Skoči na vsebino

Naš brlog

Mick

Recommended Posts

No, tko, da ne bom težil po lnf dnevniku. Naj bo ta tema namenjena vsemu v zvezi z nakupi, najemi stanovanj, hiš ipd. ter njihovemu urejanju, adaptacijah, idejah pri urejanju brloga, nastalih problemih, pa nasploh raznim predlogom, rešitvam, skratka vsemu mogočemu o naših brlogih...... x:)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Deli na socialnih omrežjih

Ma ja x:)x Se mi zdi ok tema, ne le, ker je meni sedaj aktualna, ampak ker zna biti zanimiva vsem, ki kupujejo, najamejo al urejajo flat, s tem pa se tko vsi srečamo kdaj, mogoč pa kake ideje dobimo, izmenjamo predloge, infote, tko da....... x:)x :palec:

K. Čapek

• 3 weeks later...

Valkira, ti mas tko dobro razporeditev, da se resitve same ponujajo. jaz bi predlagala, da steno med kuhinjo in dnevno vrzes vn, dnevna soba je pa tko velika, da komot naredis iz nje manjso spalnico, iz preostanka te sobe naredis kuhinjo dnevno sobo in jedilnico v enem prostoru. Sit je edin, ker je balkon na juzni strani stanovanja, in bi prisla na njega samo preko tvoje spalnice.

Druga moznost, mogoce se boljsa, ravno tako vrzes ven steno med kuhinjo in dnevno sobo, pregradis pa jedilnico se pred tuljavo in jo uporabis za spalnico. V obeh primerih je dobro imeti zelo mocno napo.

Jaz bi pregradila jedilnico. S tem bi prostor skrajšala, še vedno pa bi bil dovolj velik za spalnico. Kuhinja bi ostala samo kuhinja. Jedilnico bi premaknila v zgornji del dnevne(še vedno ti ostane ogromno prostora), spodnji del z balkonom pa bi opremila kot dnevno sobo. (če imaš koga na obisku, je ponavadi v dnevni sobi ali jedilnici), s tem se izogneš, da gostje hodijo v kuhinjo ali tvojo spalnico, ki je pravzaprav popolnoma ločena od ostalih prostorov. Razporeditev je prikladna, ker vstopijo v prostor direktno s hodnika in tudi za uporabo kopalnice ti ne blodijo po celem stanovanju. x;)x Spalnica bo tudi najhladnejši bivalni prostor glede na lego. Zbudilo te bo jutranje sonce, zvečer pa bo dovolj hladno, da boš mirno zaspala. V dnevni in otroški boš potrebovala klimo. x:)x

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Že skor pozabu na to temo :inocent: x:Dx

Sam imam po mojem ful srečo z razporeditvijo prostorov. V bistvu je flat razdeljen s hodnikom na 2 dela......v levem je jedilnica, balkon, kuhinja in dnevna soba, vsi prostori ločeni pa vendar povezani (oboki), premična vrata pa omogočajo odklop od jedilnice in kuhinje pri bivanju v dnevni, v desnem pa je kopalnica in wc ter soba in spalnica. x:)x

Dans pomalamo dnevno in porihtamo parket v dnevni, pa smo z večjimi deli končal........tak za nekje do torka srede bo pa dela še z mickenostmi. Sploh ne morm verjet, da bo kmal konc, se bi počas skor navadu na bivanje v kaosu.... :inocent: x:o)x

K. Čapek

x:Dx le glej da porihtaš, preden ti kapne naraščaj....

drgač potem v spisu otroškem , dobiš takle delček: " V pritličju je soba za kramo xcivx xrolleyesx

Naš oči cele popoldneve preleži na kavču xrolleyesx Ko pride iz službe poje ostanke od kosila x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Bom. Dans še dnevna, pa do vikenda še kaj, frend mi pohištvo neko tud dela pa to, nekaj malega, k nočem dost pohištva v dnevni, pol pa bo.........pa zavese nestrpno pričakujem, k to končamo, k so ful fajne naročene, so pa ful pomembne za prostor......Te pa začnem s pucanjem, razporejanjem, zlaganjem ipd., to je tist bl fajni del (razn pucanja, tu bomo pomoč angažiral x:o)x ), pol pa se bo treba navadit kje imam kaj, prej v garsonjeri je blo čist lahko vse najt..... x:o)x In pol čista uživancija po prihodu iz službe, komi čakam.......No, pol pa se posvetim seb, mam tud enih par stvari za "adaptirat" xcivx x:Dx

K. Čapek

mene pa zanimajo vaše spalnice :OoO:

kakšne postle imate, kakšne barve imate, slike

pa čim več slikic, če se da...

moja spalnica je izredno temačna (tako kot se za polkletno spalnico pač spodobi) in že 7 let nepopolno opremljena (tako se zgodi, ko 7 let čakaš na selite...pa je še potem ni)...

