rezala sam nwem č bom loh zdržala...k morm tisto bolečino sprawt iz sebe ...pa sj poli k sm se zčela rezat itaq sploh nism čutila d sm si rez nrdila tku d mi je blo ql...sam zdj mam pa te brazgotine k se ful widjo.... Poglej, ne vem če je tvoj oče vreden/ po opisu sodeč/ tegale- da se brazgotiniš.Kadar boš v življenju pogledala tiste stare zareze, se boš spomnila na tele težke čase, pa na vse muke pa tko- sploh na negativnosti tvoje mladosti. če je/ še/ vzrok oče, moraš problem rešiti na popolnoma drug način- ne vem čemu bi se mučila zaradi nekoga drugega, ker te že ta prizadane in muči on sam...brez tega tvojega nepotrebnega odziva in povsem napačnega načina. Mislim, da bi se morala odseliti , /sicer ne vem koliko let imaš in kakšne možnosti so za to / ali pa z mamo skupaj reševati tele travme. Če ne, pa obstoja tudi kakšna institucija, ki bi morda pomagala, da se umakneš iz tegale okolja. Pri sebi pa moraš spraviti na površje tegale očeta, realno pogledati in dojeti, da ni vredno tega, se ozreti v svoj svet- življenje pred teboj in pustiti takele smeti za seboj. Pa bi dejal , da imaš tudi probleme s komunikacijo -ali res v tvoji bližini ni nikogar , ki bi ti pomagal ??'Z nekom bi se morala orenk pogovoriti in skupaj najti rešitev- tole tle te ne bo pripeljalo / kot razna droga in podobno tudi/ daleč.Morda bi se lahko obrnila na socijalno / pa ne se smejat- folk/ saj morda tam niso glih vsi brezbrižni...sicer pa ne vem povsem okoliščin- verjamem, da imaš pekel na zemlji, sam ne smeš popustiti, pa z rezanjem vsekakor prekini, ker ti ne pomaga/ dejansko/ nič- le sebi škodiš- tudi v duši si puščaš brazgotine.In to te bo preganjalo celo življenje , če zdaj ne razčistiš s tem...če imaš željo, če te noben ne posluša- lohk pišeš in se pogovarjaš z mano tamle na OS. Ti bom rade volje pomagal z besedo, drugače ti trenutno ne morem...-veš, tudi jaz sem se malce rezal v mladih letih, pa pol drugače gledaš na stvari- tudi na reševanje stisk -so tudi drugi načini. drž se... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
just a girl 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 Poglej, ne vem če je tvoj oče vreden/ po opisu sodeč/ tegale- da se brazgotiniš.Kadar boš v življenju pogledala tiste stare zareze, se boš spomnila na tele težke čase, pa na vse muke pa tko- sploh na negativnosti tvoje mladosti. če je/ še/ vzrok oče, moraš problem rešiti na popolnoma drug način- ne vem čemu bi se mučila zaradi nekoga drugega, ker te že ta prizadane in muči on sam...brez tega tvojega nepotrebnega odziva in povsem napačnega načina. Mislim, da bi se morala odseliti , /sicer ne vem koliko let imaš in kakšne možnosti so za to / ali pa z mamo skupaj reševati tele travme. Če ne, pa obstoja tudi kakšna institucija, ki bi morda pomagala, da se umakneš iz tegale okolja. Pri sebi pa moraš spraviti na površje tegale očeta, realno pogledati in dojeti, da ni vredno tega, se ozreti v svoj svet- življenje pred teboj in pustiti takele smeti za seboj. Pa bi dejal , da imaš tudi probleme s komunikacijo -ali res v tvoji bližini ni nikogar , ki bi ti pomagal ??'Z nekom bi se morala orenk pogovoriti in skupaj najti rešitev- tole tle te ne bo pripeljalo / kot razna droga in podobno tudi/ daleč.Morda bi se lahko obrnila na socijalno / pa ne se smejat- folk/ saj morda tam niso glih vsi brezbrižni...sicer pa ne vem povsem okoliščin- verjamem, da imaš pekel na zemlji, sam ne smeš popustiti, pa z rezanjem vsekakor prekini, ker ti ne pomaga/ dejansko/ nič- le sebi škodiš- tudi v duši si puščaš brazgotine.In to te bo preganjalo celo življenje , če zdaj ne razčistiš s tem...