Indy 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Kdaj so te oddaje na HTV? (mogoče ob nedeljah pozno zvečer?) Ob ponedeljkih po 23 uri na Ht1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Hvala Indigo Semizdi, da je včas blo neki zanimivga ob nedeljah zvečer, sam je blo to zihr na National Geographic (al je bil Discovery?), no anyway, ful hvala x!x Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Kot je men znano, so piramido najprej postavili kot šolo duhovnosti, šele nato so začeli delati grobnice. Ime piramida, ozoroma pira-mi daj, pomeni modrosti mi daj, in oblika piramide odraža urejeno možgansko strukturo na mikroravni. Bi rekel, da se motiš. Kolikor mi je znano, izhaja beseds pirsmids iz Pyros (ogenj) amid (v sredini). Ogenj v sredini, torej. Znana je transformacijska moč ognja in v sredini piramide se dejansko dogajajo energijske transformacije. To je po slovensko (nezastopimnič.press) Kdaj so te oddaje na HTV? (mogoče ob nedeljah pozno zvečer?) Te oddaje so vsaj trikrat. Tisti dan, ko je na sporedu zvečer, jo ponavljajo ponoči, drugič jo ponovijo ob nedeljah (se mi zdi, da sredi dne enkrat)- Energije v bivalnem prostoru delomo na dve komponenti – elektromagnetno in informacijsko.1.Elektromagnetna komponenta:Na zemlji imamo naravno zemeljsko električno in magnetno polje. Razne oblike nekompaktnega zemljišča, kot so geološke prelomnice, vodni tokovi kot tudi tehnična sevanja, uporabljeni gradbeni materiali ... ti dve polji spremenijo (lahko sta torej manjši, lahko pa večji, kot je to normalno). Dolgotrajna izpostavljenost deformiranemu EM polju kvarno vpliva na zdravje.2. Informacijska komponenta:Verjetno bo bolj razumljivo, če podam primer vode. Eno je kemijska čistost vode, drugo pa je energiziranost vode. Japonec Emoto je skušal dokazati, kdaj je voda energizirana in ugotovil je, da to lahko stori tako, da jo zamrzne na -4stopinjeC in potem fotografira njene kristale. Voda, ki je energizirana ima lepe kristale, tista ki ni, pa brezoblične. Naredil je naslednji poskus: v dve steklenici je nalil enako vodo. Na eno je nalepil etiketo, na kateri je pisalo Hitler, na drugo pa etiketo, na kateri je pisalo ljubezen. Nato jih je postavil na nek hodnik, po katerem je hodilo veliko ljudi. Po nekaj dneh je vodo iz obeh steklenic zmrznil na -4 stopinje in fotografiral kristale. Voda iz steklenice, kjer je pisalo ljubezen, je imela lepe kristale, tista z etiketo Hitler pa popolnoma razsute. Kaj se je zgodilo? – Ko so ljudje hodili mimo in prebrali, kaj na nalepki piše, so vzpostavili nezaveden odnos do napisanega in to je bilo dovolj, da se je ena voda energizirala, druga pa informacijsko zastrupila (pri enaki kemijski čistosti). Nekaj podobnega se dogaja v bivalnem prostoru. Na informacijsko komponento vplivamo z razmišljanjem, čustvovanjem, nanjo vpliva tudi to, kakšne oblike je pohištvo, kakšen je pretok na vitalnoenergijskih točkah ... V stenah oz. v gradbenem materialu je veliko kremena, za katerega pa je že Nikola Tesla ugotovil, da ima sposobnost spomina. Zato si bivalni prostoriu »zapomnijo« vse energijsko dobre in slabe dogodke in energijsko vplivajo na prebivalce prostora. Za primer, kako lahko neka informacija vpliva na prostor vzemimo razliko med energijsko atmosfero v cerkvi in zaporu. Večina ljudi jo jasno čuti, pa seveda nima nikakršne povezave z običajnimi merljivimi škodljivimi sevanji. Spada preprosto med zadeve, ki jih ne moremo meriti, lahko pa jih občutimo (ni edina – ali lahko merimo ljubezen? Lepoto? ...) Kaj počnem? Z mentalnim postopkom, ki sem ga razvil