barva posteljnine je trenutno bolj jesensa...rdeča, rjava...tko nekak...kar zelo paše skupaj s Klimtovo sliko nad posteljo

na nočni omarici imam solno lučko, par kamenčkov in ogromno prahu (dekoracija pač xzobkox ), berem pa bolj malo v postelji, ker mi postane slabo, pa še tak tip človeka sem, da me branje sploh ne uspava, ampak total prebudi...

pop sledi kakšna slikica

zdej pa še vi xyesx x;)x

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

mene pa zanimajo vaše spalnice :OoO:

kakšne postle imate, kakšne barve imate, slike

pa čim več slikic, če se da...

moja spalnica je izredno temačna (tako kot se za polkletno spalnico pač spodobi) in že 7 let nepopolno opremljena (tako se zgodi, ko 7 let čakaš na selite...pa je še potem ni)...

barva posteljnine je trenutno bolj jesensa...rdeča, rjava...tko nekak...kar zelo paše skupaj s Klimtovo sliko nad posteljo

na nočni omarici imam solno lučko, par kamenčkov in ogromno prahu (dekoracija pač xzobkox ), berem pa bolj malo v postelji, ker mi postane slabo, pa še tak tip človeka sem, da me branje sploh ne uspava, ampak total prebudi...

pop sledi kakšna slikica

zdej pa še vi xyesx x;)x

V spalnici mam najrajš čim manj stvari, u bistvu samo postelja, boh ne daj televizor :O: ali še huje računalnik :xx!: . Sicer imam poleg postelje še eno omaro, pa zadnje čase razmišljam o kakšni sliki (čeprav nimam pojma kakšna naj bi bila, ko jo bom videla bom vedela, da je ta prava :palec: x^x ), pa počasi bo treba nabavit kakšno nočno omarico ali vsaj poličko, da prišraufam gor kakšno lučko za branje x:)x - to bo kar obvezno počas xyesx

Barve sten pa imam nekako barvo sivke - tako zamolklo nežno vijola in mi full paše :2src: x^x :palec:

Posteljo pa imava vodno 200x220 cm, da je tko na komot, ker se ne maram stiskat ponoč - mam občutek, da se bom zadušila :OO!: ....... mislim, stisnem se lahko za nekaj časa, samo zaspati ne morem, rabim prostor x:Ix

Support bacteria, they're the only culture some people have!

a mate kake rože v spalnici?

men se zdi, da rože pa res ne spadajo v spalnico...ne vem...mogoče je sam moj ufur tole

barva sivke :2src: ...zakonnnnnnnn

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Nimam pojma še kaj paše v spalnico in kaj ne......bom še vidu......sicer pa sam pogost zaspim kar v dnevni.... :inocent: pa sn temu ustrezno sedežno....bl ležečno, no..... nabavu x:o)x

K. Čapek

Ena stena je temneje oranžna, ostale svetleje, strop bel........ x:)x

Oranzna dober :)

Nas blok ma oranzne balkone in fasado, ampak je ze tko umazana ta barva, da sem si jst prebarvala balkon u belo, oranzna in rumena bo pa po novem kuhinja, barvo ze mam doma, zdej cakam samo se, da me prime za pleskat.

Nasploh mam velik oranzne, npr. predsoba, kopalnica..

Oranzna dober :)

Nas blok ma oranzne balkone in fasado, ampak je ze tko umazana ta barva, da sem si jst prebarvala balkon u belo, oranzna in rumena bo pa po novem kuhinja, barvo ze mam doma, zdej cakam samo se, da me prime za pleskat.

Nasploh mam velik oranzne, npr. predsoba, kopalnica..

Ja, men je tud kul.....nasploh mam več svetlih barv, sončnih pa to.....pa vsak prostor ima svojo barvo......mal eksperimentiram....čeprav dvomim, da se bo mi dal kmal kaj spreminjat. x^x

K. Čapek

kok je pomembno da ločim spalnico od električnih naprav... a se to lahko naredi, tko, da se vizuelno loči prostor (dnevna - spalnica), ali lahko s pohištvom... ali je potrebno res zidati (cegli pa to :xx!: )

S cegli se ti ni treba obremenjevat ker imamo danes tud suhomontazno gradnjo, strici pridejo in ti z gips stenami pregradijo prostor v dveh urah, zgleda pa tako kot da je prava stena, pa se zvocno izolacijo ti namontirajo not. Kar se tice izogibanju elektricnih naprav tice, ti bo pa mogoce kdo drug povedal.

Pa porocaj kako poteka... :flowerface: mene zlo zanima, ker imam jaz tud v planu neki stanovanje premetavat, zdej samo se cakam, da bom na lotu zadela...

No, večina vas ve kakšen patos je bil nakup moje kuhinje, ker imava pač mansardno stanovanje, M pa je visok 186

Kuhinjo sva začela bolj resno kupovati februarja, nato 6 mesecev izgubljala živce...sedaj pa jo imava...stvar še ni zaključena...se moram vseeno malo pohvalit x^x

afriški pregovor

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...