če imaš željo, če te noben ne posluša- lohk pišeš in se pogovarjaš z mano tamle na OS. Ti bom rade volje pomagal z besedo, drugače ti trenutno ne morem...-veš, tudi jaz sem se malce rezal v mladih letih, pa pol drugače gledaš na stvari- tudi na reševanje stisk -so tudi drugi načini. drž se... ..mam 15 let..pa sj enkat se bom mogla odselt...sj mami ma že itak druzga..sam se ne mormo kr tko odselt kr pol naju bo fotr ubiu...al pa nau dau miru k wem...sj čz 2 let bo bolš k se bom odselila jst in mami...pa bomo widl kwa bo pol fotr naredu k bo čist sam ostou...moja mami je pa bolana pa ma multiplo sklerozo in neb smela bit žiwčna pa pod stresom..sj zto se ji je pa zdj stanje mau poslabšou.. Citiraj ..Powešena glava in souzne oči..u roki je nož, ki po zapestju drsi..Kmalu ne bo ne solz ne oči, ostane le kri, ki iz zapestja polzi.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 ..mam 15 let..pa sj enkat se bom mogla odselt...sj mami ma že itak druzga..sam se ne mormo kr tko odselt kr pol naju bo fotr ubiu...al pa nau dau miru k wem...sj čz 2 let bo bolš k se bom odselila jst in mami...pa bomo widl kwa bo pol fotr naredu k bo čist sam ostou...moja mami je pa bolana pa ma multiplo sklerozo in neb smela bit žiwčna pa pod stresom..sj zto se ji je pa zdj stanje mau poslabšou.. ja, enkrat se boš morala odselit. In tudi mogla....Zato pa ta čas- dokler sta skupaj -stoj svoji mami ob strani, morda ona nima glih dosti moči- je tudi bolna- in mislim, da ji pomagaš že s tem, da sama ne kažeš takšnih stvari , kot je rezanje . Človek se mora upreti negativnim dejavnikom v polni meri- z dušo in telesom, ne smeš pustiti, da te take stvari dotolčejo.Čeprav je to malo težko govoriti tebi pri tvojih letih, ko bi morala in tudi naj bi razmišljala o čisto drugih zadevah. Lajf je včasih zelo težak in meče pred nas prizkušnje katerim se zdi, da nismo kos .Pa ni tko- večinoma zdržimo več kot sami mislimo.Upam, da je s teboj prav tako - da boš prešla to jebeno obdobje življenja...ciklusi narave so takšni/ čeprav je že znucana fraza / -da po vsaki temi posveti /recmo/ sonce al pa luč.Pa pri tebi bo glih tako, samo stat moraš na svojih nogah pa negativnosti dat iz sebe...saj očitno imaš mamo rada, vsaj nekaj, veš- nekateri nimajo nikogar, pa se čisto sami borijo z bremeni. Sam obstat je treba na nogah, pa it naprej. Reži se pa več ne!!! - ker ni tole nikakršen izhod in lahko preraste v kaj več ,kot le odziv na nasilje očeta...lahko obdržiš takele vzorce za cel lajf, pa imaš orenk preobleme kasneje ,tudi ko bo to obdobje za teboj.Držim palce zate !! Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
just a girl 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 ja, enkrat se boš morala odselit. In tudi mogla....Zato pa ta čas- dokler sta skupaj -stoj svoji mami ob strani, morda ona nima glih dosti moči- je tudi bolna- in mislim, da ji pomagaš že s tem, da sama ne kažeš takšnih stvari , kot je rezanje . Človek se mora upreti negativnim dejavnikom v polni meri- z dušo in telesom, ne smeš pustiti, da te take stvari dotolčejo.