Lenka: 14. november 2006 Prijavi Deli 14. november 2006 Zanimo, pred okrog 12.000 leti naj bi razpadel en planet v našem osončju, ostanek je pas asteroidov, ki kroži okrog našega sonca.Menda smo že sedma generacija ljudi na tem planetu. Pri čemer so ljudje izpred biblijskega potopa še vedno ista generacija, kot mi. kakšne so bile pa prejšnje generacije?na istem nivoju kot naša, ali boljše? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 15. november 2006 Prijavi Deli 15. november 2006 kakšne so bile pa prejšnje generacije?na istem nivoju kot naša, ali boljše? mende so vse propadle. In naša generacija naj bi bila prva, ki ji bo uspelo narediti preboj. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 15. november 2006 Prijavi Deli 15. november 2006 bibljiski potop=poplave po ledeni dobi O tem sem že pisal. Biblijski potop naj bi se zgodil pred dobrimi 4000 leti, kos so ljudje postali pokvarjeni in spodkopali visoko goro ter s tem sprostili podzemne tokove. Voda naj bi odplaknila tretjino azije, in sicer jugo-zahodni del ter s tem najbolj razvito in najbolj množično civilizacijo. Povodnj naj ne bi prizadela rumene in črne rase, Noetova zgodba pa predstavlja belo raso. Mimogrede, biblija navaja ime Egipt kot ime enega od Noetovih potomcev. Indijski epi o arijcih, ki so prišli iz severa, verjetno tako govorijo o srečanju med črno raso, ki je živela na obali in otokih, in belo raso - ene od vej Noetovih potomcev, ki se je po potopu širila. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 16. november 2006 Prijavi Deli 16. november 2006 mende so vse propadle. In naša generacija naj bi bila prva, ki ji bo uspelo narediti preboj. kak preboj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 16. november 2006 Prijavi Deli 16. november 2006 Duhovni preskok, ko bo cela zelmlja prešla na višji nivo bivanja. Novi Jeruzalem, ki pride po apokalipsi.(apokalipsa - razodetje - opisuje 20.st. po Jezusovem vstajenju - ne rojstvu, kot naše štetje časa -se začne z 2. sv. vojno in se počasi izsteka) Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 16. november 2006 Prijavi Deli 16. november 2006 Novi Jeruzalem, kje pa naj bi to bilo sliši se namreč tko kot pravijo Mormoni da bo novi Jeruzalem v Ameriki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Magnet 16. november 2006 Avtor Prijavi Deli 16. november 2006 Za duhovni preskok, ko bo cela zelmlja prešla na višji nivo bivanja, so verjetno potrebne večje spremembe na sami Zemlji. Največji vpliv bo verjetno imelo, ko se bosta menjala zemljina polja. Po vsej verjetnosti ne bosta zamenjala samo ime, ampak se bosta pojavila na drugih točkah zemlje,ne ve se pa še kje bosta ti točki.Ne vemo pa zaradi tega,ker ne vemo moč magnetnega polja novega planeta.Najbolj odločilen bo pa pojava novega energetskega centra našega osončja, novega sonca.Predvidevam, da bi ga morali zaznati preden se nanovo vzpostavi magnetno polje zemlje.Po tej menjavi pa sem prepričan,da bo tudi duhovni preskok.Ne vem jaz nimam občutka, da bi bili ljudje kdaj koli pokvarjeni, pač pa mislim da je vse skupaj v naravi, ki nam kaže nehomogenost delovanja. In ta nehomogenost narave tudi vpliva na delovanje človeškega telesa, kot duhovnega razvoja.Lp. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 16. november 2006 Prijavi Deli 16. november 2006 Za duhovni preskok, ko bo cela zelmlja prešla na višji nivo bivanja, so verjetno potrebne večje spremembe na sami Zemlji. Tule je razlog, zakaj veliko ljudi meni, da se bo to zgodilo leta 2012: Američan Terence McKenn je na osnovi kitajskega izročila izračunal, da se ključne civilizacijske spremembe dogajajo vedno hitreje, in sicer sledijo več specifičnim časovnim valom. Osnovni vzorec oblike (amplitude) posameznega dela valovanja je sicer enak, vendar pa so razmiki med temi vali vedno krajši (narašča frekvenca valovanja). Prvemu valu, ki se približno ujema z neolitikom in začetkom razvoja kmetijstva, je začel McKenn slediti med leti 15.000 in 8.000 pr. n. št. Natančno enak vzorec, a 64-krat hitreje, se ponovi med leti 1750 in 1825, med obdobjem razsvetljenstva in začetkom industrijske dobe. Drugi val novosti traja od leta 500 pr. n. št. do 4. stoletja, zaznamovali pa so ga starogrški filozofi po Pitagori (Platon, Aristotel,…) na začetku in padec Rima na koncu tega obdobja. Na las enak vzorec, a spet 64-krat hitrejši, se ponovi med letoma 1967 in 1990; ta vzorec se bo ponovil leta 2010 in bo spet 64 krat hitrejši. Po McKennu tvori zgodovinski vzorec spiralo, v kateri je vsak zavoj 64-krat krajši in hitrejši od predhodnega. Iz tisočletij se krči v stoletja, desetletja, leta, dneve, do točke nič. Datum te točke je po izračunih T. McKenna december 2012. Največji vpliv bo verjetno imelo, ko se bosta menjala zemljina polja. Nihče ne ve, kdaj se bosta zamenjala, sta pa se v zadnjih štirih milijonih let devetkrat obrnila za 180o, kar so ugotovili strokovnjaki, ki preučujejo fosilno magnetizacijo kamenin vseh starosti (paleomagnetizem). Glede na to, da je notranjost Zemlje tekoča, je gibanje talin razmeroma težko napovedljivo, saj med sistemom enačb, s katerimi to računamo, najdemo tudi nelinearne (npr. Navier-Stokesova enačba). Zato so naredili poskus z laboratorijsko simulacijo celotnega procesa. Simulacija je pokazala, da bi moralo priti vsakih 38.000 let do spontane zamenjave magnetnih polov Zemlje, po 33.000 letih pa naj bi se pokazale prve nestabilnosti; magnetno polje postane manj dipolno, magnetna energija se bistveno zmanjša, kinetična energija zunanjega jedra Zemlje (2800 do 5000 km pod površjem) se podvoji in naenkrat se magnetno polje obrne. Obrnitev polov je verjetno posledica nekega še neraziskanega vzorca gibanja tekočin v notranjosti Zemlje. Ker pa je od zadnjega obrata preteklo že veliko tisočletij, ne moremo vedeti, kako tak obrat vpliva na življenje na Zemlji. Omenjena simulacija naj bi sicer ponazarjala dogajanja na Zemlji, vendar pa je nemogoče trditi, da je te podatke moč povsem preslikati v realnost, saj se npr. obdobje med dvema obratoma, ki ga izračunamo na osnovi simulacije, ne ujema z obdobjem, ki so ga določili preučevalci paleomagnetizma. Po vsej verjetnosti ne bosta zamenjala samo ime, ampak se bosta pojavila na drugih točkah zemlje,ne ve se pa še kje bosta ti točki.Ne vemo pa zaradi tega,ker ne vemo moč magnetnega polja novega planeta.Najbolj odločilen bo pa pojava novega energetskega centra našega osončja, novega sonca.Predvidevam, da bi ga morali zaznati preden se nanovo vzpostavi magnetno polje zemlje. Kle pa seveda že bluziš. Tamle zgoraj boš v mojem pisanju videl, da nima sprememba polarizacije magnetnih polov nobene veze s pojavom kakega novega sonca, ampak gre za povsem spontan, ne docela pojasnjen pojav. WSicer pa se že zdaj ne nahajata na kakšnih fiksnih točkah. Južni magnetni pol se trenutno nahaja blizu geografskega severnega pola Zemlje, severni pa blizu njenega geografskega južnega pola. Skupina kanadskih znanstvenikov, ki je določila lego pola takoj po II. svetovni vojni, je ugotovila, da se je lega magnetnega pola v zadnjih 50 letih premaknila za več kot 250 km proti severozahodu. Nadaljnja opazovanja so pokazala, da se južni magnetni pol premakne za okoli 10 km na leto. Pri tem gre za povprečno lego magnetnega pola, saj le ta čez dan venomer potuje po eliptični poti po zemeljski površini in je lahko tudi krepko več kot 50 km oddaljen od povprečne lege. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 16. november 2006 Prijavi Deli 16. november 2006 kje pa naj bi to bilo sliši se namreč tko kot pravijo Mormoni da bo novi Jeruzalem v AmerikiJeruzalem menda pomeni je - to je ruh - prestolza - za lem - velikega kralja toreja - to je prestol za velikega kralja In to naj bi bila cela zemlja, in ne amerika. Jasno, da mormoni tako razlagajo, ker imajo središče v ZDA lalala"Datum te točke je po izračunih T. McKenna december 2012. " 12 ali 21 ??? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Magnet 16. november 2006 Avtor Prijavi Deli 16. november 2006 Prvi odstavek je bolj naključni vzorec zgodovine, kateri pa nima vsebine vzroka teh dogodkov. Ne analizira vzrokov, ki so bili za tak vzorec pomembni.Verjetnost da se bo to zgodilo je brez materialnega vzorca nesmiseln,ker ne veš kaj se bo sploh zgodilo, veš samo da se nekaj bo, a to še ni zadosti. V drugem odstavku so nepodprte simulacije s pravimi podatki taki kot si jih opisal, v končni fazi nerealne.V magnetizmu je dobro to,da obstaja ali pa ne, vmesnega ni.Praviš da se magnetna energija bistveno zmanjša, po moje je ravno nasprotno, ali nam to ne kaže narava.Naravne katastrofe so kvečjemu hujše ne lažje, za to pa je potrebna energija,mar ne. (2800 do 5000 km pod površjem) - bodi realen, poznamo komaj nekaj Km.Obrnitev polov je verjetno posledica nekega še neraziskanega vzorca gibanja tekočin v notranjosti Zemlje. Ker pa je od zadnjega obrata preteklo že veliko tisočletij, ne moremo vedeti, kako tak obrat vpliva na življenje na Zemlji.Ja verjetno da ne,če imaš tak vzorec,ki te ne pripelje do vzroka.Posledice obrata je v preteklosti reševala skrivnost piramide o kateri sem pisal,pa se nebi ponavljal.Vzrok pa je nastanek novega planeta.Tu je bolj pomembna energija magnetnega polja ki vpliva na zemljino magnetno polje,kot pa samo magnetno polje zemlje.No pri tem tvojem gibanju tekočin mi je prišlo na misel kaljenje kaminin, ki dajejo možnost napredka človeštva.Ker poznaš kamenine veš kaj pomeni vsegostejša kristalna struktura kamenin. V tretjem odstavku,ja brez bluzenja ne moreš, volitve so že minile in počasi se bo potrebno sprijaznit.Tamle zgoraj boš v mojem pisanju videl, da nima sprememba polarizacije magnetnih polov nobene veze.Napisal nisi nič otipljivega saj praviš da ne moreš preslikati v realnost.Po moje je pri tebi bog pomagaj pa nastane planet.Ok šalo na stran,se opravičujem če sem te užalil.Da pa magnetna polja ne mirujeta, se pa otroci učijo že v prvi triadi.Drugič prosim se malo potrudi z nekimi zaključki ki imajo smiselni konec in začetek, ne pa kar tako vse povprek, da ko to bereš na kraju vidiš,da ni nič od nič.Prihajajo časi ko bo potrebno misliti tudi s svojimi možgani.Bodi pripravljen Za duhovni preskok, med tem časom pa se ne pokvari. lenka1975Po moje bo pa na Dolenjskem,saj je folk že kar precej nestrpen.Lp. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 jst sm pa mislu, da je letnica 2012 prišla iz koledarja Majev .... ti namreč napovedujejo konec 5000 letnega obdobja, ki naj bi se končalo okoli 2012, novo pa naj bi se začelo 21. decembra 2012... samo arheologi niso najdli nobenih opisov kako naj bi to obdobje zgledalo ...morda pa zato niso nicesar nasli, ker pac ne bo nicesar vec? Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 lenka1975Po moje bo pa na Dolenjskem,saj je folk že kar precej nestrpen.Lp. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 se opravičujem če sem te užalil. Te moči seveda nimaš. Ene dvakrat sem na forumu že omenil, da me lahko užalijo le tisti, ki jih imam rad in tisti, katere jemljem resno. V prvo kategorijo seveda ne sodiš, po tvojem pisanju sodeč, pa v drugo še manj. jst sm pa mislu, da je letnica 2012 prišla iz koledarja Majev .... ti namreč napovedujejo konec 5000 letnega obdobja, ki naj bi se končalo okoli 2012, novo pa naj bi se začelo 21. decembra 2012... samo arheologi niso najdli nobenih opisov kako naj bi to obdobje zgledalo Tisto, kar je naračunal McKenn se res pokriva s koledarjem Majev, ki se (po mojih virih) konča 22. decembra 2012, ko se po njihovem računanju časa konča zadnji 5200 cikel. Ampak s tem časom je itak štala. Mi danes sploh ne vemo, če smo resnično v letu 2006 ( ); o.k. - pravimo, da smo, a verjetno nismo v 2006 letom po Jezusovem rojstvu. Z merjenjem časa se je namreč dogajalo takole:- do leta 1582 je veljal t.i. julijanski koledar, ki ga je na osnovi izračunov egipčanskega astronoma Sosigenesa uvedel Julij Cezar.- 1582 papež Gregor XII s pomočjo astronoma Liliusa in kasneje matematika Claviusa uvede t.i. gregorijanski koledar. Ker časa nista merila v enakih enotah (zaradi drugačnega sistema prestopnih let je razlika med julijanskim in tropskim letom 674 sekund, med gregorijanskim in tropskim pa le 26 sekund) so nekaj računali za nazaj in usklajevali in papež Gregor XII je npr. 1. marca 1582 ukazal, da nastopi za četrtkom, 4. oktobra 1582, petek, z datumom 15. oktobra (vmesnih dni torej nikoli ni bilo ). Dodatna štala pa je, ker so sam začetek štetja naštelali za nazaj. Naše štetje se imenuje tudi Dionizijeva oz. krščanska era - v 6. stoletju jo je uvedel menih Dionisius Exguus. Predlagal je, da bi šteli leta od Jezusovega rojstva dalje. Letnico Jezusovega rojstva je "določil" na neznan način. Sodobne raziskave kažejo, da se je Jezus najverjetneje rodil 5 - 7 et pred začetkom naše ere. V Evropi so to štetje uvedli v uporabo leta 742, v vzhodni cerkvi pa šele v 16. in 17. stoletju. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Tisto, kar je naračunal McKenn se res pokriva s koledarjem Majev, ki se (po mojih virih) konča 22. decembra 2012, ko se po njihovem računanju časa konča zadnji 5200 cikel. Ampak s tem časom je itak štala. Mi danes sploh ne vemo, če smo resnično v letu 2006 ( ); o.k. - pravimo, da smo, a verjetno nismo v 2006 letom po Jezusovem rojstvu. Z merjenjem časa se je namreč dogajalo takole:Se mi zdi, da to itak ni bistveno, ker je majevski koledar itak preveden glede na štetje, ki velja sedaj, tako, da to nima vpliva. Drugače pa je v Jezusovi mladosti navedeno, da je bil Jezus star 2 leti 3/4, ali 2 let 2/3, ko je leta 3 p. n. š. umru Herod. Torej je bil roje leta 6 p. n. š.. Zvezda, po kateri so se ravnali perzijski magi, pa je verjetno konjukcija med marsom in jupitrom. Ti magi iz gorovja na vshodu perzije, blizu (tedanje) meje z indijo, so odpotovali na osnovi njihove astrologoje. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Naše štetje se imenuje tudi Dionizijeva oz. krščanska era - v 6. stoletju jo je uvedel menih Dionisius Exguus. Predlagal je, da bi šteli leta od Jezusovega rojstva dalje. Letnico Jezusovega rojstva je "določil" na neznan način. Sodobne raziskave kažejo, da se je Jezus najverjetneje rodil 5 - 7 et pred začetkom naše ere. V Evropi so to štetje uvedli v uporabo leta 742, v vzhodni cerkvi pa šele v 16. in 17. stoletju. lalalaNe vem zakaj, ampak zdi se mi, da se tukaj motiš Nikakor ne drži, da so krščansko štetje v vshodni cerkvi začeli uporabljati šele v 16. in 17. stoletju, ampak je veljalo za ves krščanski svet, ishajajoč iz rimskega imperija. Verjetno si tukaj zamešal vspostavitev gregorijanskega koledarja v zahodni cerkvi, ki ga pravoslavna cerkev ni sprejela in še vedno uporablja starega brez korekcije, zato je tudi pravoslavno novo leto in pravoslavni božič 2 tedna za našim. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Ne vem zakaj, ampak zdi se mi, da se tukaj motiš Nikakor ne drži, da so krščansko štetje v vshodni cerkvi začeli uporabljati šele v 16. in 17. stoletju, ampak je veljalo za ves krščanski svet, ishajajoč iz rimskega imperija. Verjetno si tukaj zamešal vspostavitev gregorijanskega koledarja v zahodni cerkvi, ki ga pravoslavna cerkev ni sprejela in še vedno uporablja starega brez korekcije, zato je tudi pravoslavno novo leto in pravoslavni božič 2 tedna za našim. "Vzhodna cerkev" verjetno ni najprimernejši izraz - v mislih sem imel področje vzhodnorimskege (bizantinskega) cesarstva, ki je nastalo, ko je cesar Teodozij leta 395 razdelil rimski imperij med svoja dva sinova. Na tem področju je od sedmega stoletja dalje veljala t.i. "bizantinska era", ki se je začela s stvarjenjem sveta 1. septembra 5508 pred krščansko ero. Ni znano, kdo je to ero uvedel. Ukinil pa jo je leta 1700 Peter Veliki - in takrat so na tem področju začeli uvajati krščansko ero. Tako da mislim, da je z mojimi navedbami vse v redu. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Zanimivo Tega pa res nisem vedu. Čeprav se mi zdi čudno, da če so že zamenjali ero, da niso prevzeli še gregorijanskega koledarja Čudaki Po moje so uporabljali obe eri po julijanskem sistemu, da so se lahko sporazumevali z zahodnim svetom. In kdaj naj bi v Grčiji in Srbiji opustili štetje po bizantinski eri? Prej ali kasneje, kot v rusiji? Telih 5508 let, ki so jih dodali bizantinci, pa mogoče izhaja iz etioptskih rokopisov, kjer je navedeno, da je Bog obljubil Adamu, da bo prišel čez 5 in pol velikih dni, da odreši človeštvo. Mogoče so poznali te rokopise, in na osnovi tega postavili točko 0. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Zanimivo Tega pa res nisem vedu. Čeprav se mi zdi čudno, da če so že zamenjali ero, da niso prevzeli še gregorijanskega koledarja Čudaki Po moje so uporabljali obe eri po julijanskem sistemu, da so se lahko sporazumevali z zahodnim svetom. In kdaj naj bi v Grčiji in Srbiji opustili štetje po bizantinski eri? Prej ali kasneje, kot v rusiji? Gregorianski koledar v fazi njegovega nastanka marsikatera država ni sprejela; to se je dogajalo postopoma. V Rusiji, Turčiji, Egiptu in na Kitajskem so ga sprejeli šele v prejšnjem stoletju. Pa tudi sedaj z njim marsikdo ni zadovoljen, kot tudi ne z julianskim, ki ga pravoslavni svet paralelno fura še naprej. Razike:- julianski: Prestopna leta so tista, ki so deljiva s 4, tako, da znaša povprečno leto po tem koledarju (v primerjavi s tropskim letom) 365,25 dni; torej precej več, kot pri gregorijanskem. V štiristo letih znaša ta razlika 3 dni, 2 uri in 53 minut. V 20 stoletju je bila razlika med obema koedarjema 13 dni.