Skoči na vsebino

Uroki in čarobne formule

kukica

Recommended Posts

Jao vidim da se ravno pogovarjate o urokih, jaz ze od nekdaj rada malce nekaj prckam, nic kaj posebnega, samo pozitivne urokce za zascito ali ko gres na potovanje itd.. Od kar zivim v Angliji sedaj zadnje dve leti in pol sem videla nasteto knjigic z uroki itd. Se posebaj zanimiva trgovinica pa je v mestu Stradford - Shakesperov dom. Sem nasla malo trgovinico s samimi uroki in carovniskimi pripomocki. Enega sem kupla, pa bom videla kolko deluje.. :)

Enkrat sem šel poskušat urok. Po hrbtu sem se namazal z zmesjo Merkatorjeve margarine in Droginega timijana.

Nisem postal ježevec in od takrat sem malo skeptičen.

Če ma kdo denarja odveč vzamem.
Deli na socialnih omrežjih

Ne, ker clovekov um je samo orodje. Energija, ki ze obstaja pa deluje, po nesto zakonitostih. Odvisno od cloveka je kako dobro bo te zakonitosti uposteval in izkoristil znotraj dolocenega uroka.

A ves kot reiki, deluje po dolocenih zakonitostih, ima simbole itd. No imas pa se monogo vrsto drugacnih energij z drugacnimi zakonitostmi, kjer pa je bolj primerno uporabiti besedo urok, zaradi nacina delovanja.

P.S; sem si vzel pravico :)

Brez podpisa

kuvrtat, tega tvojega pisanja pa ne razumem najbolje. Pa ne zaradi vsebine, temveč vsled nerodnega izražanja (kje so šumniki?). A bistvo sem verjetno uspel ujeti. Uroki so kot vse ostale duhovne tehnike - manipulacija predvsem z lastno zavestjo. Kakor hitro se poseže v sfere negativnega delovanja, se to tudi povrne. Še huje pa je neresno izvajanje, pravzaprav igarnje. To je podobno igranju neveščega z orožjem.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

• 2 weeks later...

No ja, sicer ima pa vsak svojo pot po kateri hodi, če si jo nekdo želi za trenutek navidezno olajšati in zelo zaplesti na malo daljši rok, ja zakaj pa ne, če seveda to tej osebi odgovarja. Saj ceno plača vsak sam.

lp

xokx

[quote name='Alan_New' date='31. Aug 2006, 10:53' post='689220'

Način življenja je lahko marsikaj -- pa kaj? Še vedno je magija nepopoln nadomestek za delo na sebi. Kot je nasploh dandanes veliko takih nadomestkov, ki pa seveda ne morejo ničesar nadomestiti.

xokx xokx Seveda lahko to recemo za vse, s cimer se obdajamo.

Hmm, meni je bilo dano vedeti, da je magija vsakrsna kontrola energije.

:palec: Ce mi dovolite <Magija pri astrologiji spada v 8. hiso, kjer sobiva s kontrolo, strahovi, smrtjo, spolnostjo, v bistvu se tu spoznavamo s skrivnostnimi silami, ki krojijo materijo, in ki jo transformirajo, primer kemija<pogruntat, kaj kako na kaj vpliva in to potem sam izvest in res je carobno. Magija je torej skusnjava, da bi prepoznali skrivnosti vplivanja na materijo in jih uporabljali, seveda za svoje namene. Lahko clovek te magicnosti bolje uporabi, na primer se zacne spoznavati s svojimi skrivnostmi, ki jih ima v sebi, kako deluje, zakaj tako deluje, kaksne sile so vse tam itd, to pa ni zabavno, je pa edina koristna magija.

Tudi mene zanima.

Jaz vidim tukaj vidim futranje ega z neko duhovno močjo. Kajti magija za duhovno rast sploh ni potrebna.

:palec: Je le ena stopnja na poti, ko se clovek nameni pokukati in se prepricati, da ne obstaja le vidni in materialni svet in seveda, da bi nadaljeval pot, ga mora nekaj zelo ocarati in ga vabi, da si bo lahko sam zavestno spreminjal zivljenje, ce bo poznal dolocene....

xokkx

Skozi ta vrata lahko vstopi samo clovek, ki ima cisto srce.

Tezko je izpustiti vse pridobljene "moci". Vendar le tako gres naprej.

Ze tako imamo prevec za odvrect, zakaj bi si nakopali se novih <moci>

Resnica te osvobodi.

Resnica je, da moramo odkriti le sebe, kaj se skriva za naso osebnostjo, mislimi, custvi itd, in tisto so res mocne sile... in na koncu nas caka najvecja skrivnost < smrt. Ne bomo je mi krotili, ampak ona nas.

Sprejemanje je pasivnost in samo zase ne prinaša napredka. Smisel božje namere je akcija, obrnjena od znotraj navzven, ne pa čakanje.

