mayita 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 Vprašanje je le, če si sposobna biti nedolžni otrok.Dve vprašanji, ki si jih ravnokar zastavila, sta nepotrebni. Če bi prebrala, kar sem že (večkrat) napisal in kar so tudi nekateri drugi napisali,bi si lahko tovrstna vprašanja prihranila. Še enkrat, primer magije, katerega si sama napisala: CITAT(mayita @ 19. Mar 2008, 17:18) kupiš lovilca sanj, ki ujame slabe sanje nato ga postaviš na sonce da jih uniči. Razumeš kako to deluje ? Ali verjameš ? Ali pa le veš, da deluje, čeprav ne kako in ti to vedenje zadostuje ? P.S. Ne, pri "Janko in Metka" magija nikakor ni prisotna. Ravno to je bila moja izhodiščna točka.Neka ženska, ki je zlorabljala otroke, je bila predstavljena kot čarovnica.Sedaj bolj jasno ? sem prebrala pa dej še ti enkrat kaj vse si napisal , nenarediš nobenega smisla, zato sem te prijazno vprašala , če mi lahko še enkrat razložiš, pa sej ni treba, ker vidim da nimaš užitka se pogovarjati z mano. Meni praviš da obsojam ljudi sam si me obsodiv v vsakem stavku.predvidevaš in končuješ moje stavke.malo poglej kako pišeš. glede lovilcev sanj,jih sama delam imam dolgoletne izkušnje in ni nobene magije notri in tudi ni nikakršnega verovanja. ko boš enkrat vedel kako deluje energija, boš mogoče razumel, do takrat boš imel pa vse za čarovnije. V tem je point. vsi ste polni pravljic iz otroštva. namesto da bi se pogovarjali o realnem svetu se pogovarjate o pravljicah in to me moti, želite zrasti nekateri pa še vedno verujejo v božička. s takimi navidez nedolžnimi pravljicami ali možicli si ljudje krajšajo časin delajo iluzije a ne bi bilo bolje da bi delali kaj bolj pametnega da bi skušali razumeti kaj vse je okoli nas. kakor se jaz spomnim je čarovnica imela čokoladno hišo ali nekaj tazga , to naj bi bila čarovnija s katero privabi otroke da jih poje nakoncu. ali ni tako futrala jih je s slatkarijam da bi postali debeli .prosiiimmm lepo . dober primer si dal. zloraba čarovnije( energije).vsazga človeka,ki ne razume energije bi moralo biti strah magije, zame je in bo magija črna magija in nič drugega, drugače se ne bi imenovala magija. ampak preprosto energija. vsi smo zmožni vsega če seveda razumemo kaj delamo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 Energija je energija, magija je magija. Ta dva termina se medsebojno ne izključujeta. To, da ti magijo vidiš kot nekaj neugodnega, temelji na tvoji lastni definiciji in predvsem omejevanju magije. Zapletaš se v lastne definicije. Sama ne veš, kako naj bi lovilec sanj deloval in če bi to vedela, bi ti bilo jasno, da gre tu prav tako za manipulacijo z energijo. Med tem, ko manipulacija nič slabega ni, je le vodenje oz. usmerjanje. Prav tako z magijo; ta je sama po sebi nevtralna, le uporabnik je ta, ki na tak ali tak način deluje. Preprost primer: nož lahko uporabljaš za rezanje kruha ali pa za ubijanje. V slednjem primeru ni nož sam ta, ki je morilec oz. "hudoben". Od mene bi rada definicijo magije, čeprav sem ti jo že podal. Le-to si ocenila kot nesmiselno in bi sedaj rada novo. Iz tega sklepam, da iščeš zgolj potrditev svojega mnenja. Tvojega mnenja ne obsojam, opozarjam te le na to, da je to mnenje lahko le subjektivno in temelji na tvoji lastni izkušnji. Moja izkušnja je drugačna in tebi neznana. Pošteno bi bilo napisati, da me ne razumeš ali pa, da se ne strinjaš; ne pa, da nimam(o) pojma oz. da so moje izkušnje iluzije. In to je najverjetneje vzrok, da pri mojem pisanju ne zaslediš pretirane prijaznosti ; ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 Sploh ne vem zakaj se drug drugega prepričujeta, saj je vseen kako kdo to razume in sprejema....pač popolnoma tako, kot rabi v svoji nalogi okoli