Čeprav je to malo težko govoriti tebi pri tvojih letih, ko bi morala in tudi naj bi razmišljala o čisto drugih zadevah. Lajf je včasih zelo težak in meče pred nas prizkušnje katerim se zdi, da nismo kos .Pa ni tko- večinoma zdržimo več kot sami mislimo.Upam, da je s teboj prav tako - da boš prešla to jebeno obdobje življenja...ciklusi narave so takšni/ čeprav je že znucana fraza / -da po vsaki temi posveti /recmo/ sonce al pa luč.Pa pri tebi bo glih tako, samo stat moraš na svojih nogah pa negativnosti dat iz sebe...saj očitno imaš mamo rada, vsaj nekaj, veš- nekateri nimajo nikogar, pa se čisto sami borijo z bremeni. Sam obstat je treba na nogah, pa it naprej. Reži se pa več ne!!! - ker ni tole nikakršen izhod in lahko preraste v kaj več ,kot le odziv na nasilje očeta...lahko obdržiš takele vzorce za cel lajf, pa imaš orenk preobleme kasneje ,tudi ko bo to obdobje za teboj.Držim palce zate !! ..ja sj jst upam, d se bom rešla iz tega..sam k ful zgubiš woljo do lajfa ..k mene fotr čist skoz nadira nč ne nrdim prow...zanga sm jst sam ena kurba k se ji gre sam za keš..zto pa zdj sploh ne sprejmm kkršngakoli keša al pa kej k mi bo poli skoz naprej metu pa take.....k wčas me prime d bi ga kr fentala ej ..pa magar bi šle u zapor ačl pa krkoli sam ,,,jst nega tok sowražm ej!!!..k bi wsaj crknu že enkt!!!..pa tu s edrgač že od otroštwa dugaja d je fotr pč pjanc...mislm sj na začetk je blu še kr je biu pjn sam ob wikendih pa praznikih...po se je pa zčel stopnjewt...pa je biu wsak dan pjn...zdj je pa že ob 8h zjutri nabasan!..mjbi se zgodi d je 1dan na let treuzn pa še tkt enak rawna z mano pa mami.. Citiraj ..Powešena glava in souzne oči..u roki je nož, ki po zapestju drsi..Kmalu ne bo ne solz ne oči, ostane le kri, ki iz zapestja polzi.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 ..ja sj jst upam, d se bom rešla iz tega..sam k ful zgubiš woljo do lajfa ..k mene fotr čist skoz nadira nč ne nrdim prow...zanga sm jst sam ena kurba k se ji gre sam za keš..zto pa zdj sploh ne sprejmm kkršngakoli keša al pa kej k mi bo poli skoz naprej metu pa take.....k wčas me prime d bi ga kr fentala ej ..pa magar bi šle u zapor ačl pa krkoli sam ,,,jst nega tok sowražm ej!!!..k bi wsaj crknu že enkt!!!..pa tu s edrgač že od otroštwa dugaja d je fotr pč pjanc...mislm sj na začetk je blu še kr je biu pjn sam ob wikendih pa praznikih...po se je pa zčel stopnjewt...pa je biu wsak dan pjn...zdj je pa že ob 8h zjutri nabasan!..mjbi se zgodi d je 1dan na let treuzn pa še tkt enak rawna z mano pa mami.. Jaz še zmerom mislim- sem prepričan, da bi morale oditi. Moraš se zavedati, da tole psihično martretiranje vpliva na tvojo presojo- gre verjetno za hud strah, ki pa morda ni povsem upravičen. Morda tvoj oče le naklada po znanem pijanskem in nasilniškem vzorcu- grožnje gredo hitro in z lahkoto z jezika, v bistvu pa verjetno nima jac za kaj več kot trpinčit slabotnejše od sebe. Sicer pa mislim ,da nima smisla/ če sem dobro razumel / se sploh ukvarjati z očetom , ker je očitno trdno usidran v svojih načinih. Torej moraš narediti sama premik.Obstajajo tudi nekakšne varne hiše, ki sprejemajo trpinčene ženske z otroki. Sicer bi pa na tvojem mestu tko in tko odkuril od doma in kasneje poskušal prepričati še mamo, da naredi isto. A nimate nobene žlahte, da bi kaj pomagala ? Osnovno pa mislim ,da potrebuješ močno vero in zaupanje v boljše, ker brez tega ne bo v redu s tabo. Pa res se tudi obrnita na kakšno socijalno al kaj podobnega .