Skoči na vsebino

Uroki in čarobne formule

kukica

Recommended Posts

ha to je odvisno, lahk je to sam tvoja palca, da maš občutek kontrole ali pa varnosti

no, če bi že razmišljal o programu bi ga definiral že v neko pred fazo našega obstoja, ki se začne pri starših

nakazujem nato, da prevzamemo večino defektov ali kvalitet naših staršev

smo ena taka kopija in tvoj program je v veliki meri odvisen od tega

Moje stališče je, da imamo prav vsi neko določeno nalogo za opraviti v namenu bogatenja skupne zavesti in, da je ta program zapisan v naši DNK špirali že ob našem rojstvu, koliko od tega je od staršev in koliko dodanega v namenu naloge, je vedno predmet debate strokovnjakov, ki analizirajo posamezne prehojene poti posameznikov. Tudi mnenja nekaterih, da se v bistvu takrat rodimo, ko se moramo in je v bistvu rojsvo vstop v nek program mi ni čist mim, tudi to tezo pod kar veliko mero dokaznega gradiva sprejemam, čeprav tega trditi ne morem, ker še sam nisem prepričan, kaj je v resnici res in kaj ne. Ko nam bo dano, da bomo tudi ta del spirale znali odmotati, bomo vedeli več (no mi verjrtno ne, naši zanamci pa že mogoče).

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Deli na socialnih omrežjih

Nekako nisem pristaš nekih DNK usod. Del našega značaja je najverjetneje vezanega na DNK, a največji del opravi družbeno in socialno okolje. Nobena genetika te ne more rešiti mizerije, če si slučajno rojen na napačnem koncu zemeljske oble. Kakor hitro pristanmemo na nevidno roko genetskega programa, smo na istem, kot verski fanatiki, ki podobno trdijo za karmo (kramo :2src: ), vesoljce ali božjo voljo. Bistvo magije je vzeti svojo usodo v lastne roke in sprejeti ustrezno mero odgovornosti. saj veste to zlajnano resnico: VELIKO MOČI PRINESE VELIKO ODGOVORNOSTI.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Fore z genetiko so po svoje zanimive lahko tudi realno opredeljene vsaj iz vidika meridianov ali telesnih energetski pretokov,kjer se npr; skozi mojo kratko posekano brado z luknjico vmes občutek pretaka drugače kot skozi tvojo ošiljeno naprej izraženo in tako naprej v ostale navidez nepomembne dele osebnosti....

Je pa tudi res, da ne poznamo vseh možnosti informacij, ki naj bi bile zapisane v DNK

vsa vrata so zaenkrat še odprta

Brez podpisa

Bojim se, da se ne morem kaj veliko zanesti na DNK in moram sam zase poskrbeti v skladu z možnostmi in pozornosti. Bistvo magije je, da presežeš navidezne omejitve in spoznaš, da si človek neskončnih možnosti.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Nekako nisem pristaš nekih DNK usod. Del našega značaja je najverjetneje vezanega na DNK, a največji del opravi družbeno in socialno okolje. Nobena genetika te ne more rešiti mizerije, če si slučajno rojen na napačnem koncu zemeljske oble. Kakor hitro pristanmemo na nevidno roko genetskega programa, smo na istem, kot verski fanatiki, ki podobno trdijo za karmo (kramo :2src: ), vesoljce ali božjo voljo. Bistvo magije je vzeti svojo usodo v lastne roke in sprejeti ustrezno mero odgovornosti. saj veste to zlajnano resnico: VELIKO MOČI PRINESE VELIKO ODGOVORNOSTI.

Ja saj zaradi tega, ker nimamo zadosti informacij pač razmišljamo kot razmišljamo. Zelo dobro je že raziskano delovanje možgan, vpliv nevronov, polprevodniških kristalov na sinampsah, nevronskih mrež, zapisovanje informacij in podobno, nekako v megli so pa vsi tisti programi, ki to urejajo. Kakšen program imaš v svojem "procesorju" za pravilno delovanje telesnih funkcij organov, kako natančno jer to sprogramirano, da se sinhrono poklaplja, kako sprogramiraš obrambne mehanizne in pretvorbo energij? Če vse to malo analiziraš in seveda tudi znanstveno (kolikor je to mogoče) utemeljiš ti postane kmalu kristalno jasno, da delujemo podobno, kot je računalniška tehnologija, povezave z univerzalno pametjo podobno kot internet in še cel kup teh podobnosti bi hko našteli. Res je , da je danšnja tehnologija še daleč od tiste, ki se dejansko odvijaja v našem informacijsko programskem delovanju, vendar se zelo hitro približujemo tudi tej resnici, ne bo dolgo, ko bo tudi telepatsko komuniciranje zlavfalo, to bo pa takrat, ko bomo dovolj visoko v svojem jazu, da tega ne bomo zlorabljali v namene manipulacij in nečistoče misli.