tega vedeti.... Saj vse informacije, ki jih ozaveščamo potekajo po istem kopit, kako jih pa naprej predelamo in vrnemo v skupno pamet je pa odvisno od naše sposobnosti osebne rasti ...magija je le en segment tega, kar se vseskozi dogaja, pač besedno poimenovanje, ki ima pa nešteto različic, nenazadnje lahko rečemo, da so tudi informacije, ki jim pravimo "intuicija-prebliski in podobno" tudi lahko magija ker se odvijajo po popolnoma enakih postopkih. Kako pa mi to koristimo je pa samo na nas samih, saj če narobe koristimo, se bomo na svoji koži enkrat naučili, kako bi moralo biti pravilno. Premalo se vsi zavedamo, da zadeve same od sebe lavfajo na relaciji nezavedno-skupna zavest in, da v zavedni del pride le peščica zadev v obdelavo in, da resnično samo po kapljicah dodajamo v skupno morje (univerzum) svoje prispevke. Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 mayita, me se pa zdi, da ti mal prlagodiš ideje po svoje tam kjer ti ustreza......naprimer; lovilec sanj sam po sebi = 0, za lovilcem sanj je miselni koncept preden je energija, pa če ti to verjameš al pa ne..... Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 Hoj, Tomazslo. Res, preočitno se iste besede uporabljajo za različne izkušnje, različne stvari.Prav tako, ko se govori, npr., o bogu. Nekdo ima ob tem v mislih "vesolje", spet nekdo drug "modrega človeka s flavto",ali "nekoga, ki je iz groba vstal" ali "samega sebe" itd.. Kar se mene tiče, so različne definicije potrebne, ko se ti, ki se pogovora udeležujejo, zaradi nejasnosti ne razumejo.Do tu vse v redu.Ko pa nekdo začne svoje mnenje povzdigovati nad vse in obenem označi sogovornike kot tiste, ki "pojma nimajo",preprosto zato, ker jih ne razume; je to res nepotrebno. * Še to; znanje samo, energija, tehnike in vse ostalo: -to je vse nevtralno. Ni ne dobro, ne slabo.Od posameznika je odvisno, kako bo vse doumel in apliciral na svet oz. uporabil. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 mayita, me se pa zdi, da ti mal prlagodiš ideje po svoje tam kjer ti ustreza......naprimer; lovilec sanj sam po sebi = 0, za lovilcem sanj je miselni koncept preden je energija, pa če ti to verjameš al pa ne..... SE ISKRENO OPROŠČAM NEBI SMELA BITI TAKO DIREKTNA. recimo xyz je povedal ali me dal v nič v vsakem stavku da nimam pojma , da je to samo moje mnenje, kako on to ve? jaz sem povedala samo na kratko, nič drugega. in res meni ni treba nič dokazovati, vsak je svojega življenja kovač. nisem nameravala nikogar užaliti, vsak od njih je vzel vse osebno,kot da sem njih osebno užalila.ne vem kaj naj rečem.Da se oproščam, zaradi moje direktnosti. jaz pravim da magija o kateri vi govorite o raznih dobrih urokih in čarobnih formulah, to je izraba energije in to je negativno in tisti ki razglaša da je mag ali da zna čarat je en sam prevarant, kajti magije sploh ni, je energija.zaradi taki ljudi so mnogo žensk zažgali in res je nekateri bi še zdaj to naredili in to samo zato ker verjamejo da je to magija ,ne pa da ma vse to razlago,ki je pa pač oni ne razumejo..Da je bog ustavril svet v sedmih dneh in da je cela človešška rasa izšla iz adama in eve iz tle izhaja vsa magija., ampak to je vse lepo in prav,ko ježenska samo sto let nazaj, znala zdraviti po naravni poti , so jo zažgali . optožili ,da je čarovnica. jaz samo pravim da je za vsem je dobra razlaga.Jaz osebno nisem nikoli rekla da je lovilec sanj magija ,to je izjavil xyz.lovilec sam je stvar ki ima svoj namen . lovilec sanj mora biti postavljen nad tvojo glavo, kajti ko spiš tvoje telo ne spi,dela dela in dela okoli tebe je energija. ko sanjaš sproščaš energijo nad tvojo glavo. in ker pač neželiš ponoviti svojih sanj ali energije ki se nakopiči nad tabo . jo enostavno ujameš v mrežo in nato mrežo postaviš zjutraj na jutranje sonce da uniči to negativno energijo.In ni vsak lovilec sanj pravilno narejen, kajti kot vedno ga ljudje izrabljajo za denar in na sredini mnogokrat ni luknje kar je pa zelo narobe.zato tudi nekaterine delujejo.Verjetno mi tega ne boste verjeli, raje verjamete v čarovnije.rabite znanstveno razlago za vse preproste stvari, ko pa znanstveniki rečejo da bog ne obstaja, kajti kaj so pa dinozavri potem? to je pa spet druga zgodba. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 "Uroki in čarobne formule"... Meni je jasno, da se je ta tema začela s popolnoma drugim namenomin da z magijo kot tako nič za opraviti nima.Ker pa vidim, da so v forumu "šparovni", sem napisal, kar sem napisal, sem notri.Se je namreč že zgodilo, da sem načel novo temo, pa je bila skrčena in premeščena nekam drugam,kjer sem jo le po slučaju našel. * Mayita, omenjaš energijo. Poglej, jaz in stotisoče ostalih ljudi, ki se s tem ukvarjamo,imenujemo uravnavanje, vodenje energije -magija.Seveda poimenovanje samo v sebi ni pomembno, je pač stvar skupnega dogovora. Pri magiji, o kateri govorim, gre za zavesten, pozorno usmerjen namen.Ta namen sam po sebi nikakor ne potrebuje ne uroka, ne medija (kot npr. lovilec sanj), ne Tarot-a (za videnje),ne čarobne palice in sploh ničesar.Vsi ti pripomočki se uporabljajo, da se delo z pozornostjo, z namenom, olajša, dokler je to potrebno.Energija je eno, delo z njo pa nekaj drugega. Šel pa bi še en korak naprej in rekel; ne energija, temveč zavest.No, takšno je pač moje videnje, a ne. P.S. Če se čutiš z moje strani prizadeto, potem se oproščam.Upam pa tudi, da lahko brez predsodkov razmisliš o tem, kar sem napisal. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 mayita jaz sem samo hotu povedat, da lovilec sanj brez koncepta ne deluje in čisto možno, da je stvar odvisna od majhnih detajlov oz. konceptov po tem takemtorej energija se ujame v koncept in zato deluje Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
drobilc 23. marec 2008 Prijavi Deli 23. marec 2008 Ima mogoče kdo urok za branje misli Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. marec 2008 Prijavi Deli 23. marec 2008 "Uroki in čarobne formule"... Meni je jasno, da se je ta tema začela s popolnoma drugim namenomin da z magijo kot tako nič za opraviti nima.Ker pa vidim, da so v forumu "šparovni", sem napisal, kar sem napisal, sem notri.Se je namreč že zgodilo, da sem načel novo temo, pa je bila skrčena in premeščena nekam drugam,kjer sem jo le po slučaju našel.se ti zdi tole "sparovno"? seznam tem o magiji(in da res potrebujemo se eno novo temo o tem? ) 'Skrcena tema' skoraj nikol ni bla nobena, pac pa sem res pogosto milijardto na novo odprto temo prikljucila k eni ze obstojecih.Se dobro, da si jo le nasel - skoda k je nisi preden si na novo odpiral - kajti temu je namenjen iskalnik in potem prihaja do takihle strahotnih seznamov istih tem. Ker se pac TU o tem zapricha - in to cele debate (ceprav je na kupe tem namenjene TAKI debati kot jo imate), je brez veze jo klestit (skrcit, kot pravis, tega praviloma ne pocnem). je pa za VSE total ZOPRNO in nepregledno, ce clani nikakor nocejo upostevat forumskih pravil. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. marec 2008 Prijavi Deli 23. marec 2008 sicer se pa strinjam s Tomazem:Saj vse informacije, ki jih ozaveščamo potekajo po istem kopit, kako jih pa naprej predelamo in vrnemo v skupno pamet je pa odvisno od naše sposobnosti osebne rasti ...magija je le en segment tega, kar se vseskozi dogaja, pač besedno poimenovanje, ki ima pa nešteto različic, nenazadnje lahko rečemo, da so tudi informacije, ki jim pravimo "intuicija-prebliski in podobno" tudi lahko magija ker se odvijajo po popolnoma enakih postopkih. Kako pa mi to koristimo je pa samo na nas samih, saj če narobe koristimo, se bomo na svoji koži enkrat naučili, kako bi moralo biti pravilno. Premalo se vsi zavedamo, da zadeve same od sebe lavfajo na relaciji nezavedno-skupna zavest in, da v zavedni del pride le peščica zadev v obdelavo in, da resnično samo po kapljicah dodajamo v skupno morje (univerzum) svoje prispevke. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 23. marec 2008 Prijavi Deli 23. marec 2008 kot sem že rekla magija je narejena za kontrolo ljudi in nič drugega.Mayita, glede tega se motiš. Najbrž mešaš razne knjige praznoverja v stilu "100 urokov za boljši seks" s pravo magijo, katera je del zahodnega duhovnega izročila. Okultizem, hermetizem ipd. so oznake za magijo. Joga, zen ipd. so uvoženi, tuji duhovni artikli, ki so vzniknili v popolnoma drugačnih družbenih, verskih in zgodovinskih okoljih, kakršen je naš zahodnoevropski svet. Vztrajno preganjanje zahodne duhovnosti s strani Vatikana in paničnega strahu krščanstva pred vsem, kar ni zgolj tralalajčkanje molitvenih obrazcev, je v ljudi vgradilo strah pred magijo. In strah ima velike oči. Ker je magija del nas (ker je vezana na naš simbolni sistem), ima izredne učinke. A magija služi nadzoru nad samim sabo. Služi temu, da postaneš z okoljem in božjo voljo usklajena oseba. Noben pravi mag (maginja) nima želje za kontrolo drugih ljudi. Zakaj pa bi potgreboval kakšno kontrolo, če si skladen z okoliščinami. Magija pomeni delovanje na vzroke pojavnosti in ne na samo pojavnost. Dajem primer. Jajce z rdečo lupino dobiš na magijski ali iluzijonistični način. Magijski način naredi rdečo lupino tako, da kokoš hrani s takšnim krmilom, da potem znese jajce z rdečo lupino. Mag je spremenil vzrok pojavnosti jajca. Iluzijonist pa bo navadno jajce prebarval z rdečo barvo. Spremenil je torej samo zunanji izgled pojavnosti, prevaral je naša čutila. Mag pa ne. Magija je torej izvajanje vzrokov sprememb, konkretno vzrokov zavestnih stanj.Magi, ki so poskušali delovati na druge, so kratko potegnili. Zgodovina je polna takšnih izrodkov. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 23. marec 2008 Prijavi Deli 23. marec 2008 "Magi" tudi kdaj potegnili kratko:http://sl.wikipedia.org/wiki/Rasputin Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. marec 2008 Prijavi Deli 23. marec 2008 uh Rasputin je pa zgodba zase. ..... ... ...... Noben pravi mag (maginja) nima želje za kontrolo drugih ljudi. ......... Magi, ki so poskušali delovati na druge, so kratko potegnili. ..... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 23. marec 2008 Prijavi Deli 23. marec 2008 se ti zdi tole "sparovno"? seznam tem o magiji(in da res potrebujemo se eno novo temo o tem? ) 'Skrcena tema' skoraj nikol ni bla nobena, pac pa sem res pogosto milijardto na novo odprto temo prikljucila k eni ze obstojecih.Se dobro, da si jo le nasel - skoda k je nisi preden si na novo odpiral - kajti temu je namenjen iskalnik in potem prihaja do takihle strahotnih seznamov istih tem. Ker se pac TU o tem zapricha - in to cele debate (ceprav je na kupe tem namenjene TAKI debati kot jo imate), je brez veze jo klestit (skrcit, kot pravis, tega praviloma ne pocnem). je pa za VSE total ZOPRNO in nepregledno, ce clani nikakor nocejo upostevat forumskih pravil. Ma ja, saj je v redu.Imaš pač svojo politiko in jaz jo sprejmem. Jaz vidim stvar drugače, kot prvo zato, ker poznam forume in vem,da se pogosto pojavi navidezno ista tema,ki pa je popolnoma drugače formulirana, ima popolnoma drugačne uporabnikein lahko v svojem, na novo zasnovanem okolju raste, brez vplivov poprejšnjih