Skoči na vsebino

polnjene paprike


teja

Recommended Posts

jaz uporabljam vedno paradižnikov sok iz steklenice ali pa pasiran paradižnik v tetrapaku. pa je vedno ok - tako pravijo doma. :smesko:

prepražim malo moke in dodam malo (čajno žličko )sladkorja, dodam paradižnikov sok, malo juhe, v kateri so se prej kuhale paprike ter zeleno - par listkov. prevrem in potem zlijem h kuhanim paprikam in naprej kuham še 10 - 15 minut.

http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Uporabljam spasiran paradižnik iz tetrapaka, iz tube ga ne.

Omako naredim pa tak:

na olju mal popražim žlico moke (svetlo prežganje), ki sem mu dodala žličko sladkorja. Vlijem paradižnikovo zadevšno. Namečem not še par klinčkov, če se mi zdi, še mal posolim, če ne, pač ne. Vlijem not še vodo, v kateri so se dušile/soparile paprike. Za čufte je postopek enak, vendar brez klinčkov.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kdaj?

sej upam da jih je dost nardila, če ne ma pa zmrznene pa jih bo še prpavla ekstra. jz bom itak sam eno... če jo bom... celo... že dva tedna ne vem kaj je lakota.....

jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :palec:

spet se mi je na bolš poslabšal
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...
a kdo dela vegetarianske filane paprike? kaj uporabite namesto mesa?

 

Jaz jih delam, in to celo veganske. x:Dx

 

Notri dam sojine koščke, jasminov riž, meto in zraven malo sojine omake (medtem ko se sojini koščki kuhajo).

Drugače pa uporabljam posušene rdeče paprike namesto svežih.

V paradižnikovo omako dodam malo moke, baziliko, pekočo papriko in seveda sol. x:)x

Vse skupaj dam v pečico (namesto na štedilnik) za kakšno urico in je super! Paprike se tako lepo zapečejo. Ampak res morajo biti posušene, po možnosti še tiste pekoče. Njami. x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a kdo dela vegetarianske filane paprike? kaj uporabite namesto mesa?

 

midva z mozem ne jeva mesa, zato dajem noter vcasih riz s sojinimi kosmici, vcasih jesprenj + riz , tudi sojine koscke+ riz sem ze dajala... vse je OK in zelo okusno.Jaz edino v mezgo ( ki si jo naredim sama, vecino xDDx , ce ne jo kupim v Kalcku v steklenici ) ne dam bele moke , je sploh nimam doma, dam pa noter mleto piro, pa dosti cebule, da se vse to zgosti... x:px

 

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...