Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 23

Marsa

Recommended Posts

ksenia :palec: :palec: :palec:

valkira, ko je največ dela, ponavadi največ zmoremo, kot da bi pod pritiskom najlažje funkcionirali...saj boš zmogla.. xcrossfingx

In seveda za Misty... xcrossfingx xgoldfishx xcrossfingx

--------

Še vedno sem pod vtisom branja o nujnosti pokornosti in ponižnosti žensk... :o|o:

In se danes zjutraj odločila, da ne kupim x!x

Ok, res smo morda včasih preveč možačaste... x:Ix in izgubljamo mehkobo. pa vendar, ne morem biti ponižna do moškega, samo zato,ker je moški. Najbolj ženska sem lahko, če sem s pravim moškim, ne pa absolutna ponižnost do vsakega, ki ima uno reč med nogami. x:px

Tolk me je ziritiralo tole branje, da sem šla raziskovati, kdo je pa pisec in kako je živel...in seveda x!x ...včasih je bil duhovnik !!!

Astra

Per aspera ad astra
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 4,5k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Še vedno sem pod vtisom branja o nujnosti pokornosti in ponižnosti žensk... :o|o:

In se danes zjutraj odločila, da ne kupim x!x ..........

mene vedno čudi to, kako se delimo na ene in druge. pa zakaj? ja, saj smo si različni, ampak, a dve ženski si pa nista? :eek:

pa kdaj kdo in zakaj dela? in zakaj prav on in ne drugi, glede na spol, seveda. ne razumem. a če sem pa ženska pa ne morem zašraufat štekarja al kaj? in če je on moški, ne zna kropirja olupit, srajce zlikat,... zakaj? a ima drugačne roke al kaj?

na srečo sem živela z ljudmi, ki gledajo na to tako kot jaz. blazno radi se grupiramo. pa naj bo na blondne ali pa štajerce ali pa na tiste z vozniškim itd....

ne štekam.

--------

In se danes zjutraj odločila, da ne kupim x!x

Ok, res smo morda včasih preveč možačaste... x:Ix in izgubljamo mehkobo. pa vendar, ne morem biti ponižna do moškega, samo zato,ker je moški. Najbolj ženska sem lahko, če sem s pravim moškim, ne pa absolutna ponižnost do vsakega, ki ima uno reč med nogami. x:px

Tolk me je ziritiralo tole branje, da sem šla raziskovati, kdo je pa pisec in kako je živel...in seveda x!x ...včasih je bil duhovnik !!!

:inocent: Tole je bila moja prva misel. Kdo je napisal knjigo? Ziher kak zafrustriranko, ki v življenju ni realiziral sebe na področju emocij, spolnosti, ni realiziran kot moški....... jao jadajada ... kako pa da ni on ponižen pred Bogom in si upa, drugačno vrsto postavljat v podrejen položaj sebe pa v tem kontekstu postavlja v superiorni položaj, pred Bogom smo pa vsi enaki??? :inocent: meni to ne gre skupaj......

Tale je sicer volitvena ampak...ne vem katera ženska iz Tržiča, lahko voli Ruparja? Halo? Moralni stav? Kodeks? Etika? Pregledi mednožja!? :bomb:

...drgač pa zdele 2 ure na telefonu, iskala slastiko, ki dela dobre mignone za neko pogostitev in knjige, ki bi bile primerne nagrade ....tolk ene izbire se je težko odločit. Jutri me čaka en special ritual, ki sem ga uspela že 2x falit, v tretje gre rado x:Dx

Lep dan vsem .....

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Itak, da tudi jaz ne štekam... xrolleyesx

Samo, ozri se okoli sebe ali pa pomisli na kakšne dogodke...

Ali imajo moški res radi močne ženske, takole na dolgi rok???...pustiva trenutno fascinacijo..

Sopminjam se sebe, svojih ravnanj...