-Ali hodiš v šolo ? Ker bi me čudilo, da v šoli ne bi opazili tvojih težav ?ali pač? Kaj pa tvoj fant- najbrž je tudi mladoleten, ne ?Mislim, mora obstajati kakšna pot k boljšemu, samo pogruntat je treba način. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 Just a girl pozdravljena Moram rečt, da me je kar v prsih stiskal, ko sem brala tvoje pisanje, tko mlada pa že take travme. V otroštvu sem bila sem v podobni situaciji (pretepanje), zato vem kako boli, da se ti zdi, da ti bo prsni koš poknil od bolečine in besa.Ne vem kaj naj rečem, upam da bosta z mamo zmogle naredit ta korak in oditi od nasilnega in zlorabljajočega očeta, ki si pravzaprav ne zasluži naziva oče in mož.Držim pesti zate, javljaj se, vem da se bo na tem forumu vedno našel nekdo, ki bo poklepetal s tabo. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
just a girl 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 Jaz še zmerom mislim- sem prepričan, da bi morale oditi. Moraš se zavedati, da tole psihično martretiranje vpliva na tvojo presojo- gre verjetno za hud strah, ki pa morda ni povsem upravičen. Morda tvoj oče le naklada po znanem pijanskem in nasilniškem vzorcu- grožnje gredo hitro in z lahkoto z jezika, v bistvu pa verjetno nima jac za kaj več kot trpinčit slabotnejše od sebe. Sicer pa mislim ,da nima smisla/ če sem dobro razumel / se sploh ukvarjati z očetom , ker je očitno trdno usidran v svojih načinih. Torej moraš narediti sama premik.Obstajajo tudi nekakšne varne hiše, ki sprejemajo trpinčene ženske z otroki. Sicer bi pa na tvojem mestu tko in tko odkuril od doma in kasneje poskušal prepričati še mamo, da naredi isto. A nimate nobene žlahte, da bi kaj pomagala ? Osnovno pa mislim ,da potrebuješ močno vero in zaupanje v boljše, ker brez tega ne bo v redu s tabo. Pa res se tudi obrnita na kakšno socijalno al kaj podobnega .-Ali hodiš v šolo ? Ker bi me čudilo, da v šoli ne bi opazili tvojih težav ?ali pač? Kaj pa tvoj fant- najbrž je tudi mladoleten, ne ?Mislim, mora obstajati kakšna pot k boljšemu, samo pogruntat je treba način. Žlahta še ne we ne kwa se duma dugaja...sj fotr č gremo kam se zmir dela...k d smo najbolša družina d se ful zastopmo..pa usi pol misljo kok nm je fajn...k pa dumow pridemo je pa spet kreg pa upitje pa to...sj 3 frendici weta d se režm pa to...pa mi skušata pomagat ...pa zdj kdr se hočm rezat..poslušam metal ej...al pa zanč je fotr zčeu že nawsezgodi upit pa razbijat duma..pa sm mislnla se rezat sam sm zdržala pa sm se raj pod odejo dala pa jokala....sam recmo žlahta ne k ma moja mami druzga...in žlahta bo jo obsodla d ga je warala (fotra).... k sploh nč ne kapirajo...ja hodm na zdrawstweno...sj u šol se mi ne pozna tok tko...pr uspehu al pa to..hwalabogu...sam učasih se res tžko učim....k nimam mira...sj še dobr d je fotr ponawad popoudne zdoma...d se wsaj neki loh naučim..ja moj fnt je str 17 sam on me fuuul razume kr on je meu iste bleme duma oziroma jh ma še zmir...sam on je zdj že tok str d on sam fotra pretepe....sj č nebi jst mela fanta nwem .,...bi se že zdawnj ubila wrjetn..tko mi pa on ful pomaga pa to....pa moja mami nč ne we d se režm..in zdj k sm si prerezala žilo je reku d morm nehat s tem sam to je ful tško..uglawnm mi je reku fnt d bo moji mami powedu d se režm ane...sam jst pa to nočm d mami zwe...pa zdj sm hotla že u droge zait..še dobr d sm si zadnh hip premislnla....k pol bi mela še weč blemow...k ful mislš...