pred kakimi tremi leti, spremenim informacijsko komponento prostora in aktiviram vitalnoenergijske točke. Kaže, da se pri tem frekvenčno prerazporedi tudi elektromagnetna anomalija, saj potem npr. pritiska v glavi na slabih mestih ni več čutiti. Vendar pa to ne pomeni, da so sedaj ta mesta dobra – so le manj slaba kot prej. Zato je pametno ležišča iz kritičnih mest umakniti, ali pa postaviti podnje elipsasto ali okroglo bakreno ploščo ali večji bakrov mineral. Zelo pomembno je tudi, da so mesta, kjer hranimo hrano, zdrava, kajti več vlage določeno živilo vsebuje, bolj vpija slabe energije. Primer: Pred kakimi 80 leti so angleškim rudarjem prepovedali nositi v rudnike za malico česen. Tako hitro namreč vpija slabe energije, da postane po nekaj urah toksičen. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Magnet 28. september 2006 Avtor Prijavi Deli 28. september 2006 ZdravoemanuelNisem se spuščal v pomen besede piramida,ker je vprašanje kaj vse bi dobil, saj če primerjam tvoje pisanje in nosoroga, sta že dva pomena. Važno pa je,da si razlagaš v pravo smer. Smer namena piramide. Lepo si napisal,rekel bi celo zelo natančno. Vsako stvar predno jo hočeš uporabiti, jo moraš spoznati kot si napisal ti:"najprej postavili kot šolo duhovnosti" Ok tudi duhovnost je to, če pa gledaš samo telo se mora le to najprej prilagoditi. zelo dobro si napisal naslednji stavek: "pomeni modrosti mi daj, in oblika piramide odraža urejeno možgansko strukturo na mikroravni" Vseeno je ali je pravi prevod ali ne, bistvo je da drži. V energetskem pomenu je mogoče potrebno stavek malo drugače oblikovati. Z razliko od Nosoroga ki pravi :"Ogenj v sredini, torej. Znana je transformacijska moč ognja " Ok mogoče se je nepravilno izrazil, kajti ogenj v naravni piramidi je mal čudno. Čeprav v nadaljevanju piše isto kot ti ali jaz :"in v sredini piramide se dejansko dogajajo energijske transformacije", vendar z razliko da se dogaja samo na sredini."Ampač človek ne dela vsega, kar dela, zgolj za preživetje". tu ti moram še enkrat povedati, da je pravi namen gradnje piramide in njen učinek samo za preživetje. Do sedaj nisem zasledil vidnejšega efekta izkoriščanja piramide, verjamem pa da ima kot ostala sredstva kakšen učinek, vendar ta ni tolikšen da bi bil zelo pomemben.Zakaj so tako piramide grajene in sam tehnični vzrok za odločitev te gradnje bom opisal v nadaljevanju.Ko me zagrab, seveda.Lp. Ko to pišem je na Tv1 reklama - Piramida - ki bo na sporedu, ne povedo pa kdaj.Lp. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Z razliko od Nosoroga ki pravi :"Ogenj v sredini, torej. Znana je transformacijska moč ognja " Ok mogoče se je nepravilno izrazil, kajti ogenj v naravni piramidi je mal čudno. Čeprav v nadaljevanju piše isto kot ti ali jaz :"in v sredini piramide se dejansko dogajajo energijske transformacije", vendar z razliko da se dogaja samo na sredini. Nič se ni čudn izrazil. Ime piramida, ki ga uporabljamo danes, izhaja iz grščine. Grki pa so razlagali nastanek sveta skozi medsebojno interakcijo štirih osnovnih elementov (ogenj, voda, zrak, zemlja). Ker ima ogenj (med drugim) kvaliteto transformacije, te pa se v piramidi dogajajo, je torej izraz povsem na mestu.Seveda pa se transformacije ne dogajajo le v sredini piramide; najmočnejše so na višini prve tretjine. Da ne pozabim: lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 .... Kolikor mi je znano, izhaja beseds pirsmids iz Pyros (ogenj) amid (v sredini). Ogenj v sredini, torej. Znana je transformacijska moč ognja in v sredini piramide se dejansko dogajajo