Vse znanje, ki ga osvojimo je znanje skupne zavesti in tudi računalniška tehnologija se razvija po tem znanju in ni naklučje, da so zadeve zelo primerljive in dokazljive. Če pogledamo delovanje in funkcije nevronov, načina zapisovanja informacij, sestavo (multipleks)nevronskih mrež in podobno, kaj hitro ugotovimo, da gre vse po istem kopit, še celo pretok informacij poteka podobno kot 32 kanalni digitalni zapis. Tu se potem postavlja resnično vprašanje o "kuri in jajcu", kaj je bilo preje. Tudi vse ostalo nam lahko da veliko razmišljanja okoli tega. Danes že vsak otrok pošilja SMS-je preko mobitela, pa še pisati se ni naučil, od kot to znanje, pred 30 leti pa radia nismo znali prižgati, če je imel malo več knofov.

Sam sem prepričan, da smo sprogramirani, da živimo v tem času in tem okolju z eno samo nalogo, ki se imenuje bogatenje in plemenitenje skupne zavesti. Res pa je, da smo omejeni v tem času in prostoru in, da nam ni treba vedeti kaj ni v tem času in prostoru, ker to ni naša naloga. Poznam ljudi, ki imajo sposobnost tudi sprehajanja po astralu, marsikaj sem od njih zvedel in spoznal, vendar tudi ti imajo to sposobnost v svoji nalogi, poznam terapevtko, ki uči slepe prepoznavati energijske zapise in preko teh spoznavanjo okolje in prostor ter dogajanje v njem ( z dotikom las naprimer ugotovijo originalno barvo las) in še veliko podobnih zadev, za katre danes še ne moremo dati odgovorov, ker pač zadev ne poznamo.

Tako nekako jaz te zadeve vidim, koliko je blizu resnice in koliko ne, ne more nihče od nas povedati, vsak pa razume in pozna tako, kot njemu najbolj odgovarja in tudi to je del programa, ki nas vodi skozi našo časovno pot v namenu rasti skupnega.

Ja, saj,

konec koncev so opisi namenjeni komunikaciji,

magija sama pa delovanju

in deluje tudi brez popolnih opisov.

Sam sicer rad filozofiram o teh rečeh,

a mi je jasno,

da se tu gibljem v polju, ki je omejeno že samim seboj; npr. -besede.

nimate pojma kaj govorit

Ti si seveda na vzvišenem položaju,

s katerega lahko ocenjuješ, kaj je res in kaj ne.

Mogoče imaš kakšen argument, s katerim bi tvoja izjava kazala smisel ?

Ali ti imaš le slab dan in ti sede malo napuha ?

C,c,c.

Ti si seveda na vzvišenem položaju,

s katerega lahko ocenjuješ, kaj je res in kaj ne.

Mogoče imaš kakšen argument, s katerim bi tvoja izjava kazala smisel ?

Ali ti imaš le slab dan in ti sede malo napuha ?

C,c,c.

a da povem svoje mnenje moram biti na zvišenem položaju?

če imam slab dan ga ne dajem tudi drugim.

magija je magija,jo je brez veze imenovati bela modra zelena rdeča ne vem kakšne si bodo še zmislili.

magija je prevara.ko ti je enkrat jasno kako kaj narediti boš še vedno to imenoval magija????? tisti ki jo izvaja ve kaj dela, zanj ni magija ampak znanje, ki se z njim postavlja.

magija te postavi na zvišen položaj, mag je en velik prevarat ki ve kako obrniti ljudi kot jih sam hoče.ko ti živiš v resnici ne rabiš magije.zato pravim da je lahko samo črna magija, prevara, laž, kajti za vsako stvar obstaja obrazložitev.tudi če tebi ni jasna.v tem je preblem vsi verjamete v neke magije in to so naredile vere zato da ne iščete odgovorov kaj se za tem skriva, ampak rečete joj to je pa magija to znajo samo posebni ljudje in tukaj se konča raziskovanjetvojega duha , tako vas z lahkoto kontrolirajo, jaz se temu lahko samo smejem. vsi preroki, ki so izrečeni niso magija ampak so vibracije. od tebe je odvisno ali pošiljaš pozitivne vibracije in negativne vibracije, telo se odziva na vibracije ki jih izvajaš!!!! če neverjameš lahko probaš na mački ali psu oni ti ne bodo lagali.

v življenju imaš pa poti ki se imenujejo bela, rumena, rdeča, črna modra zelena ampak to je druga pesem.