Odvisno, kako jo razumemo. Vem, da je akcija, kar je seveda tudi magija, saj namerno deluje in posega, se vedno znotraj filozofije, da moramo nekaj naredit, spremenit, zboljsat, torej je v okviru nasega jaza, nase volje, ki pa je omejena, to je logicno, a ne. Torej mislim, da si nihce ne more misliti, da bi lahko obvladal sile moci, tiste moci, ki imajo pac izvor v bozanskem in niso nase, lahko se le ucimo o njih, na sebi. Sprejemanje v pravem smislu, pri polni zavesti pa je naslednja stopnja, in potem je akcija v bistvu pasiva in pasiva najvecja akcija.

Torej, tudi narobe in prav je iluzija. Vsaka ločenost oz. dvojnost je iluzija.

Torej je tudi magija iluzija, saj deluje skozi dvojnost, jaz in tistega, cesar ucinek zelim in to seveda le dobro za moje ego lastnosti in udobje in varnost in napredek in duhovnost in pozitivnost....

Prebirala sem to vaso temo, pa so se mi utrnile neke misli.

Res je, da vsak sam stopa po tezki poti, duhovno slepi kot smo, nas zanese malo sem malo tja, naucimo se pa iz vsakega nekaj, in nic ni narobe, ce smo le vedno iskreni s seboj. Na koncu, kljub vsej ocaranosti nad magijo ali pa duhovnostjo ali pa materialnostjo, torej na koncu cakamo le na nas in res je, da vse kar iscemo, ze imamo v sebi, toda mi smo popotniki in potrebujemo prehoditi dolgo pot, da bi videli, da nikoli nismo nikamor odsli.

Kukica, afirmacije so lahko fina stvar, ce se tako pocutis bolje, toda vedi, da se s tem le pocrkljas, bistvenega pa ne spremenijo.

Pa saj to si verjetno hotela s to temo, malo poklepetat o tem, podelit afirmacije, no potem pa takile tezaki pridemo gor in kot pravi moj sin <pokvarimo ves uzitek>

No moja afirmacija je, pa ne besedna, bolj obcutek predajanja <moje zivljenje ni moja lastnina>, to takoj strezni moj ego, ki si verjetno nima prav nicesar za lastit.

Besede imajo vrednost.

Kar pa je v besedah vrednega, je misel v njih.

Misel nekaj zasleduje, toda stvari, katere zasleduje, ni mogoce preliti v besede in predati potomcem.

No ja, sicer ima pa vsak svojo pot po kateri hodi, če si jo nekdo želi za trenutek navidezno olajšati in zelo zaplesti na malo daljši rok, ja zakaj pa ne, če seveda to tej osebi odgovarja. Saj ceno plača vsak sam.

lp

xokx

[quote name='Alan_New' date='31. Aug 2006, 10:53' post='689220'

Način življenja je lahko marsikaj -- pa kaj? Še vedno je magija nepopoln nadomestek za delo na sebi. Kot je nasploh dandanes veliko takih nadomestkov, ki pa seveda ne morejo ničesar nadomestiti.

xokx xokx Seveda lahko to recemo za vse, s cimer se obdajamo.

Hmm, meni je bilo dano vedeti, da je magija vsakrsna kontrola energije.

:palec: Ce mi dovolite <Magija pri astrologiji spada v 8. hiso, kjer sobiva s kontrolo, strahovi, smrtjo, spolnostjo, v bistvu se tu spoznavamo s skrivnostnimi silami, ki krojijo materijo, in ki jo transformirajo. (kemija<pogruntat, kaj kako na kaj vpliva in to potem sam izvest in res je carobno). Magija je torej skusnjava, da bi prepoznali skrivnosti vplivanja na materijo in jih uporabljali, seveda za svoje namene. Clovek naj raje gleda, da bi spoznal svoje skrivnosti, kako deluje in zakaj, kaksne sile so v njegovi psihi itd. to pa ni zabavno, je pa edina koristna *magija*.

Tudi mene zanima.

Jaz vidim tukaj vidim futranje ega z neko duhovno močjo. Kajti magija za duhovno rast sploh ni potrebna.

xokkx

Skozi ta vrata lahko vstopi samo clovek, ki ima cisto srce.

Tezko je izpustiti vse pridobljene "moci". Vendar le tako gres naprej.

Ze tako imamo prevec za odvrect, zakaj bi si nakopali se novih <moci>

Resnica te osvobodi.

Resnica je, da moramo odkriti le sebe, kaj se skriva za naso osebnostjo, mislimi, custvi itd, in tisto so res mocne sile... in na koncu nas caka najvecja skrivnost < smrt. Ne bomo je mi krotili, ampak ona nas.

Sprejemanje je pasivnost in samo zase ne prinaša napredka. Smisel božje namere je akcija, obrnjena od znotraj navzven, ne pa čakanje.