energijske transformacije.Te oddaje so vsaj trikrat. Tisti dan, ko je na sporedu zvečer, jo ponavljajo ponoči, drugič jo ponovijo ob nedeljah (se mi zdi, da sredi dne enkrat)-...Hvala za info. Drgač sm pa tut jst slišala da piramida pomeni točno to, kr sm odebelila, prvič pa za Emanuelovo razlago Pa tole z bakrom mi je tut znano, sam da gre za kombinacijo zaščite/ojačitve E potenciala; si lah sam nardiš iz stare volnene odeje in bakrenih žičk, al pa prstan...Tut tole z energijo v prostoru...je res, določeni prostori (rečmo, notr bivajo ljudje, k so ful zagrenjeni, pa skos se neki kregajo pa mlatijo...pusti ene take bad vibre/pijavke, k se jih sploh ne morš losat tko hitro, če sploh Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Ej Nosorg, veš kaj pa mene zanima. Ti si nekje omenjal, da lahko dokažeš , da hartmannova mreža ne obstaja. Sam nima pojma o nikakršnih mrežah in podobnem. Sem pa spoznal nekoga, ki mi pravi, da imam zihr Hartmannovo mrežo in še Curryjevo (ne vem, če je prav napisan) v stanovanju, ker sem v centru in je povsod okoli polno anten in oddajnikov. Kaj sploh to pomeni? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Ej Nosorg, veš kaj pa mene zanima. Ti si nekje omenjal, da lahko dokažeš , da hartmannova mreža ne obstaja. Sam nima pojma o nikakršnih mrežah in podobnem. Sem pa spoznal nekoga, ki mi pravi, da imam zihr Hartmannovo mrežo in še Curryjevo (ne vem, če je prav napisan) v stanovanju, ker sem v centru in je povsod okoli polno anten in oddajnikov. Kaj sploh to pomeni? Sem bil ravno v torek v nekem stanovanju v centru, za katerega je tudi en radiestezist diagnosticiral, da gre za Hartmannovo mrežo, pa je šlo v resnici za sevanje oblik (oblikovno je bila predelana streha). Takšne sevalne vplive je najlažje odpraviti. O mrežah: Leta 1947 je dr. Peyre izdal knjigo z naslovom Radiations cosmoteluriques, v kateri je objavil svoje »odkritje« trodimenzionalne sevalne mreže; šlo naj bi za energijske pasove, ki obkrožajo Zemljo v smereh sever-jug in vzhod-zahod, kot nekakšni zidovi. Sevalni pasovi mreže dr. Peyra, so bili po njegovem mnenju med seboj zelo oddaljeni. Ker je s svojim delom povzročil val zanimanja za opisani pojav, so se z raziskovanjem njegove mreže oziroma drugih sevalnih pasov začeli ukvarjati tudi drugi eminentni radiestezisti. Tako sta dr. Ernst Hartmann in biometeorolog Manfred Curry objavila odkritje še dvojih sevalnih pasov, ki prekrivajo zemeljsko oblo. Bolj znana je Hartmannova mreža. Gre za mrežo zemeljsko-kozmičnih energij, ki naj bi, prav tako kot Peyrova, potekala v smeri sever-jug in vzhod-zahod, s širino pasov okoli 21 cm, razdalje med pasovi pa naj bi se na različnih krajih Zemlje nekoliko razlikovale. Pri nas naj bi znašala okoli 2 m (os sever-jug) in 2,5 m (os vzhod-zahod). Tudi ta mreža je prostorska in torej tvori nekakšne energijske stene, ki sežejo zelo visoko nad površino Zemlje. V sredini teh mrež so praviloma nevtralna mesta, škodljiva pa naj bi bila zlasti presečišča teh mrež, zlasti kadar jih aktivira kakšno drugo sevanje (vodni tok, geološka prelomnica …). Njihova aktivnost oziroma škodljivost naj bi bila pogosto v tesni povezavi z vremenskimi pogoji. Nekateri menijo, da se Hartmannova mreža energijsko napaja tudi z raznimi energijskimi anomalijami, ki jih je na Zemlji povzročil človek. Curryjeva mreža pa naj bi bila diagonalna in poteka v smereh severovzhod-jugozahod in severozahod-jugovzhod. Širina pasov te mreže naj bi znašala okoli 0,5 m, razdalja med pasovi pa okoli 3,5 m. Po mnenju številnih radiestezistov lahko Hartmannovo