- gregorijanski: Prestopna leta so vsa, ki so deljiva s 4, vendar z omejitvijo, da so od let z dvema ničlama na koncu prestopna le tista, ki so deljiva s 400. Prestopno je torej le vsako četrto stoletje. Prestopna je (bo)tako 1600, 2000, 2400, niso pa bila (ne bodo<9 1700, 1800, 1900, 2100, 2200 ... Oba koledarrja imata nekaj pomankljivosti. Julianski ni točen, a je enostavnejši, gregorijanski je točnejši, vendar povzroča nekaj težav v gospodarskem lajfu (meseci imajo različno število dni, število delovnih dni je različno, zato je treba vsako leto tiskati nov koledar). Zaradi teh težav je prišlo do poskusa reforme julianskega in gregorianskega koledarja. Reformo julianskega je predlagal leta 1923 na kongresu pravoslavnih cerkva srbski matematik Milutin Milankovič. Ne bom moril s podrobnostmi, a reforme niso izvedli. Bilo je veliko poskusov reforme gregorianskega koledarja (npr. koledar francoske revolucije). Enega od predlogov je obravnavalo in sprejelo (!!!!!!!!!) Društvo narodov leta 1937, kot svetovni, večni koledar. Uvajanje so v glavnem ignorirali, zato ga je ponovno sprejel Ekonomsko-socialni svet Združenih narodov leta 1954(!!!!!). A spet - mnogi so soglašali, precej držav pa ga je odklonilo zaradi verskih in drugih razlogov. Zato pač še vedno velja gregorianski koledar. lalala Aja, par značilnosti svetovnega koledarja:Leto ima 12 mesecev in 364 dni, kar je točno 52 tednov. Prvi meseci vsakega četrtletja imajo 31 dni s petimi nedeljami, drugi 30 dni s štirimi nedeljami. Vsako četrtletje ima tako 91 dni, brez nedelj pa vsak mesec 26 dni. Vsako leto in vsako četrtletje se prične z nedeljo in konča s soboto. Nadštevilni (tristopetinšestdeseti) dan nastopi na koncu vsakega navadnega leta. To bi bil dan miru, dan brez datuma in mednarodni praznik na koncu leta. Drugi nadštevilni dan (dan prestopnega leta) bi se praznoval ob prestopnih letih po 30. juniju in prav tako ne bi imel datuma. Glede prestopnih let veljajo pravila gregorianskega koledarja. Zajeban bi blo, k rojeni na nadštevilni dan ne bi imeli rojstnega dne ( ). Bi blo pa zanimivo - rojen na dan miru leta tega in tega. lalala No2 Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Po moje je za vse kriva zemlja, ki ne more okrog sonca priti točno v 365. dneh in 6. urah, ampak mal prehiteva, pa dela zmedo.Predlog - zemljo mal upočasnit Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 - gregorijanski: Prestopna leta so vsa, ki so deljiva s 4, vendar z omejitvijo, da so od let z dvema ničlama na koncu prestopna le tista, ki so deljiva s 400. Prestopno je torej le vsako četrto stoletje. Prestopna je (bo)tako 1600, 2000, 2400, niso pa bila (ne bodo<9 1700, 1800, 1900, 2100, 2200 ... Poenostavljeno - gregorijanski koledar glede na julijanski ukinja tri prestopna leta na 400 let. S tem korigira tisto malo manj, kot je razlika do 365 dni in 6 ur za en krog okrog sonca. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Magnet 20. november 2006 Avtor Prijavi Deli 20. november 2006 No to pa je nekaj - Piramida v Sloveniji in to kar največja na svetu. Jelinčič je pa res faca. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 20. november 2006 Prijavi Deli 20. november 2006 A ta piramida ne bo kvarila arhitekturne skladnosti, kot se govori za džamijo, da naj bi jo? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 A ta piramida ne bo kvarila arhitekturne skladnosti, kot se govori za džamijo, da naj bi jo? Mi lahko o tej piramidi poveš kaj več?Kje naj bi stala, kakšna naj bi bila njena funkcija ...? Preprosto ne sledim vsakodnevnim novicam. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 Po moje gre za evropski letalski muzej, o katerem je bilo že nekaj govora. Če me spomin ne vara, naj bi bi v bližini mariborskega letališča, če bo stvar uspela. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 Pa ne moreš verjet, kake se podajajo... sam še piramide so mi manjkale Pa taka tesla...kje jih šolamo ?! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.