Odvisno, kako jo razumemo. Vem, da je akcija, kar je seveda tudi magija, saj namerno deluje in posega, se vedno znotraj filozofije, da moramo nekaj naredit, spremenit, zboljsat, torej je v okviru nasega jaza, nase volje, ki pa je omejena, to je logicno, a ne. Torej mislim, da si nihce ne more misliti, da bi lahko obvladal sile moci, tiste moci, ki imajo pac izvor v bozanskem in niso nase, lahko se le ucimo o njih, na sebi. Sprejemanje v pravem smislu, pri polni zavesti pa je naslednja stopnja, in potem je akcija v bistvu pasiva in pasiva najvecja akcija.

Torej, tudi narobe in prav je iluzija. Vsaka ločenost oz. dvojnost je iluzija.

Torej je tudi magija iluzija, saj deluje skozi dvojnost, jaz in tistega, cesar ucinek zelim in to seveda le dobro za moje ego lastnosti in udobje in varnost in napredek in duhovnost in pozitivnost....

Prebirala sem to vaso temo, pa so se mi utrnile neke misli.

Res je, da vsak sam stopa po tezki poti, duhovno slepi kot smo, nas zanese malo sem malo tja, naucimo se pa iz vsakega nekaj, in nic ni narobe, ce smo le vedno iskreni s seboj. Na koncu, kljub vsej ocaranosti nad magijo ali pa duhovnostjo ali pa materialnostjo, torej na koncu cakamo le na nas in res je, da vse kar iscemo, ze imamo v sebi, toda mi smo popotniki in potrebujemo prehoditi dolgo pot, da bi videli, da nikoli nismo nikamor odsli.

Kukica, afirmacije so lahko fina stvar, ce se tako pocutis bolje, da se lazje soocas z zivljenjem, bistvenega pa ne spremenijo.

Pa saj to si verjetno hotela s to temo, malo poklepetat o tem, podelit afirmacije, no potem pa takile tezaki pridemo gor in kot pravi moj sin <pokvarimo ves uzitek>

No moja afirmacija je, pa ne besedna, bolj obcutek predajanja <moje zivljenje ni moja lastnina>, to takoj strezni moj ego, ki si tako nima pravice nicesar lastit.

Besede imajo vrednost.

Misel nekaj zasleduje, toda stvari, katere zasleduje, ni mogoce preliti v besede in predati potomcem.

Enkrat sem šel poskušat urok. Po hrbtu sem se namazal z zmesjo Merkatorjeve margarine in Droginega timijana.

Nisem postal ježevec in od takrat sem malo skeptičen.

:lol: :palec:

Nekoč sem poskusil nekaj podobnega in sem prav tako skeptičen. x:Dx

Possible—but highly unlikely.

No Tagat, ti si pa potreben malce razlage o magiji. Najbrž o njej ne veš veliko, oz. tvoje znanje izhaja iz izkrivljenega vira.

Še vedno je magija nepopoln nadomestek za delo na sebi

Magija JE delo na sebi in to silno zahtevno ter učinkovito delo. rezultati magije se običajnim ljudem znajo zdeti malce čudaški. Magije se ukvarja s silno občutljivim VZROKOM pojavnosti. Za to početje je potrebno veliko znanja, odgovornosti in čisto fizične duhovne moči. Iluzionizem in igračkanje z uroki iz knjig pa je samo prebarvanje posledice, torej enako nič.

Magija pri astrologiji spada v 8. hiso

Tralala za neznalce. Magija je IZNAD vzročnosti astrologije. Pravi mag je IZNAD svojih astroloških danosti.

i imajo pac izvor v bozanskem in niso nase

Neumnost! Vsak človek je neskončno majhen del neskončno velike celote, torej ima enako kvalitete. Magova prava pot je potrjevanje božjega razodevanja in aktivno sodelovanje pri tem razodevanju. Sprejemanje, pasivnost ipd. pa je strahopetno čakanje na mano iz neba.

Sprejemanje v pravem smislu, pri polni zavesti pa je naslednja stopnja

Sprejetje svojega realnega mesta na svetu je osnovna stopnja duhovnega razvoja, če smo že pri tem.

pasiva najvecja akcija

Mag je v stanju motrenja božje navzočnosti sestavni aktivni del te navzočnosti.

da bi prepoznali skrivnosti vplivanja na materijo in jih uporabljali,

Gnostični pogled na svet je ena od napak, pravzaprav iluzij, izhajajočih iz omejitve binarnega in linearnega razuma. Materija je samo oblika energije in nič slabša ali boljša od ostalih komponent naše realnosti. Materialno telo imaš, ker se Bog tako razodeva v vsej svoji veličini in moči. Bog je vse v vsem.

moj ego

Pošlji si kroglo v glavo in ego bo prekinil svoje digitalno navidezno življenje... x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

No Tagat, ti si pa potreben malce razlage o magiji. Najbrž o njej ne veš veliko, oz. tvoje znanje izhaja iz izkrivljenega vira.