misli oz. zapisov. Ker smatram pozornost kot esenco pogovora. To, da te teme o magiji z magijo večinoma veze nimajo, naj bo vnaprej zamolčano.V tej temi tu je to več kot očitno. Tako, da nadaljni konstruktivni pogovori ličijo sajenju rožicna smetišču (kjer pa nisem jaz ta, ki nekaj kot negativno oz. zlobno oz. kot smet označuje). Pa brez zamere. ; ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. marec 2008 Prijavi Deli 23. marec 2008 Jaz vidim stvar drugače, kot prvo zato, ker poznam forume in vem,da se pogosto pojavi navidezno ista tema,ki pa je popolnoma drugače formulirana, ima popolnoma drugačne uporabnikein lahko v svojem, na novo zasnovanem okolju raste, brez vplivov poprejšnjih misli oz. zapisov.jp, ravno zato pa tolk vseh teh tem. ... sicer pa hvala za razumevanje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 23. marec 2008 Prijavi Deli 23. marec 2008 Izvirni greh napačnega razumevanja magije so predsodki in od krščanstva podedovani strahovi. Ni čudno, da se ljudje posvečajo tujim duhovnostim, saj tako na podzavestni ravni čutijo, da niso v konfliktu z večinsko religijo. Zakoreninjeni predsodki so res težka jeba in žal mnogi pod besedo magijo predpostavljajo zgužvano starko zlobnih namenov. To so pač predsodki, spretno vnešeni v našo zavest in mi jo sprejmemo. Začne se že pri pravljicah, torej indoktrinacijo majhnih otrok. Njih je najlažje oprati. Odrasli pa s(m)o tam, kjer pač s(m)o - poni predsodkov. Tiste, ki se ukvarjajo za magijo pa imajo za zlobne, neuravnovešene ali celo nore ljudi Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 23. marec 2008 Prijavi Deli 23. marec 2008 norost spoznanja...bi nas osvobodila sistema...kar si sistem ne more dovoliti...zato rabi nove strahove...v nas...s katerimi se hrani...da lahko preživi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 23. marec 2008 Prijavi Deli 23. marec 2008 Mayita, glede tega se motiš. Najbrž mešaš razne knjige praznoverja v stilu "100 urokov za boljši seks" s pravo magijo, katera je del zahodnega duhovnega izročila. Okultizem, hermetizem ipd. so oznake za magijo. Joga, zen ipd. so uvoženi, tuji duhovni artikli, ki so vzniknili v popolnoma drugačnih družbenih, verskih in zgodovinskih okoljih, kakršen je naš zahodnoevropski svet. Vztrajno preganjanje zahodne duhovnosti s strani Vatikana in paničnega strahu krščanstva pred vsem, kar ni zgolj tralalajčkanje molitvenih obrazcev, je v ljudi vgradilo strah pred magijo. In strah ima velike oči. Ker je magija del nas (ker je vezana na naš simbolni sistem), ima izredne učinke. A magija služi nadzoru nad samim sabo. Služi temu, da postaneš z okoljem in božjo voljo usklajena oseba. Noben pravi mag (maginja) nima želje za kontrolo drugih ljudi. Zakaj pa bi potgreboval kakšno kontrolo, če si skladen z okoliščinami. Magija pomeni delovanje na vzroke pojavnosti in ne na samo pojavnost. Dajem primer. Jajce z rdečo lupino dobiš na magijski ali iluzijonistični način. Magijski način naredi rdečo lupino tako, da kokoš hrani s takšnim krmilom, da potem znese jajce z rdečo lupino. Mag je spremenil vzrok pojavnosti jajca. Iluzijonist pa bo navadno jajce prebarval z rdečo barvo. Spremenil je torej samo zunanji izgled pojavnosti, prevaral je naša čutila. Mag pa ne. Magija je torej izvajanje vzrokov sprememb, konkretno vzrokov zavestnih stanj.Magi, ki so poskušali delovati na druge, so kratko potegnili. Zgodovina je polna takšnih izrodkov.se strinjam stabo ravno o tem govorim, ljudje pisejo butaste knjige in ne vem kaj se in temu pravijo magija.mene so ze imenovali carovnica velikokrat, celo prijatelji mi ne verjamejo da ne delam magije ampak da so to samo razumski postopki z energijo.ce bi zivela par stoletij nazaj bi me ze zdavno lincali. zato pa ne maram nespametnega govoričenja o magiji.mogoce imam probleme z besedo, ne vem.ko slisim beseda magija takoj pomislima na izrabljeno energijo.recimo to kar si napisal o jajcu zame ni magija , ampak postopek.