Če bi se resnično zavedala, da je tvoj pogled na magijo le tvoje mnenje,

potem bi bile tovrstne izjave, kot "vi nimate pojma" nepotrebne.

Vsak ima svoje mnenje in svoj pogled, ki temeljijo ali na izkušnji ali pa tudi ne.

Kakorkoli že, poiskus, da se drugi besedno na tak način diskvalificirajo,

izvira v tem primeru inajverjetneje iz ošabnosti ali pa strahu,

saj pripisuješ tvojemu mnenju večji pomen in resničnost.

Mimogrede menim sam, da je tvoj pogled na magijo zelo enostranski.

Poglej v zgodovino in vidi, kako se je znanost, kako se je umetnost razvila

in dojemi, da vedno skozi vizijo in eksperimente.

In tako se bo razvijala tudi v bodoče.

To, da ti lahko sploh govoriš o vibraciji, lahko pripišeš znanosti

in ta je tudi ta, ki tebi očitno postavlja meje.

Ko bo pa jutri nekdo "nekaj novega" odkril,

bo zate pač to alpha in omega ?

*

Magija je sicer resda beseda, katera je lahko videna različno, glede na definicije.

Stvar je v tem, da mi dejansko lahko delujemo v svetu in s svetom na načine,

ki so "znanstveno" zaenkrat še (in nekateri verjetno tudi za vedno) nerazumljivi.

Ker se, kot jaz to vidim, vsi ljudje okoriščamo s svetom na načine,

ki so nam prepogosto ne zavestni,

delujemo vsi ljudje magično.

Že samo zaradi tega tu možnost občutenja vzvišenosti odpade

in s tem tudi tvoja predpostavka.

Ne gre za to, da bi se izogibali dojetju nečesa, ravno nasprotno.

Poiskušamo se temu približati, problem zna biti le v tem,

da vsega nikoli ne bomo mogli razumeti,

že samo zaradi kvantitativne razlike med nami in svetom.

Še enkrat, če bi imela vsaj malo pojma o tem, kar magija je,

potem ti na pamet ne bi padlo, da jo primerjaš z religijo.

Pri religiji gre za verovanje, pri magiji za delovanje.

; )

Ne. Je predvsem spoznavanje energije

a nikakor ne samo energije.

A tako je pač moje videnje magije.

Kontrola je seveda beseda s kislim prizvokom, za premnoge,

čeprav je kot dejavnik vseprisotna,

z magijo ali brez nje.

Delovanje mi je kot beseda bližje

in le-to je lahko dosti ugodnejše,

ko se spozna okolje, v katerem se deluje

in pa elementi, ki so v danem trenutki v tem okolju smotrni.

In seveda kot temelj -spoznavanje sebe, kajpada.

magija je prevara.ko ti je enkrat jasno kako kaj narediti boš še vedno to imenoval magija????? tisti ki jo izvaja ve kaj dela, zanj ni magija ampak znanje, ki se z njim postavlja.

magija te postavi na zvišen položaj, mag je en velik prevarat ki ve kako obrniti ljudi kot jih sam hoče.ko ti živiš v resnici ne rabiš magije.zato pravim da je lahko samo črna magija, prevara, laž, kajti za vsako stvar obstaja obrazložitev.tudi če tebi ni jasna.v tem je preblem vsi verjamete v neke magije in to so naredile vere zato da ne iščete odgovorov kaj se za tem skriva, ampak rečete joj to je pa magija to znajo samo posebni ljudje in tukaj se konča raziskovanjetvojega duha , tako vas z lahkoto kontrolirajo, jaz se temu lahko samo smejem. vsi preroki, ki so izrečeni niso magija ampak so vibracije. od tebe je odvisno ali pošiljaš pozitivne vibracije in negativne vibracije, telo se odziva na vibracije ki jih izvajaš!!!! če neverjameš lahko probaš na mački ali psu oni ti ne bodo lagali.

v življenju imaš pa poti ki se imenujejo bela, rumena, rdeča, črna modra zelena ampak to je druga pesem.

se kar strinjam s tem.....