Pošlji si kroglo v glavo in ego bo prekinil svoje digitalno navidezno življenje... x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

To je verjetno samoprojekcija uma, ki ne vidi vec izhoda.

Nisem dolgo na LF, vendar sem ze videla nekaj tvojih komentarjev, tako kot od drugih in zanimivo mi je prebirati razlicne poglede.

Ce prebiras to temo, bos videl, da so bile izjave, ki si jih tako razclenjeno komentiral, tudi od drugih udelezencev te strani, na katere se prej nisi oglasil. Prepisala sem tiste, ki so mi bile vsec in dodala se nekaj svojih misli, kot prispevek k tej temi.

Nisem moski, sem zenska, pa sta se srecala dva po energiji nasprotna pola. Cudila sem se tvojemu tako obsirnemu komentarju in ne razumem, cemu ta pozornost, morda pa isces izzive v besednem samodokazovanju.

Iz vsega tvojega prebranega ne morem razbrati, kaj je zate magija, saj so tvoji stavki izraz posplosenega filozofskega intelektualiziranja. Tu in v strokovnem besednem izrazanju si res brez napak, o vsebinskem poznavanju tvojih trditev pa bi dvomila, ce vzamem v zakup, da iz tvojih besedil ne razberem zivljenjskosti v tvojem staliscu o magiji, kot da gledas na vse to izredno mosko, le v glavi, z obcutkom vecvednosti, kar pa je zelo nevarno za Maga.

Strinjam se, da je pravo delo na sebi resnicna magija, a delo na sebi sega zelo visoko in tudi globoko, predvsem pa je del resnicnega zivljenja in to sem zelela povedati na preprost nacin. Iz lastnih izkusenj poznam vsemogocen pameten um, ki mu nihce ni kos, a ne vidi, da je postal prepotenten. Pises, da je Mag v stanju motrenja bozje navzocnosti sestavni aktivni del te navzocnosti. Ja, to je verjetno tocna teorija, a pot tega Maga je tako visoko na drevesu zivljenja, da navaden ali malo bolj razsvetljen smrtnik se vedno ne seze tja s svojo zavestjo. In ce nima zavesti o njem, tudi nima nobenega razumevanja in moci. In kolikor ga razumem (saj je povezan z razumevanjem ali ne) aktivno eksperimentira in kreira zivljenje, toda le ce je popolnoma predan bozji volji. Na drugi strani ga uravnoteza Norec, tisti ki je popolnoma prost vsake vezanosti, vseh konceptov, znanj in nosi ljubezen do zivljenja. Z Magom lahko povezemo arhetip Merkurja, brezspolnega (ne pripada ne levi ne desni polovici, ne pasivni ne aktivni) boga, ki je edini sposoben prehajati od neba, prek zemlje do podzemlja. In ravno zato, ker sodeluje z vsemi arhetipi, lahko z njihovo pomocjo transmutira nevednega cloveka v cloveka z osvobojenim duhom.

Verjetno ti tudi ne poznas astrologije, vendar tako kot kabala odraza kozmos v cloveku, z vsemi njegovimi povezavami, tako ga tudi astroloski simbolizem, s katerim si clovek, ce ga pravilno uporablja, lahko pomaga k svoji *magicni* preobrazbi.

Nekaj je vedeti, torej akceptirati z glavo, popolnoma drugace pa je to izkusiti se na svoji kozi, v telesu in v custvih, ki pa so pod domeno pasivnih energij, zenskih energij. Res bi rada razumela, kaj si zelel povedati s svojim komentarjem na moje pisanje, pa mogoce skomunicirava tisto, kar je v vsem tem res pomembno.

Lep pozdrav.

Besede imajo vrednost.

Lepo napisano, ni kaj. Ti si pač zbrala razne izseke, jih komentirala in v takšno celoto sem pač podal svoja razmišljanja. Uporaba jasnega jezika ne pomeni mojega napuha, temveč spoštovanja do vseh udeležencev foruma. Poskušam se jasno izražati, saj spakedranščino, katero mnogi mlatijo smatram za žalitev udeležencev medsebojne komunikacije (kar sem nekajkrat jasno zapisal). Če se ukvarjaš s kabalistično magijo, moraš obvladati terminologijo. To je nujno. A pot maga je samo del poti v Kabali. Pravzaprav je magija namenjena zgolj pridobitvi fizičnih sposobnosti za nadaljne delo.Če hočeš igrati šah, se pač moraš najprej naučiti pravil, zatem pa praktičnih osnov. Za to je potrebna magija. A za mojstrovanje je treba še kaj več od gole naučene veščine...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...