Če želiš da koza daje mleko po okusu banan ji daj banane za jest.pa zato ne moremo reci da je to cudezna koza ali cudezna kura. A ni tako? torej mag je tisti ki se igra z energijo? Ne me razumet narobe jaz nisem znana z besedami, zame stvari obstajajo ne vem pa njihovih besed. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 23. marec 2008 Prijavi Deli 23. marec 2008 Dolžan sem ti morebiti malce natančnejšega pojasnila. O magiji ne veš kaj veliko, oziroma veš na napačen način.ko slisim beseda magija takoj pomislima na izrabljeno energijo.Magija manipulira s poponoma enakimi energijami, kot recimo joga, a to počne na drugačen način. Magija je pravzaprav precej močnejša, a s tem tudi brutalnejša. Primerna je za določene značaje, ne pa za vse. Magija neposredno manipulira s simboli, za katere pa vemo, da so katalizatorji preobrazb zavestne energije. Magova moč izvira iz njegove sposobnosti obvladovanja vzrokov okoliščin. Sposoben in uspešen mag nikoli ne deluje v škodo (ali korist) drugega, temveč izključno deluje iz sebe za sebe. Vsa magija je v volji in voljna namera poganja magove postopke. recimo to kar si napisal o jajcu zame ni magija , ampak postopek.Ne gre za postopek. Nisi razumela poante. Dal sem zgolj primer. Vzrok barve lupine se nahaja v procesu njene tvorbe. Hočem poudariti, da MAGIJA DELUJE NA VZROKE POJAVNOSTI. V tem je velikanska moč, a tudi osebna odgovornost. Na srečo se delujoče magije ne sreča za vsakim vogalom in noben resnični mag ne razprodaja svojega znanja. pa ne zato, ker bi bil sebičen, temveč zato, ker mu vrhunska etika ne dovoljuje tega. Redki nemoralni ljudje uspejo kaj doseči v magiji, a jih ta magija na koncu uniči. Moči, kot so zaznavanje občutkov ljudi, bi v rokah neetične osebe zlahka pripeljale do zlorab. Pravi mag je tišina. Svoje energije ne razkazuje. Prisega molčanja je eden temeljnih pogojev za vstop v svet visoke magije. Tako je s tem. Žal pa ljudje vse preradi mislijo, kako kaj vedo o magiji, a večina nič ne ve. O kabalistični magiji naprimer dobiš samo osnovne stvari, a za napredno delo si moraš pridobiti zaupanje sposobnega učitelja, ki je ključ do resničnih moči. Dokler imaš željo po moči, te moči nimaš. Kakor hitro pa ta želja izgine, pa te moči dobiš v nekakšno varstvo in jih uporabljaš samo v skrajni sili, ko se podira ravnotežje razodevajočega sveta okoli tebe. Skratka, nobenega čaranja loto sedmice ali urokov za sebično navezovanje ljudi nase. Žal pa bi ljudje tako radi ubirali bližnjice in se šli velike čarovnike ali čarovnice. Lahko ap očarajo samo omizje menze lokalne blaznice, če malce pregloboko zagreznejo. Poznam takšne primerke ljudekov ... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 26. marec 2008 Prijavi Deli 26. marec 2008 Dolžan sem ti morebiti malce natančnejšega pojasnila. O magiji ne veš kaj veliko, oziroma veš na napačen način. Magija manipulira s poponoma enakimi energijami, kot recimo joga, a to počne na drugačen način. Magija je pravzaprav precej močnejša, a s tem tudi brutalnejša. Primerna je za določene značaje, ne pa za vse. Magija neposredno manipulira s simboli, za katere pa vemo, da so katalizatorji preobrazb zavestne energije. Magova moč izvira iz njegove sposobnosti obvladovanja vzrokov okoliščin. Sposoben in uspešen mag nikoli ne deluje v škodo (ali korist) drugega, temveč izključno deluje iz sebe za sebe. Vsa magija je v volji in voljna namera poganja magove postopke. Ne gre za postopek. Nisi