Skoči na vsebino

Črne pike na zobeh

_Hanch_

Recommended Posts

Živjo!

Imam zdrave zobe, še nobene plombe in nič. Razen kar se mi zadnjih približno 2-3 let pojavljajo črne pike na zobeh. Baje to ni škodljivo, in baje nastane od sline (neka drugačna vrsta sline ali kaj?). Zanima me, kako bi to lahko odpravila na čim bolj zdrav način. Zobarca mi namreč te pike brusi dol s svedrom ampak bojim se, da se s tem poškoduje sklenina. Je še kakšen drug način za odpravo mojih težav?

Hvala za odgovore in LP, Hana

P.S. če ta tema že obstaja- sory!

Deli na socialnih omrežjih

kolikor vem tako izgledajo luknjice na začetku. x:o)x mogoče se motim

dobro, da tako hitro opaziš! tudi mene bi zanimalo, kako za vekomaj rešiti težave z zobovjem.

sladkarije prepovedane, to vemo. je pa še kar nekaj stvari, vendar ne vem točno katere. mogoče podobna dieta, kot če se hočeš izogniti zakisanosti organizma :inocent:

slišala tudi, da nekateri jedo vse po vrsti in nimajo težav, drugi pa pazijo na prehrano in vse, pa ne pomaga. Bog ve, če je to res :o|o:

slina pa je baje dobra, za zobe ali celo boljša od česarkoli, menda bi naj bilo tako, da ko si umivamo zobe z zobno pasto ali ližemo bombone za zobe in žvečimo žvečilno, to spodbuja obilno izločanje sline in prav ta je tista, ki dobro deluje.

lp :)

bla... glp

• 2 weeks later...

Živjo!

Nekje sem enkrat prebrala, da "stečkana jagoda", ki se jo da na zobno krtačo in z njo zdrgni zobe, odpravlja različne "madeže" na zobeh in deluje kot naravno belilo (sicer ne vem, če tudi črne pike, lahko pa probaš). Nikoli sicer tega nisem probala, ampak sem se zdaj spomnila tega nasveta, morda ti bo kaj pomagal.

Lp

Hanch, to je navadni zobni kamen. Enim se nabira, drugim ne, je več načinov da se odpravlja, vse je pa samoplačniško, vem da je za odrasle. Se nič ne poškoduje sklenina, ko ti odstranjuje kamen, se mal poškoduje dlesen. To je vse.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...