Ko sem se sklonila , zavila z modrimi očkami x:Dx ..in obupano priznala, da tega pa jaz res ne obvladam...sem dosegla vse.Spomin se tudi zadev iz bisznisa...ko sem bila hladna, odločna in poslovna, so bili tudi oni na nož...ko pa sem spremenila psiho dizajn in bila malce nemočna blondinka, so takoj vsi postali kavalirji in mi svetovali in vse živo, potem pa obupano,ker se je izkazalo, da pač nisem sposobna... x;)x ...znižali pogoje in mi pomagali na vseh koncih...

kake mam, o čem razmišljam... x:Dx

Astra

Per aspera ad astra

...sam gledam okol sebe in s slabo vestjo berem knjigo...o ljubezni do boga in ponižnosti ženske v odnosu do moškega...ufff, težka tale... x:px

me kr zagrabi, da bi zavpila, aja, a res...pol pa berem dalje in se spomnim, da pa menda je res nekaj na tem, da moškega občudujemo šele takrat, ko je res moški, ne pa ko ga peljemo na vrvici sem in tja...

Ok, ne gre za ponižnost, temveč "ponižnost" - mal težko za razložit in razlikovat. xrolleyesx Torej, jaz si pod "ponižnost" predstavljam to, da je moški moški in ne neka kreatura, ki liči/glumi na moškega. Tj dec, ki mi daje varnost (vsakršno: od fizične, psihične...do denarne), zaupanje (na katerege se lahko 350% zanesem), moč (iz katere črpam lastno moč za poremagovanje lastne nemoči), ljubezen (vsakršno: od platonske, seksualne, brezpogojne..) nežnost (je moški, a obenem nežen do mene in najinih potomcev; tp me ne zlorablja psihično/fizično), pripadnost (tvoriva celoto, sva skupaj proti zunanj.svetu, ki vključuje tudi njegovo/mojo družino; se pravi NI mamina maza), mu je samoumevno, da mi 50% pomaga pri gospodinjs.poslih (oz, prinaša toliko materialne varnosti, da jaz ostanem doma in skrbim za dom/družino). V zameno nudim enako, skrbim zanj, za dom in družino. x^x

Ne maram pa nekih "wouldbeman", k so v bistvu nedonošenčki (skoraj vsi slovenci), bolezensko navezani na starše, so "brez jajc", ena nadloga torej, ki mi pije kri/energijo, nek otrok v odraslem moškem telesu, na katerega se ne morem zanesti, ki enkrat bi, drugič ne bi...aja pa še nasilneže/pijanec, da ne pozabim :xx!:

Jaz želim moškega občudovat :2src: prav tako zahtevam od svojega moškega občudovanje mene! Moj moški mora bit v mojih očeh "kralj",pravtako moram bit jaz v njegovih očeh "kraljica". x^x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

(popravljeno)

mater, jaz pa sploh ne znam delovat po navodilih. mislim tistih, ki si jih sama dam. vedno delujem kot jaz. bistvena naloga, ki jo še izpolnjujem je, da se čim manj čustveno vpletam, da ne dovolim, da tuja čustva sedejo name. ne vem....kakšni strahovi, recimo, da stvari ne bodo pravi čas narejene, taka panika. da bi pa zraven še razmišljala kak vtis naj dajem. ne znam. še vedno mislim, da je odvisno, kakšen je tisti, ki mi sedi nasproti in ne njegov spol. sem srečala ženske, ki so padle na mojo žensko milino in druge, ki jim je bila všeč moja odločnost, in hkrati enako pri moških. mogoče nimam zadosti izkušenj. samo, zaenkrat delujem kot....kaj pa vem... brezspolna, recimo. z okicami zavijam samo, ko hočem, da mi kdo kupi pivo, recimo, pri poslovnih zadevah pa ne. x:px

si ne predstavljam sebe, da bi rekla *tole bo pa stalo 15 miljončkov* xflirtx .

tole je bil predvsem mišljen moj odnos do ljudi v poslovnem svetu.