magija je največkrat zloraba skupnih informacij in usmerjanje le teh v določene namene, ki so največkrat ozko usmerjeni in namenski. Sam smatram, da nima nihče pravice zlorabljati te tehnike za dosego nekih ciljev. Vse tisto nakladanje okol vibracij in podobno je pa preveč na splošno, da bi se sploh lahko pogovarjali o "magiji". Za vsak tak poseg je najprej treba sprogramirati miselni vzorec in od tu naprej je vpliv na informacijo preprost, ker se pač enako ali podobno med sabo primerja. Če nekoga sprogramiraš, da je do tega dovzeten, boš tudi na isto finto lahko manipuliral z njim, to je pa popolnoma nesprejemljivo in tudi nedopustno in je le zloraba v namenu doseganja nekega cilja. Pri vsem tem je edina umetnost sprogramirati v nekom vzorec za kar se uporabljajo različne poznane metode od čisto preprostega stavka, "če ne boš tko in tko, se ti bo zgodilo to in to", do različnih metod informiranosti prostora tu s pomočjo simbolov in "uroških elementov".

Je pa resnica samo ena, magija je samo zato, da se naučimo da tega ne potrebujemo in da moramo sami sebi biti mag in da le teh posegov od zunaj s strani tretjih, ne potrebujemo.

nimate pojma kaj govorit

a res? men se zdi pa ful dobra debata. presenetljivo dobra. xyesx

se podpisem kar skor pod vsega kabalista, pa delno tud xyz in kuvrtata.

,jo je brez veze imenovati bela modra zelena rdeča ne vem kakšne si bodo še zmislili.

xDDx s to zeleno in modro sem se mal hecala (ciljala sem npr. na to, da mal modrosti ne bi skodil in zato sem se poigrala s tem in napisala modra magija)....

~

Sicer pa smo, kot je napisal ze (mensezdi) xyz, pac omejeni z besedami, pojmi...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

se kar strinjam s tem.....

magija je največkrat zloraba skupnih informacij in usmerjanje le teh v določene namene, ki so največkrat ozko usmerjeni in namenski. Sam smatram, da nima nihče pravice zlorabljati te tehnike za dosego nekih ciljev.

Haj, Tomazslo.

No, če bi sprejemal tvojo definicijo magije, bi me bilo magije verjetno strah, heh.

Sicer pa VSI konstantno "zlorabljamo" sam obstoj. Kaj boš dal danes v usta ?

Nekaj, kar je bilo ubito z namenom, da ti lahko živiš. Četudi krompir ; )

In to je le en samcat primerček.

Ne, do samospoznaje je poti toliko, kolikor je bitij

in preiskušanje je en od pomembnih načinov.

Tako se učimo o akcijah in reakcijah in za to je potrebno,

da se zavedamo svobode in možnosti, ki so dejanske.

Si drzen in boš tvegal ali pa boš raje ostal v znanih vzorcih;

kakorkoli že, okoli tebe so faktorji, ki te obdajajo in ki razbijejo te vzorce prej ali slej,

ne glede na to, koliko se jih oklepaš ali jih celo gradiš.

Zakaj tega ne narediti sam, tukaj & sedaj ?

Spremeniti zavedanje, spremeniti način, spremeniti zakone.

Ali bolje; spoznati zavedanje, spoznati način, spoznati zakone.

Preveč je v nas priučenega.

P.S.

Ljudje; ne vem, kakšen problem imate na tem področju,

a magija nima nujno opraviti z nekom tam zunaj.

Z uroki in podobnim.

To so prazne marnje, ki izhajajo iz strahu pred neznanim,

izvirajoč predvsem iz raznoraznih religij,

ki so hotele in še vedno hočejo obdržati ljudi v nevednosti

in jim preprečiti, da gledajo skozi lastne oči

in predvsem preprečiti, da preverjajo takoimenovane "resnice",

ki so jih te religije same postavile

in ki niso nič drugega kot dogme oz. celo namerne laži.

Magija je dosti bolj znanost, kot si nekateri mislijo.

Med drugim znanost o spoznavanju in delovanju z zavestjo.

: )

Magija je dosti bolj znanost, kot si nekateri mislijo.

Med drugim znanost o spoznavanju in delovanju z zavestjo.

ja samo vprašanje je koliko v resnici za opravlljanje naših nalog to potrebujemo..eni ja, drugi ne...pač tko je to...debatiramo lahko, to je pa tudi več ali manj vse...koliko pa v resnici poznamo dejstva in tehnike je pa odvisno, ali smo znali to znanje najti v skupni zavesti in to tudi ozavestiti...