razumela poante. Dal sem zgolj primer. Vzrok barve lupine se nahaja v procesu njene tvorbe. Hočem poudariti, da MAGIJA DELUJE NA VZROKE POJAVNOSTI. V tem je velikanska moč, a tudi osebna odgovornost. Na srečo se delujoče magije ne sreča za vsakim vogalom in noben resnični mag ne razprodaja svojega znanja. pa ne zato, ker bi bil sebičen, temveč zato, ker mu vrhunska etika ne dovoljuje tega. Redki nemoralni ljudje uspejo kaj doseči v magiji, a jih ta magija na koncu uniči. Moči, kot so zaznavanje občutkov ljudi, bi v rokah neetične osebe zlahka pripeljale do zlorab. Pravi mag je tišina. Svoje energije ne razkazuje. Prisega molčanja je eden temeljnih pogojev za vstop v svet visoke magije. Tako je s tem. Žal pa ljudje vse preradi mislijo, kako kaj vedo o magiji, a večina nič ne ve. O kabalistični magiji naprimer dobiš samo osnovne stvari, a za napredno delo si moraš pridobiti zaupanje sposobnega učitelja, ki je ključ do resničnih moči. Dokler imaš željo po moči, te moči nimaš. Kakor hitro pa ta želja izgine, pa te moči dobiš v nekakšno varstvo in jih uporabljaš samo v skrajni sili, ko se podira ravnotežje razodevajočega sveta okoli tebe. Skratka, nobenega čaranja loto sedmice ali urokov za sebično navezovanje ljudi nase. Žal pa bi ljudje tako radi ubirali bližnjice in se šli velike čarovnike ali čarovnice. Lahko ap očarajo samo omizje menze lokalne blaznice, če malce pregloboko zagreznejo. Poznam takšne primerke ljudekov ...torej kje misliš, da sem jaz na nepravi poti, da trdim da je to samo energija ki jo ljudje sproščajo na tak in drugačen način?jaz se popolnoma strinjam 80% s tabo. tudi da prav mag se nikoli ne bo imenoval mag in se šopiril s tem, kajti to so stvari s katerimi se ne da igrati.zatorej pravim da, če sam mag pravi da ni mag, iz kje pol ta beseda izhaja? recimo mnogo staroselcev zna uporabljati kot vi pravite magijo, ampak hecno je da nimajo besede za magijo.ne obstaja beseda mag ali čaranje. vedno uporabljajo besedo zrdavilec ali kaj podobnega.čudeži in magija zame ne obstajajo. Je določeno znanje, ki ga zmorejo samo nekateri ljudje. tisti ki so dovolj v ravnovesju z obstojem. ljudje pa so večinoma v iluzijah, vse je sama iluzija.Recimo tisti ki hoče in ki želi priti po nekakšnjih bližnicah ne bo dosegel nič ,kot si rekel, pred nosom mu lahko poveš kako kaj deluje , pa ne bo dovzeten za stvar.velikokrat tudi zaradi ega.res je je stvar duhovnega razvoje . ampak magija kot mnogi tukaj pravijo da ti pomaga k temu ni res, duhovni razvoj ti samo pomaga razumeti duločene stvari. in ko si na določeni duhovni ravni, seveda ne boš razglabljav o tem kot da to ni nič.zato sem pa bila jezna ko sem videla vse te malo nezrele komentarje in skoraj celo znanost iz že takoj nazačetku zgrešenih idej. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 26. marec 2008 Prijavi Deli 26. marec 2008 torej kje misliš, da sem jaz na nepravi poti, da trdim da je to samo energija ki jo ljudje sproščajo na tak in drugačen način? Zmotno pojmovanje, čeprav je predstava verjetno ok.Energija je eno, delovanje z njo pa drugo.Banalno rečeno je magija delovanje z energijo. ampak hecno je da nimajo besede za magijo.ne obstaja beseda mag ali čaranje. vedno uporabljajo besedo zrdavilec ali kaj podobnega. Ni res. Premnogo ljudstev pozna to besedo. Seveda ne v slovenščini : )). Mogoče ti beseda "šaman" kaj pove ?Ali pa beseda "vrač" ? "Čarovnik ?" "Čudodelec ?" In teh besed je neskončno. Kaj si mi predstavljamo, ko te besede slišimo, niti ni tako pomembno.Vse opisujejo specifično stanje in delovanje, za katero je potrebno čisto videnje.In ja, za dosego tovrstnega videnja je potrebna osvobojenost nepotrebnih predstavin še bolj -uravnovešenost. zato sem pa