č si u drogi d boš pozabu na bleme sam jh je poli še weč..sj men je mami že rekla d se buji d nebom nrdila šole zrd fotra...sam jst se bom potrudla... Just a girl pozdravljena Moram rečt, da me je kar v prsih stiskal, ko sem brala tvoje pisanje, tko mlada pa že take travme. V otroštvu sem bila sem v podobni situaciji (pretepanje), zato vem kako boli, da se ti zdi, da ti bo prsni koš poknil od bolečine in besa.Ne vem kaj naj rečem, upam da bosta z mamo zmogle naredit ta korak in oditi od nasilnega in zlorabljajočega očeta, ki si pravzaprav ne zasluži naziva oče in mož.Držim pesti zate, javljaj se, vem da se bo na tem forumu vedno našel nekdo, ki bo poklepetal s tabo. LP ..ja sj bomo probale...hwala za te besede...men to ful wlik pomaga..pa pomen.. Citiraj ..Powešena glava in souzne oči..u roki je nož, ki po zapestju drsi..Kmalu ne bo ne solz ne oči, ostane le kri, ki iz zapestja polzi.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 2. november 2006 Prijavi Deli 2. november 2006 Ti si že v redu punca, je lepo , da se trudiš.Saj v lajfu je bolj malo kar tako- na pladnju.Zihr ti je težko, samo tisto kar sem ti dejal o veri in upanju pa zaupanju -v prihodnost - tega se drži , pa boš zdržala, če je že tako, da ne morete vstran. Pa fajn je , da imaš razumevajočega fanta, sama bi verjetno težko zdržala. Reži se pa ne več ! res, ker ti bodo ostali slabi spomini , že tko bo dost sranja,....Mamila pa sploh - daleč vstran ..raje potrpi, saj tko in tko bo enkrat lepše- saj sama veš- najkasneje čez 2 leti. Tle pa kar napiši svoje , vrži ven kar bi rada in moraš, ker je najslabše, če vse zadržuješ v sebi in te že tako in tako tišči...to pa ni v redu- take stvari se seštevajo, kopičijo in nekega dne jih je preveč...tko, da kar lepo piši o svojih občutkih...mislim, da te vsi moralno/ kolikor sploh lahko / -tle gor na forumu podpiramo.Jaz držim palce zate... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tmala 15. november 2006 Avtor Prijavi Deli 15. november 2006 ej ne splača se... sam to rezanje je bv... in tut pr emotih (na kr me na žalost spominjaš ti just a girl)... tko da ne se rezat... pejt raj kričat u umivalik vode... btw... ne režm se... če bi se mi mi blo bet o tem govort... drž se... Citiraj blagor človeku, ki mu duša ničesar ne očita in ni izgubil upanja... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 15. november 2006 Prijavi Deli 15. november 2006 Mislim, da je prav, da se človk vsake tuk cajta nmav reže. Ker mende že naši dedi so žlehtno kri puščal ldem. In zdaj ker ni nbenga več, ki bi to počel profesionalno, je treba pa sam zarezat, kdor pač ima te potrebe.Če hočeš pa res opozorit nase, je pa najboljš da zarežeš po vratu. Sam mirkaj, da navš preglobok.Najboljš je, da primeš kožo, jo potegneš od vratu in plitko zarežeš po koži. Potem ko spustiš kožo, pa zelo grdo zgleda in vsi ki to vidijo skačejo okol tebe. Pa nmav moraš skp zlezt, če hočeš bt faca.Tretja varjata pa je, da se rajš cvička nažreš in ko te glava drug dan boli, sploh ne pomisliš da b se rezal, ker se ti roke tolk tresejo, da si bi lahko v oko sunu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
K'tash 20. november 2006 Prijavi Deli 20. november 2006 Jz pa mislim, da je point tega, da je lažje "preživet" fizično, kot pa psihično bolečino. In s tem, ko se človek poreže, se nekako zamoti s fizično bolečino in mu je zato nekako lažje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.