Skoči na vsebino

Linux

zmajcek

Recommended Posts

In kaj boš z Linux-om?

Kompliciran za inštalirat, kompliciran za uporabljat... :xx!: :vragec:

Zakaj Linux?

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

x:Dx x:Dx :palec:

Velik sreče in zabave!

Jaz sem to probal pred enim letom.

Linux se stalno spreminja, tako da ne vem če ta distribucija še obstaja(Red Hat)

Pobrskaj malo, obstajajo forumi o Linux-u.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Meni se nekaj sanja o teh zadevah. Samo trik je v tem, da ima vsaka distribucija svoje značilosti in posebnosti za inštalacijo. Posebej občutljiv je trenutek particiranja diskov, še posebej, če inštaliraš linux zraven windowsov.
Possible—but highly unlikely.

pritisnesh tist gumbek tam pod unim drzalom za pivo, ki se pripelje vn.. NAMESTO piva!!.. VSTAVISH instalacijski CD..za naprej pa morash biti samo pismen..mejbi in inglish..mejbi keridrugi lengvidz.. v glavnem install pa juz..

hmm.pr takih vprasanjih je mogoce res bolje da linuxa ne uporabljash..zahteva malo vec miganja z mozgancki... kaj tocno te muci bemti

jao jao shto sam danas na trnih..me opet mal mece.. x:Dx

***Zivljenje je Igra v kateri lahko uzivas le ce jo igras strastno s celim telesom, duso in srcem***

Animos.Ednevnik.si

Če češ Linux uporabljat si dobi nekje Ubuntu, ki je zelo lahek za uporabo pa simpatičen tut - tukaj pa so NAVODILA za instalacijo. No tamle na začetku pri navodilih imaš tudi naslov, kjer lahko Ubuntu downlodaš / Ubuntu.com!

RedHat pa kar pusti če nimaš pojma o Linuxu x:)x

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Lelyka - Linux je tako kot so Windowsi OPERACIJSKI SISTEM, s katerim operiraš po računalniku.

Le da Windowsi laufajo pod zaprto kodo, torej jih lahko le kupiš in so že modificirani iz strani Microsoftovih programerjev / zaščiteni, Linux pa ima odprto kodo, torej ima uporabnik vpogled vanjo. Prav tako je večina programov za Windowse plačljivih medtem ko programi za Linux niso x:)x

Sicer je večina programov narejenih za Windowse čeprav je Linux že zelo dolgo v uporabi, da laufa s polno paro skoraj tako dobro kot Windowsi. Pač za moje pojme so Winse razvijali že tolk pred Linuxom da bo ta še vedno capljal zadaj ampak enga dne si bosta morda v vsej meri enakopravna :palec:

A se je vmes kej spremenilo, nej me kdo popravi če sem biksnila x:Dx Ubuntuja sem uporabljala nekaj mesecev nazaj ampak mi ni ravno dovolj odgovarjal saj sem za večino dela rabila Windowse.

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

ubuntu?? ka pa je to za ena modrija?!?!?

zmajcek, ti vseeno priporocam RedHat..pa she mnogo manj problemov bosh imel pri instalaciji..

Potegni dol RedHat CD image zapeci na cd in tako dobis originalni instalacijski cd, s katerim bosh OS instaliral z zaprtimi ocmi...naprej pa se bosh moral malo uciti.

***Zivljenje je Igra v kateri lahko uzivas le ce jo igras strastno s celim telesom, duso in srcem***

Animos.Ednevnik.si

Lelyka - Linux je tako kot so Windowsi OPERACIJSKI SISTEM, s katerim operiraš po računalniku.

Le da Windowsi laufajo pod zaprto kodo, torej jih lahko le kupiš in so že modificirani iz strani Microsoftovih programerjev / zaščiteni, Linux pa ima odprto kodo, torej ima uporabnik vpogled vanjo. Prav tako je večina programov za Windowse plačljivih medtem ko programi za Linux niso x:)x

Sicer je večina programov narejenih za Windowse čeprav je Linux že zelo dolgo v uporabi, da laufa s polno paro skoraj tako dobro kot Windowsi. Pač za moje pojme so Winse razvijali že tolk pred Linuxom da bo ta še vedno capljal zadaj ampak enga dne si bosta morda v vsej meri enakopravna :palec:

A se je vmes kej spremenilo, nej me kdo popravi če sem biksnila x:Dx Ubuntuja sem uporabljala nekaj mesecev nazaj ampak mi ni ravno dovolj odgovarjal saj sem za večino dela rabila Windowse.

Nič nisi biksnla... x:Dx x:Dx

Jaz sem imel Red Hat.

Komplikacija...

Sicer zanimivo, zarad firbca ko je že toliko govora o njem sem ga dal gor.

Je pa res da je za kakšno resno delo enostavno premalo programov zanj.

x:Dx x:Dx x:Dx

Bi pa rad videl tistega ki instalira Red Hat z zaprtimi očmi... x:Dx x:px :vragec:

• 3 weeks later...

MOSKI je kot DOS

Grd, okoren, a zanesljiv. Vsak ukaz izvrsi hitro, predvidljivo in

ponavadi brez napak. Ni vecopravilen, kar pomeni, da ko mu nalozis

eno delo, ni dojemljiv za neko drugo, razen ce prvo prekine.

ZENSKA je kot WINDOWS

Lepa in nacickana. Vecopravilna: 1000 del lahko dela hkrati, a za

nobeno, vse do konca nisi preprican kako jo bo naredila. Stalno si v

pricakovanju da te bo pustila na cedilu ravno ko jo bos najbolj potreboval.

Vec casa kot je "vklopljena", bolj ti polni "spomin". Nickolikokrat si ze rekel,

da jo bos nekam poslal, a brez nje ne mores. V druzbi vsi pricakujejo da jo

imas - in ce je nimas, kar nekako nisi kompatibilen.

LINUX je kot GAY

Rad bi bil lep in vecopravilen kot Windowsi in zanesljiv kot DOS, v

resnici pa ni ne eno ne drugo. Ker verjame v svobodno druzbo, se zastonj ponuja

vsakemu, ki ga le vzame. Vsi se sprasujejo ce ni mogoce to najboljsa izbira;

a ene je strah, drugi ne bi bili radi nekompatibilni v druzbi, tretji celo poskusajo,

pa vidijo da ni za njih. Nekateri pa so nad njim navduseni in nikoli vec ne bi presli na Windows. So tudi taki, ki uporabljajo malo Linux in malo Windows. Zagretim

Windows uporabnikom, pa gre ob misli na Linux kar na bruhanje.

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...