Ena od definicij magije bi lahko bila;

Magija je doseganje željenih stanj v sebi, izven sebe po lastni volji.

"Energija magijska sama" je nevtralna. Način rabe le - te (tehnik, praks; ritualov, neposrednih "akcij",...) je lahko v korist ali v škodo.

O magiji so leta nazaj na ex YU prostoru pisali:

Vasilij Kartelj:

1. Roboti XX. Stoletja,

2. Magije vladajo svetu;

Živorad Mihajlović - Slavinski:

1. Ključevi psihičke magije - psihološka študija magije,

2. Talismanska Magija, ...

V praksi učinkovit mag - operativec je bil tudi duhovnik Jurij Humar iz Primskovega pri Litiji, ...

"Novodobnih" ne imenujem. Eni kar obvladajo t.i. "magijsko" komunikacijo, manipulacijo - ciljno za doseganje ciljno zastavljenega.

Druga "značilnost new age magov nekaterih" je, da "zakomplicirajo in zritualizirajo, za koprene skrivnostnosti" zakrijejo neredko

zelo naravne in enostavne stvari. In jih tržijo na "new age" tržnici. )

Z nizko operativno "magijo" so se med drugim ukvarjali tudi nacisti (še pred vzponom na oblast):

Enega od komunističnih shodov so razgnali tako, da so na kraj shoda pripeljali in spustili "goneče se" psice.

Na kraj shoda je to privabilo tedaj številne potepuške pse... Kar je menda onemogočilo shod...

Na kraju je vsaka "magija" - zloraba poražena. Račun za narejeno zlo pa "izstavljen".

magija je največkrat zloraba skupnih informacij in usmerjanje le teh v določene namene, ki so največkrat ozko usmerjeni in namenski. Sam smatram, da nima nihče pravice zlorabljati te tehnike za dosego nekih ciljev.

Tako je. A to se dogaja vsak dan, na tisoč in en način. Pa še milijon drugih načinov zraven.

Possible—but highly unlikely.

Kakor koli obrneš, rit imaš od zadaj. :2src:

Ne glede na teorije in filozofije, treba je delat (na sebi).

meni je čisto vseeno s čim se znastveniki ukvarjajo trebutno zdaj, ampak glede vibracij to je stara veda.vera in magija sta zelo povezani, če tega ne vidiš ne vem iz katerega planeta si prišel.

Magija ni nikakršna znanost.

Meni se tudi zdi tema zanimiva, ampak še vedno lahko rečem da nimate pojma, ne vem zakaj ste tako občutljivi, mal samozavesti bi pa morali pokazati. hecanje glede magije mi ni zanimivo, že tako je preveč ljudi ki nima pojma in to samo še naprej razglašajo potem.

kot sem že rekla magija je narejena za kontrolo ljudi in nič drugega.

Že dobro. Ti je mami prevečkrat Janko in Metka prebirala, a ?

Po mojem gre tebi bolj za to, da provociraš, ker nimaš dovolj sogovornikov.

Pa-pa.

jaz nič ne provociram, a sem vas mogoče sprovocirala, maš pa tanko črto .

te sploh ne razumem, janko in metka sta del pravljice kjer vrejamejo v obstoj magije.torej ti si se sprijaznil da pač nekaterih stvari ne moreš razumeti? in zato jim praviš čarovnija ali magija?

dej prosim pa mi ti povej kaj je magija, pa ne mi bluzit s kakšnimi čudnimi izrazi, ampak čisto preprosto, kot da bimoral to razložiti nedolžnemu otroku.

Vprašanje je le, če si sposobna biti nedolžni otrok.

Dve vprašanji, ki si jih ravnokar zastavila, sta nepotrebni. Če bi prebrala, kar sem že (večkrat) napisal in kar so tudi nekateri drugi napisali,

bi si lahko tovrstna vprašanja prihranila.

Še enkrat, primer magije, katerega si sama napisala:

CITAT(mayita @ 19. Mar 2008, 17:18) kupiš lovilca sanj, ki ujame slabe sanje nato ga postaviš na sonce da jih uniči.

Razumeš kako to deluje ? Ali verjameš ? Ali pa le veš, da deluje, čeprav ne kako in ti to vedenje zadostuje ?

P.S.

Ne, pri "Janko in Metka" magija nikakor ni prisotna. Ravno to je bila moja izhodiščna točka.

Neka ženska, ki je zlorabljala otroke, je bila predstavljena kot čarovnica.

Sedaj bolj jasno ?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...