in Curryjevo mrežo linijsko deformirajo geološke prelomnice, podzemne jame, visokonapetostni vodi itn. Po trditvah radiestezistov tudi presečišča teh mrež aktivirajo vodni tokovi, ko pa so aktivirana, naj bi bila običajno škodljivejša kot presečišča Hartmannovih mrež. Ko sem pisal knjigo Holistična radiestezija, sem sodeloval z nekim fizikom, ki se je na Zavodu za varstvo pri delu profi ukvarjal z meritvami sevanj. Mreže sva načrtno iskala, pa jih nisva našla. Po besedah tega "mojega" fizika je isto je počel tudi dr. fizike Jeglič (zaposlen na Inštitutu J. Stefan), pa jih tudi ni našel. Obe iskanji sta bili opravljeni z vrhunskimi inštrumenti, celo s sondami in osciloskopi, zato so smešni radiestezisti npr. Full pointa, ki ti takšne mreže "najdejo" z nekakšnim ročnim aparatom. Lahko da je vse tri zgoraj omenjene »odkritelje« sevalnih pasov zavedel problem človekovega »urejenega« razmišljanja (pri radiesteziji je sugestija daleč največji problem). Ko so našli na omejenem prostoru energijsko strukturo mrežaste oblike, so sklepali, da mrežasti energijski pasovi obdajajo ves planet. In ker je, kot sem že omenil, največji problem radiestezije ta, da z nihalom najdemo vse, kar pričakujemo, da bomo našli, so njihova nihala »potrdila« obstoj takšnih mrež. In ko dve avtoriteti s področja radiestezije pravita, da mreže so, jih najdejo vsi radiestezisti. Navsezadnje se lahko vprašamo tudi to, kako je mogoče, da ni že Peyre odkril gostega omrežja, o katerem je kasneje govoril Hartmann. Po drugi strani pa je svojo mrežo »odkril« tudi Reinhard Schneider, medtem ko srbski radiestezist Zlatko Kalajdžić trdi, da so radiestezisti do sedaj odkrili že okoli 25 različnih mrež. Ob vsem tem se človek lahko vpraša, ali nam sploh še ostane kakšen centimeter prostora, kjer ni mrež? Ne. Ne ostane nam. Zemeljsko stojno valovanje (predolgo bi bilo, da bi tule razlagal, zakaj do njega pride) resnično tvori mreže, a seveda niso takšne, kot jih opisujejo radiestezisti. Praktično iz vsake točke zemlje se širi val stojnega valovanja na sever, jug in vzhod - tako se med seboj prepletajo in nastaja neskončno veliko mrež. Tudi ti si lahko izbereš svojo (Antoninusova mreža ). Nisem edini, ki to trdi. Velik del angleških radiestezistov mrež ne jebe, eden najbolj znanih svetovnih radiestezistov elektroinženjir J. Wozsniak pa je v knjigi Sodobna radiestezija napisal, da radiestezisti o teh mrežah govorijo zaradi nerazumevanja fizikalnega pojava. Drugi "dokazi", da mrež ni: -Stari narodi so živeli tesno povezani z naravo in so zaznavali tako zmajeve črte ali črte ledinke, kot tudi druge anomalije zemeljskega elektromagnetnega polja, pa vendarle ne poznam nobenega starejšega zapisa, v katerem bi bili omenjeni tovrstni mrežasti sevalni pasovi. -Imam nekaj izkušenj s tisto vejo zavestne astralne projekcije, ki bi jo v bistvu morali imenovati eterična projekcija. Gre za projekcijo energijskega dvojnika v fizični svet, kjer pa zaznava tudi vse energijske strukture in energijska bitja. Teh mrež v fazi eterične projekcije nisem opazil. -In nenazadnje – nad fizičnim telesom Zemlje lahko dejansko zaznamo gosto omrežje, ki ga sestavljajo črte ledinke, eterične sledi živih bitij, vodnih tokov, geoloških prelomnic itd. Te linije lahko na nekem mestu tvorijo pravilne mrežaste oblike, ki raziskovalca, navajenega »urejenega« razmišljanja, v resnici zavedejo. Takšne pravilne mrežaste oblike pa so v energijskem ustroju Zemlje redkost in ne pravilo, saj je že v osnovi za energijski ustroj Zemlje značilna raznolikost in ne »mrežna urejenost«. Rad omenjam načelo Hermesa Trismegistosa: »Kakor zgoraj, tako spodaj.