Skoči na vsebino
Pozdravljen/a na novem LN Forumu! ×

Zaščita


lili

Recommended Posts

Živjo!
Oglašam se prvič, čeprav vas dostikrat berem. No, tokrat sem se odločila, da bi še sama kaj malega dodala.
Rada bi namreč opozorila na to, česar ste se bolj površno dotaknili pri temi o reikiju. Mislim, da bi se o tem morali dosti več pogovarjati. Ezoterična znanja brez nadzora, zaščite, učitelja ali zelo dobre ozemljitve znajo biti nevarna. Mislim, da bi se tega morali zavedati predvsem mladi ljudje, ki jih tematika zanima, pa zaradi mladosti niso dovolj prizemljeni in se jim zgodi, da zaplavajo.
Vsakemu, ki bi se rad ukvarjal z bioenergetskimi zdravljenji, pa naj vključujejo polaganje rok ali zdravljenje s kristali svetujem, naj si poišče dobrega učitelja. Enako velja tudi za nekatere meditativne tehnike.
Pozdravljeni!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pozdravljena, Lili, in dobrodošla! :)
Fino si se spomnila še o tem malo spregovoriti oz. izpostaviti te aspekte oz. "stranske učinke", ki nas utegnejo spremljati na naši osebni in duhovni rasti, ko se npr. lotimo katere od terapij ali tehnik.
Res je, da je zelo pomembno, kakšno vodstvo si izbiramo (če in ko se želimo sebi posvetiti na ta način).
Čeprav pa je, po drugi strani, svetovati nekomu, naj si pošiče "dobrega" učitelja, spet dvorezen meč - namreč - kateri pa bi bil tisti dober, PRAVI, primeren itd...
Žal je tako, da si večina ljudi "dobro" predstavlja kot "drago" in seveda tako tudi kot tisto, ki se največ oglašuje - in podobno.
Pravzaprav - če pomislim, čeprav se sliši nekoliko kontradiktorno (vendar je RES!) - pa je večkrat SLAB učitelj oz. mojster tisti, ki je v največji meri odgovoren in torej "kriv" za neljuba stanja, reakcije in stranske učinke, če in ko se pojavijo.
Tako da mislim, da ni veliko bojazni, da bi mlad človek sam doma izvajal rebirthing, pač pa je ob poplavu interesa, govora in tako reklame na teh področjih velika verjetnost, da se pridruži kakšni taki delavnici.

Mislim in menim, naj gre človek v vsakem obdobju, trenutku in situaciji točno do tam, do koder gre lahko. Z ali brez učitelja.
Čeprav je seveda res, da se za nekatere zdi, da potrebujejo več vodstva kot drugi.
Če si v sebi iskren, pošten, trden in imaš hkrati vero in voljo, mislim, da se težko zgodi, da bi se ti primerile kakšne neprijetnosti v zvezi s tem.
Da malo pošpekuliram...
Recimo, da je nekomu "usojeno", da bo v nekem trenutku malo "zablodil", malo zašel s poti...
Nekdo (gre pa v teh primerih najverjetneje za labilno osebnost) se bo pridružil punk bendu in bo postal pretirano uporniški, nekdo bo ratal odvisnik, nekdo bo pristal v kakšnem zavodu ali ustanovi, nekdo v komuni, nekdo bo kradel in goljufal...
Nekdo pa bo del svojega življenja npr. zapravil s tem in tako, da bo "reševal" oz.obdeloval izkušnje na tem nivoju.

Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". [i]Picasso[/i]

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Živjo Marša!
Se strinjam s tvojim mnenjem, pa tudi ne.
Namreč: pri vsaki napravi je zraven kakšen priročnik, ko pa se lotevaš ezoterike je zadeva na videz dosti bolj neurejena.
Na kristalih, ki jih sedaj vsi veselo prodajajo in so zaradi svoje lepote in cenenosti mnogokateremu privlačni, nikjer ne piše: use with caution ali vsaj choacking hazard(ha,ha). Ma , saj veš, kaj sem hotela povedati.
Mislim, da ni prav, da nekdo pristane na psihiatričnem oddelku samo zaradi tega, ker je bil malenkost preveč radoveden ali pa zato, ker mu je "bilo usojeno". V preddeterminiranost pač ne verjamem, ampak to je že druga tema.
Vsem še naprej lep dan :-)
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, seveda, saj vem, kaj si mislila s tem in imaš prav... Samo potem sem pač naprej razmišljala... Vedno je treba biti zavesten in trden.
Usojenost... to sem mislila bolj kot primer, nekomu je pač namenjeno (iz tega ali onega razloga, pa recimo, da so zato delno krivi geni, pa okolje oz. razmere, v katerih je živel), ali se pač it tega ali onega razloga zgodi, da bo v nekem življenjskem obdobju zašel na stranpota.
Kakšna oz. katera so to, sem pa navajala že zgoraj kot primere.
Veliko jih poznam, ki so pristali ali se znašli v zgoraj omenjenih težavah, situacijah ali institucijah.
Temu so botrovale razlicne reci, med drugim pa tudi ta, ki jo tukaj v tej temi obdelujemo.
Sama sem v življenju imela opraviti s preveč "mojstrov", da bi nekomu navdušeno svetovala in ga spodbujala, naj si ga tudi on poišče oz. omisli.
Delala sem z nekaj ljudmi, ki so zaradi tega pristali takole, vendar je paradoks ta, da so pravzaprav sami bili "mojstri", "učitelji"...
Kako naj torej zaupam takšnemu učitelju?
To je problem... Itak pa je to to, na kar si sama tu opozorila.


Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". [i]Picasso[/i]

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nekaj sem o tej temi pisal že drugje, pa bom še tule bolj specifično.

Osebno nisem imel čisto nikoli neprijetnih ali celo nevarnih izkušenj z ezoteričnimi stvarmi in vsemi tehnikami, ki sem jih poskusil. Sta pa dva možna odgovora na to.

Prvi je moj pogled na stvari, ki so se mi dogajale ob teh poskusih in izvajanjih različnih tehnik. Sedaj ko dobro premislim, sem imel naprimer ob novih simbolih pri reikiju ali ob novih esencah avra-some in podobno vedno velike težave sam s sabo in z okolico, vendar tega nikoli nisem jemal kot težave. Vedno sem bil vesel, da se je začelo nekaj dogajati na področjih, ki so me mučile in me blokirale. Verjetno, če na te stvari ne bi gledal tako bi lahko končal tudi drugače.

Pri teh stvareh je tako, naprimer želiš si bojši partnerski odnos in skoncetriraš vse meditacije v to in vse tehnike in prošnje. In ko se odločiš in prosiš tudi dobiš. Vendar tu pa pride zanka, če hočeš stvar izboljšati moraš postati drugačen, da ne rečem boljši, in spremembe vedno prinašajo strahove. Takrat je potrebno nekaj storiti na sebi, samo po sebi se ne spremeni. In če se preveč upiraš spremembi lahko vse skupaj privede dokaj daleč. Ker pa si prosil za razrešitev problema se bo to tudi zgodilo, od tebe je odvisno kako se boš temu upiral. Saj sem nekje že napisal, pazite kaj si želite, lahko se vam uresniči.

Zato menim, da se dogajajo take stvari z nekim namenom, nekateri namreč rabijo mnogo večje dražljaje oz. znake, da sprevidijo kaj delajo narobe, nekateri celo tako, da pristanejo na psihiatriji. Seveda pa ni rečeno, da se iz tega izkopljejo. Vse je odvisno od volje in želje.

Je pa tako, težja je pot, močnejši smo na cilju. Splača se vztrajati.

No, druga stvar pa je da sem imel srečo (v bistvu pa ne verjamem v srečo) in sem se vedno srečal z učitelji, ki so bili dobri, ki so vedeli kaj delajo. Je pa tudi res, da so mi lahko pomagali samo na neki stopnji, kasneje pa ne več. Skratka prišli so tisti in takrat ko sem jih potreboval.

Za konec, če greš v ves ta duhovni razvoj z dobrimi nameni se ti ne more zgoditi nič takega, kar ne bi mogel premagati in kar te ne bi delalo močnejšega.

andrej
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Še nekaj bi dodala tukaj, Lili. Kako pa naj mladi ali pa kdorkoli ve, da je učitelj pravi? Saj v knjigah tudi pod isto tehniko prebereš drugačne poti in načine. Tudi veliko učiteljev se šele uči in vedo morda manj kot kdo, ki se pride učit. Vsak nov korak pa za sabo potegne posledice, ki jih ne smemo vzeti kot težave, ampak le ovir na poti. Ampak o tem sem že pisala.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net/forum/blog/mavlica

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Andrej, to si res zelo lepo povedal..kljub temu, da tudi sama pazim, kaj si želim, sem si pravkar zaželela, da bi bilo čimveč takšnih, ki bi razmišljali podobno kot ti, seveda vsak s svojo izkušnjo na svoj zanimiv način..
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Teja, tisti "učitelj", ki ve tudi manj kot nekdo, ki se pride učit, ni učitelj, je le oseba, ki je prebrala veliko knjig, in malo izkusila..in takšna oseba zna na vprašanja odgovoriti le iz svoje izkušnje, če jo seveda ima, drugače lahko poda le neko amatersko mnenje, ki pa vsekakor ni nepristransko.. slediti takšnemu, ki se sam šele uči, bi bilo tako, kot bi slepec vodil slepca..
mislim pa, da boš zelo rada prisluhnila marsikateri besedi tistega, ki je (bo) tvoj pravi učitelj. Ta - duhovni - guru učitelj je en sam in ga spoznaš takrat, ko te sam pokliče (tvoj učitelj je namreč skozi več življenj) torej, ko si dovolj "zrela" za sprejemanje njegovega učenja, do takrat pa še malo teorije:)
..tehnik je res veliko, ne pomeni, da obstaja ena sama pravilna, vsak si izbere sebi najbolj primerno in ko si resnično pripravljena na takšno delo, boš kmalu naletela na takšno, ki tebi najbolj ustreza.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...