Popravljeno -> lea

...a sem omenila, da imam pritisk 86/52 :inocent: .... k se mi je mal pritisk povečal sem dosegla 89/54 ....sem mislila, da je merilec pokvarjen in sem prosila očeta, če si lahko on izmeri, njemu je pokazalo 150/90 ..... se spet jaz izmerim 86/54 .....

Znalke, tete Pehte, kaj pomaga k zvišanju pritiska? Razen hektolitrov kave, ki mi povzročajo samo nabijanje herca.

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

...a sem omenila, da imam pritisk 86/52 :inocent: .... k se mi je mal pritisk povečal sem dosegla 89/54 ....sem mislila, da je merilec pokvarjen in sem prosila očeta, če si lahko on izmeri, njemu je pokazalo 150/90 ..... se spet jaz izmerim 86/54 .....

Znalke, tete Pehte, kaj pomaga k zvišanju pritiska? Razen hektolitrov kave, ki mi povzročajo samo nabijanje herca.

Nikotin, pa ohrovt ...lahko vsako zadevo posebej

Nikotin, pa ohrovt ...lahko vsako zadevo posebej

:xx!: :xx!: za oboje....nekadilka + ohrovt je menda edina zelenjava, ki je ne maram ob špinači :o|o: .... Dej še kj druzga se spomni x:)x

joga x^x sam kaj ko zahteva, premikanje od mene....lohk probam z joga nidro x:o)x ...ne, ne res se bo treba zbrcat in kaj naresti zase....

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

seks x;)x

bi eno neprimerno zdele napisala.....tisto o zavesah, pa bi bilo grdo od mene :inocent:

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Kratkoročno pomaga športanje; pritisk se začasno zviša (čez nekaj cajta spet pade), jaz po malo daljšem teku (več kot 5km) postanem ful zaspana, ker se mi tlak zniža (imam sp.mejo še kao normalnega). Pomaga tudi uživanje večje količine soli, vsaj tako pravjo, jaz si solim zelo zelo malo (pa še to sečoveljski solni cvet).

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Ksenia, poznaš, poznaš, sam veš ne, da poznaš... x:px

cookie, kul... :palec: natanko tako sem mislila...in všeč mi je izraz wouldbeman...tole si moram zapomnit..

Lea, :palec:

Jaz pa včasih še ne vem, kako in kaj...zato pa berem tut take, da se potem zamislim...

Astra

Per aspera ad astra

duhovnik, hehe x:o)x zdajle ravno berem eno fajn knjigo za SOC, Simone de Beauvoir, Drugi spol... mal o tem, razlike moški - ženske... in ja, točno to... ko delimo svet na črnce, belce, moške, ženske.. namesto da bi ga na posameznike... kaj mam jaz skupnega s svojo frendico in kaj s svojim frendom.. ravno toliko razlik med prvima dvema, kot med drugima dvema... ja, pač biološki spol, sam reducirat sam na to je pač neumno...

Kaj pa ma Mysti? ne sledim čist... :inocent: xcrossfingx

Marsa, dbest za take frende, ja :palec:

nič, jaz sem tud fajn.. zrihtala en kup zadev, ki sem jih vlekla pol leta (a ne, Pikica x;)x ), se naročila na razne stvari... v petk mam pregled za operacijo učkov, upam da bo vse OK pa da bo šlo, tko kot treba... mami ma rojstni dan jutr, moram se kaj spomnit.. :inocent:

pa kar nekaj kofetkam danes x:)x s folkom, ki ga že ful dolgo nisem vidla...

čakam zdajle, če se bratec oglasi na kosilo.. sam se mi zdi, da še spi...

flamenko.. pa sej, mogoče bom pa celo uživat začela sčasoma x:o)x

... kaj je z zavesami? :inocent:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

z zavesami, nič nič x:Dx

aha, so ti babe že vse razložile x:o)x men pa še zmer nič jasno x:o)x x:Dx

*noga mi je zaspala, ker maček leži gor in noče dol...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Jst sm pa včerajšnji večer preživela v ekstra fajn družbi... skor ne morm verjet, da se z nekom s katerim se praktično sploh ne poznaš lahko tko fajn zaštekaš :2src: kar je zgledalo da bo dologčasen in utrujen večer, se je končal z maratonskim klepetom ob čaju in proti polnoči ob pizzi pri Jovotu x:Dx :yumy:

Da ne rečem... da sem se zabavala 100/h pa niti prsta alkohola ni bilo posredi x:Dx cheers na dva nova prijatelja xsrcx

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

jaz imam isti problem.

naj bi vsak dan eno tableto vzela, itak, da je ne.

sem vprašala zdravnico, če je še katera druga alternativa razen kave (ki je pač ne pijem) in mi je rekla, da fora sploh ni v kavi. kava samo povzroči dehidracijo, posledično spijemo več vode (oz. tekočine) in tista voda oz. dodatna tekočina nam potem zviša pritisk.

je pa hudo nadležen prenizek pritisk, moram priznat. utrujenost, vrtoglavica, zaspanost ... no, do zdaj še mi ni uspelo ugotovit, kako stanje popravit (razen s tabletami).

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

:eek: uspela na volitvah... zbrala čez 1000 glasov menda in sem član Sveta KS x:Dx krkoli to pomen... bom lahko vplivala na ekologijo, pa tko... kul... x:Dx

:palec: bravo!!!

x:Dx :palec:

mysti je še tle, žrem nohte ...

:O: :O:

ob 16ih mam strokovni xrolleyesx buh me nima rad

drž se! xokx buh te ma rad!

tko, dost mam za dones. grem domov, pasjo mladino crklat. xDDx

http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg

zeleni čaj, tibetančki pa jabolko zjutraj na tešče..... x^x

mat sem pametna ko gre za druge xrolleyesx (80/60)

sama si z kavo pomagam......kava v dobri družbi :palec: x;)x xyesx

cookie, kul... icon1_thumbup.gif natanko tako sem mislila...in všeč mi je izraz wouldbeman...tole si moram zapomnit..

Lea, icon1_thumbup.gif

Jaz pa včasih še ne vem, kako in kaj...zato pa berem tut take, da se potem zamislim...

Astra

Večna tema.....živeti skupaj upoštevajoč razlike.....ne enakost temveč enakopravnost......medsebojno spoštovanje.....v boju za prevlado smo pozabili, da smo samo deli, ki skupaj lahko ustvarimo čudovito celoto samo če se potrudimo.....oboji xyiyax

M xDDx

"Vse materialno je le navaden odsev duhovnega"

...človek ni le skupek celic, je tudi odraz svojih misli...

Martin Kojc

:eek: uspela na volitvah... zbrala čez 1000 glasov menda in sem član Sveta KS x:Dx krkoli to pomen... bom lahko vplivala na ekologijo, pa tko... kul... x:Dx

:palec: :onfire:

x:Dx :palec:

mysti je še tle, žrem nohte ...

:O: :O:

ob 16ih mam strokovni xrolleyesx buh me nima rad

Drži se. Mi smo s tabo ... xcrossfingx

Hecno, ampak meni je post trajno pomagal. Prej sem imela vedno nizek pritisk, pa niti par ur nisem zdržala brez hrane, ne da bi se začela tresti. Potem ko sem izvedla prvi 10 dnevni post (s sadnimi sokovi) pa nimam več teh problemov. Tudi vrti se mi ne nič več, čeprav se mi je prekj pogosto.

Jaz sem pa napisala svoj prvi mali članek za revijo. Če ne štejem tistega, ki sem ga napisala za našo firmo in ga je potem šefica še mal predelala. Ampak je veliko mojega ostalo notri. xDDx

Tko, zdaj čakam na odziv urednice. Bo zadovoljna, me bo ful popravila al' bom morala še enkrat pisat?

Jaz sem kar zadovoljna. če bi imela še kak dan več časa, bi pa lahko še boljše napisala.

Čakam ...

Popoldne pa sem s prijateljem zmenjena, da bova vsak svoje knigce za diplomo brala.

Produktiven dan, ni kaj.

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...