« Če ga upoštevamo, se lahko vprašamo, kje na Zemlji lahko najdemo mrežasto urejenost, razen tam, kjer je ta posledica človekovih posegov. Ali raste npr. gozd v mrežasti ureditvi? Tudi! A le tam, kjer je bil prvotni gozd posekan, človek pa je nasadil novega. Takšnim pogozditvam pa gozdarji pravijo »gozdne njive«. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Nosorog, hvala za izčrpen odgovor. Me mreže ne skrbijo več, čeprav se mi zdi Antoninusova mreža kar privlačno ime za mnogo nakladanja, ki bi se ga lahko lotil po inkvizicijskih modrostih Praviš, da si bil tu v centru in se spopadal z neko energijo oblik. A je kakšna trotl metoda, da se znebiš vseh slabih sevalnih vplivov v bivališču? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Nosorog, hvala za izčrpen odgovor. Me mreže ne skrbijo več, čeprav se mi zdi Antoninusova mreža kar privlačno ime za mnogo nakladanja, ki bi se ga lahko lotil po inkvizicijskih modrostih Praviš, da si bil tu v centru in se spopadal z neko energijo oblik. A je kakšna trotl metoda, da se znebiš vseh slabih sevalnih vplivov v bivališču? Dvomim, da je tako enostavna, da bi jo kar znal, če ti napišem, kako to gre. Učim jo na dvodnevnih delavnicah. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Dvomim, da je tako enostavna, da bi jo kar znal, če ti napišem, kako to gre. Učim jo na dvodnevnih delavnicah. lalalaOk pol. Mislil sem samo, če mogoče obstaja kakšen kristal ali drug predmet, ki se ga samo flikne v stanovanje in mirna Bosna. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Ok pol. Mislil sem samo, če mogoče obstaja kakšen kristal ali drug predmet, ki se ga samo flikne v stanovanje in mirna Bosna. Takrat smo testirali tudi razne zaščite, ki so v prodaji (piramide, razne zaščitne plošče ...). Za nobeno nismo mogli reči, da res ščiti. Še najboljš je bil velik bakrov mineral oz. okrogla bakrena plošča, pa še to le ob določenih pogojih. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Takrat smo testirali tudi razne zaščite, ki so v prodaji (piramide, razne zaščitne plošče ...). Za nobeno nismo mogli reči, da res ščiti. Še najboljš je bil velik bakrov mineral oz. okrogla bakrena plošča, pa še to le ob določenih pogojih. lalalaPol ne pomagajo: biopiramida, luksor, atlantidski prstan, programirani kristali, itd...?Ali so te stvari ustrezne samo za določene vrste sevanj? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 29. september 2006 Prijavi Deli 29. september 2006 Pol ne pomagajo: biopiramida, luksor, atlantidski prstan, programirani kristali, itd...?Ali so te stvari ustrezne samo za določene vrste sevanj? Glede nekaterih zaščit težko rečem. Testirali smo le učinek na elektromagnetna sevanja. Drgač pa - kdor zna dobr programirat kristal, a velko šanso, da dobr programira tud sam bivalni prostor (lalala). Za biopiramido takoj podpišem, da sploh ne dela, za atlantski prstan tud (ma pa neke druge energijske učinke), za luksor pa nism zihr, sm premal eksperimentiru. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 30. september 2006 Prijavi Deli 30. september 2006 Bi rekel, da se motiš. Kolikor mi je znano, izhaja beseds pirsmids iz Pyros (ogenj) amid (v sredini). Ogenj v sredini, torej. Znana je transformacijska moč ognja in v sredini piramide se dejansko dogajajo energijske transformacije.Mogoče se motim Ampak ne vem, zakaj bi grki izumljal ime za piramido, ne pa prevzel egipčanskega. Če predpostavljamo, da grška kultura predstavlja temeljno evropsko kulturo, ker so od grkov veliko prevzel rimljani in preko svojga imperija raznesli v evropo, pa ne smemo pozabit, da grška kultura ni kar tako nastala, ampak je večino prevzela od egipta, ki pa je bil v tistih časih že v zatoniu. Tudi ZDA se niso razvili iz nič, ampak so v začetku vse črpali iz evrope, in so se takorekoč začeli razvijati iz stopnje, na kateri je bila tedaj evropa. Primer imena je na primer slovensko ime Trst, ki ishaja iz rimskega imena Trieste. Ampak tudi to je zgolj oblka še predrimskega (venetskega ) imena Trg-este, ki kaže na to, da je bil tam že v starih časih trg. Iskanje pomena za Trieste v italijanščini je torej brezplodno, in se znova vrnemo k slovenščini. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 30. september 2006 Prijavi Deli 30. september 2006 Mogoče se motim Ampak ne vem, zakaj bi grki izumljal ime za piramido, ne pa prevzel egipčanskega. Če predpostavljamo, da grška kultura predstavlja temeljno evropsko kulturo, ker so od grkov veliko prevzel rimljani in preko svojga imperija raznesli v evropo, pa ne smemo pozabit, da grška kultura ni kar tako nastala, ampak je večino prevzela od egipta, ki pa je bil v tistih časih že v zatoniu. To seveda drži. Ampak če pogledaš Bosno in Južno Ameriko vidiš, da je piramida ni le geometrijska, ampak "od nekdaj znana" arhetipska oblika in je prav možno, da so to obliko grki poznali (in poimenovali) glede na vplive od kod drugod. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 30. september 2006 Prijavi Deli 30. september 2006 Piramida ni zgolj eno geometrijsko telo, ampak skupaj s kocko in kroglo eden treh osnovnih geometrijskih teles. Ampak zdi se mi, da so v egiptu prej delal piramide, kot pa so imel v grčiji razvito matematiko. Tud matematično znanje so grki pobral od egipčanov. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jarilo 30. september 2006 Prijavi Deli 30. september 2006 (popravljeno) Mene pa nekaj zanima.pri kolegici, ki je stanovala na naslovu Novi trg 1 v LJ. V njeni kopalnici pod umivalnikom sem zasledila kovinsko piramido okoli katere se čuti velik naboj energije,vročina udari v roko pa čeprav je sama površina hladna. hiša je stara in je preživela potrese,veliko lastnikov in najemnikov se je že zamenjalo, ima visoke strope in neko posebno energijo. sem se takoj spomnila na Da Vincijevo šifro,na sledi,znamenja in me kr mal matra,zakaj bi to blo tam,kakšno stičišče energije je to... je pa očitno,da je stara. a bi šel kdo poferbcat pa prevert? tako,da mislim,da ni zaradi preživetja to tam, ne? čist sigurno,da ima še kak drug namen pa čeprav ni velika. Popravljeno 30. september 2006 -> jarilo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 30. september 2006 Prijavi Deli 30. september 2006 Piramida ni zgolj eno geometrijsko telo, ampak skupaj s kocko in kroglo eden treh osnovnih geometrijskih teles. Ampak zdi se mi, da so v egiptu prej delal piramide, kot pa so imel v grčiji razvito matematiko. Tud matematično znanje so grki pobral od egipčanov. Veliko vprašanje je, ali si je geometrijo izmislil Evklid, ali pa je le v matematiko vpeljal že znane stvari. Evklid je živel krepko za Platonom, pa je že Platon govoril, da so nekatere pravilne geometrijske oblike najčistejši prevodnik energij štirih osnovnih elementov in akaše (tem oblikam še danes pravimo Platonova telesa). Ali je to pobral od Egipčanov? Ni nujno! V Ashmolean Museumu v Oxfordu imajo shranjeno zbirko kamnov, oblikovanih kot Platonova telesa, izhajajo pa domnevno iz kamene dobe . lalala pa še tralalero Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 8. oktober 2006 Prijavi Deli 8. oktober 2006 p.s. nosorog hvala za vse tvoje primere in pojasnila...očitno si strokovnjak Kaj prida strokovnjak nisem. Sem se pa svoje čase dost družil z egiptologom Borisom Muževičem (še celo eno TV oddajo sva skup nardila), pa je nekaj pač moralo ostati. Sem pa dejanski strokovnjak na nekem drugem področju - za iz kruha drek delat. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Magnet 8. oktober 2006 Avtor Prijavi Deli 8. oktober 2006 nosorogimam vprašanje : Je bil človek na luni. Kaj praviš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 9. oktober 2006 Prijavi Deli 9. oktober 2006 nosorogimam vprašanje : Je bil človek na luni. Kaj praviš. V to nisem nikoli podvomil, čeprav sem pred časom bral pomisleke tistih, ki mislijo, da je bila vse skupaj le ameriška propagandna finta.Vsekakor pa mora obstajati dober razlog, zakaj se ZDA in Rusija z Mesecem več ne ukvarjata in ta razlog ni bil javnosti nikoli predstavljen. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 9. oktober 2006 Prijavi Deli 9. oktober 2006 V to nisem nikoli podvomil, čeprav sem pred časom bral pomisleke tistih, ki mislijo, da je bila vse skupaj le ameriška propagandna finta.Vsekakor pa mora obstajati dober razlog, zakaj se ZDA in Rusija z Mesecem več ne ukvarjata in ta razlog ni bil javnosti nikoli predstavljen. Prepovedana zemlja. Kar se pa piramid tice, so pa trenutno najstarejse odkrite se vedno v J Mehiki in ne Egipcanske, kakor je dolgo veljalo. Vsekakor je dejstvo, da je telo piramida ze zelo staro in da je bilo dobro poznano ze pradavnim indijanskim plemenom. Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 9. oktober 2006 Prijavi Deli 9. oktober 2006 V to nisem nikoli podvomil, čeprav sem pred časom bral pomisleke tistih, ki mislijo, da je bila vse skupaj le ameriška propagandna finta.Vsekakor pa mora obstajati dober razlog, zakaj se ZDA in Rusija z Mesecem več ne ukvarjata in ta razlog ni bil javnosti nikoli predstavljen. Evo jest sm istih misli.Da o teoriji glede osvetljevanja Armstronga ko naj bi bilo socne za kamero in je kao naorobe osvetljen glede na njegovo pozicijo ki naj bi takrat bla in to naj bi bil dokaz da je bilo vse posneto v studiu(ko je veselo skakljal po luni) kapsula pa poslana v vesolje prazna.Ne vem.Čeprov sm velik razmišlov o tem sm istih misli kot Nosorog, bolj verjamem da so kot ne.Je pa dobro vprašanje zakaj so opustili program.Nekej sm brov o NLPjih in celo Armstrong naj bi dal nekej izjav glede njih na potovanju do lune. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 9. oktober 2006 Prijavi Deli 9. oktober 2006 V to nisem nikoli podvomil, čeprav sem pred časom bral pomisleke tistih, ki mislijo, da je bila vse skupaj le ameriška propagandna finta.Vsekakor pa mora obstajati dober razlog, zakaj se ZDA in Rusija z Mesecem več ne ukvarjata in ta razlog ni bil javnosti nikoli predstavljen.Menda na naši luni obstaja borno življenje, in sicer samo na strani, ki je obrnjena stran od zemlje. Redek zrak leži nizko, kot pri nas morje. Luna je izšla iz zemlje, in nekaj malega zraka naj bi se tudi obdržalo, ampak samo na nasprotni strani. To je bolj natančno opisano v knjigi Zemlja in Luna. Kar se pa piramid tice, so pa trenutno najstarejse odkrite se vedno v J Mehiki in ne Egipcanske, kakor je dolgo veljalo. Vsekakor je dejstvo, da je telo piramida ze zelo staro in da je bilo dobro poznano ze pradavnim indijanskim plemenom.Lahko pa pripadu že kakšni prejšnji generaciji ljudi. Mi smo menda že 7. generacija. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.