bila jezna ko sem videla vse te malo nezrele komentarje in skoraj celo znanost iz že takoj nazačetku zgrešenih idej. Pospravi najprej pred svojim pragom.Kot ti je že Kabalist napisal: O magiji ne veš kaj veliko, oziroma veš na napačen način. ; ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 27. marec 2008 Prijavi Deli 27. marec 2008 ampak magija kot mnogi tukaj pravijo da ti pomaga k temu ni resČe sem prav razumel tvoje precej okorno pisanje, magija po tvojem ne pomaga pri duhovnem razvoju. Bojim se, da si v zmoti oz. so v zmoti tisti, ki so ti to povedali. MAGIJA JE ENA OD POTI DUHOVNOSTI - OSEBNOSTNE RASTI. Vsi ste preveč zavedeni z mislijo, da so duhovnosti joga, zen, feng shui ipd. Magija v ožjem pomenu besede izredno močna tehnologija za spreminjajnje vzrokov stanj zavesti. POMNI: SPREMINJANJE VZROKOV STANJ ZAVESTI. Ne spreminja zgolj pojavnost stanj, torej posledic. Magijska praksa ni otroška igra, čeprav to hočehjo prikazati mnogi "duhovitneži", ki so pravzaprav prestrašeni prevaranti, ki svojo slepoto prodajajo kot nekakšno zdravilo za vse. Primer. Tarot karte so eno od močnih orodij maga, a v javnosti se tarot pozna zgolj kot orodje za vlečenje denarja iz žepov praznoverne raje. Videl sem to v Intersparu. Pred tremi polagalci kart so se vile dolge kolone lažje poti željnih ljudi. Uboge pare ne vedo, da s kartami ne bodo bližje rešitvi problemov, v katere so se sami dostavili, temveč jim lahko karte samo pomagajo spregledati vzroke, zakaj so tam, kjer so. A ljudje iščejo čarobno paličico odrešitve. Te pa ni. Magija je naporno delo na sebi. Besede, kot so šaman, vrač, čudodelec, zdravilec so izrazi za prvobitno znanje o naravi sveta. Gre za animalistični pogled na svet okoli nas. Iz tega so se razvile vse sodobne religije in duhovnosti. Kakšno antropologijo religije bi ti priporočal, kjer je vse lepo napisano. Nadalje mora vsakdo, ki želi vsaj malce resno delati z magijo, poskrbeti za svojo splošno izobrazbo, fizično kondicijo in svoj socialni razvoj. Magija pomeni vzpostavljanje ravnotežja, a ne z izničevanjem, temveč uravnoteženjem in osrediščenjem nasprotij. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 27. marec 2008 Prijavi Deli 27. marec 2008 to sam napišem, k je pol v vrstici videt, da je sam Unis objavljal...mo ku zakon. aja, resnost in razumevanje pri magiji je stopnja individualnega razvoja in sprejemanja možnosti, da vse do sedaj naučeno, je narobe. Namesto, da ojačuješ resničnost in iščeš dokaze o lastni prepričljivosti, je potrebno požreti grenko tableto resnice in se še vedno spoštovati za to za kar deluješ, počneš in živiš.Človek brez smisla je človek, ki še ne ve, kaj hoče. Magija je pot do čarobnega travnika, kjer si vsaj tam poseben in drugačen. Kdor misli, da ga noben ne ceni za to kar je, ta je potem čarovnik pravi.Vleči trike in zajčke iz klobuka za lastno potrditev, da je vreden. Zase, ne za druge. Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 27. marec 2008 Prijavi Deli 27. marec 2008 In človek s smislom je človek, ki misli, da ve, kaj hoče ; ) Magija ni nikakršna pot. V bistvu pot kot takšna sploh ne obstaja. Obstaja le ta sedanji trenutek in to je tudi edini čas in prostor, kjer se nahajamo. Vsak človek uporablja magijo, le ne nujno zavestno.Z magijo tu menim delovanje z voljo, ki je gorivo vsakemu obstoječemu bitju.Ti se lahko seveda izgovarjaš, da je vse vnaprej usojeno ali pa da vse bog uravnava,a še vedno je na tebi, da si uloviš tvoj obrok vsakdanji, pa če to počneš zavestno ali ne.In če si umetniško navdahnjen, ahko svet okoli sebe (vključno s tvojo osebnostjo) na marsikakšen način preurediš.In ravno tu nastopi magija. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.