alef 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 mah ne bodi pokroviteljski ... češ kje sem pobrala ... zmislila si sigurno nisem ... da nekdo ki kadi zavija z očmi ali pa doživlja neke cinične izjave, če mu/ji nekdo omeni, da noče smrdet po cigaretu ali ga vohat na kakšen koli drugi načinin spet se vrtimo v krogu glede kadilksih in nekadilskih lokalov ... pa mi potem takem povej, kaj je tako narobe s tem, da je notranjost kafiča za nekadilce, zunaj kafiča pa imaš vseeno lepo mizico in plinsko gretje, pa kadi kolikor hočeš? p.s. sem do sedaj vsaj 3X napisala kaj se bo zgodilo če bodo kafiči razdeljeni na kadilkse in nekadilske ... ali ne bereš??? Lahko govorim le v svojem imenu - če meni nekdo reče da ga cigaretni dim moti, ugasnem cigareto ali pa je sploh ne prižgem, pa čeprav je to na mestu kjer kajenje ni prepovedano. Kaditi zunaj ali ne kaditi znotraj, izbira, res... Posebno ko bo -20, ker povsod ni grelcev zunaj. Na tisto tvoje 3x napisano sem ti pa tudi odgovoril.Ali ne bereš? Pa mi ti razloži ZAKAJ se bo to zgodilo? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Ljuba duša pust tisto kar je bilo, govorimo za tisto kar je oziroma kar naj bi bilo v prihodnosti. Povedal sem ti da ne branim gostincev, v nobenem primeru.. sam skušam najti odgovor, zakaj bi izbrali lokal za kadilce, če je nekadilcev več, katera ekonomska logika jih v to vodi? Govorimo namreč o hipotetičnem zakonu ki bi dovoljeval lastnikom malih lokalov, da sami izberejo kakšen lokal bodo imeli in je argument proti od nekadilcev ta, da bodo vsi izbrali kadilske..Sprašujem torej ZAKAJ? ljuba duša iz preteklosti in preteklega delovanja se učimo ... in na primeru preteklega delovanja se lahko približamo napovedim prihodnjega delovanja (kar se tega primera tiče). in če bi rad vedel zakaj bodo potem gostilničarji izbrali kadilski lokal, jih vprašaj zakaj so naredili večji del za kadilce in pri tem izbrisali nekadilce.to vprašaj gostilničarje ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 bolje storiti mali korak kot pa stati na mestu. in če se nekdo odloči, da bo izboljšal kvaliteto svojega življenja, pa magari s tem, da ne bo kadil, jedel takšno in drugačno hrano, se bolj ukvarjal s športom in podobno ... je to vseeno pikica v primerjavi z vsemi temi škodljivi stvarmi ki škodijo večji meri večim ljudem.Je pa vseeno nekaj ... ki je bolje kot nič. vsekakor pa je tvoj zadnji stavek sarkazma in cinizma totalno nepotreben. Konce koncev tisti, ki kadijo kadijo ker jim to predstavlja užitek ... in jim je vseeno ali to komu smrdi, ga zastruplja ali moti... vedno bodo našli izgovor kako 'opravičiti' svoje dejanje in pri tem zatreti ali na kak način posmehovati nasprotujoče mnenje. ja, ampak tukaj obstajajo posamezniki, ki pravijo, da kadilci onesnažujejo okolje, hkrati pa se ukvarjajo s padalstvom. kar pomeni, da za nekih deset padalcev zakurblajo letalo, jih odpeljejo na ne vem kakšno višino in jih pomečejo dol, zato da oni uživajo. meni pa izpuhi od njihovega avijona direktno v pljuča. zakaj potem tak človek meni očita tistih dvajset cigaret, ki bi jih rada pokadila v kadilskem lokalu (takoj sem za, da je šank ločen od kadilskega prostora, natakar/ica samo da pijačo na pladen in jo sama odnesem v prostor, kjer se kadi, ob odhodu pa prinesem kozarce in šalice nazaj). pa vsi, ki greste samo za svoj gušt na izlet, a tisti izpuhi za to, da se imate fajn in me zastrupljajo so pa popolnoma neproblematični. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 In zakaj bi gostinci vsi hoteli imeti kadilske bare, ko pa je več nekadilcev? Zgleda, da kadilci tudi več popijejo . . . . kafanske navade, kafanski sportovi, kafansko obnašanje Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 ja, ampak tukaj obstajajo posamezniki, ki pravijo, da kadilci onesnažujejo okolje, hkrati pa se ukvarjajo s padalstvom. kar pomeni, da za nekih deset padalcev zakurblajo letalo, jih odpeljejo na ne vem kakšno višino in jih pomečejo dol, zato da oni uživajo. meni pa izpuhi od njihovega avijona direktno v pljuča. zakaj potem tak človek meni očita tistih dvajset cigaret, ki bi jih rada pokadila v kadilskem lokalu (takoj sem za, da je šank ločen od kadilskega prostora, natakar/ica samo da pijačo na pladen in jo sama odnesem v prostor, kjer se kadi, ob odhodu pa prinesem kozarce in šalice nazaj). pa vsi, ki greste samo za svoj gušt na izlet, a tisti izpuhi za to, da se imate fajn in me zastrupljajo so pa popolnoma neproblematični. ne bi šla tako daleč ... da bi kadilce primerjala z onesnaževalci okolja ... tako da verjetno nisem prava oseba, ki bi ti lahko odgovorila na to izjavo. kar se tiče primerjave z padalci:verjetno pa gre tudi za učinek, ki je npr pri cigaretih vidnejši kot pa pri letalu.saj če si ti prižgeš cigaret in jaz sedim zraven tebe, bom takoj imela 'viden' učinek cigaretnega dima in čez čas me bodo pekle oči, grlo in smrdeli mi bodo lasje in oblačila. če pa nekdo skoči z letala ... pa ne boš imela takojšnega 'vidnega' učinka. prav tako kar se zraka tiče ... živela sem leto dni v parizu in prvi mesec sploh nisem mogla dihat v tem mestu, ker sem bila navajena na svež zrak. Čez nekaj časa se nekako temu privadiš in pozabiš ... te šele ko prideš v podeželje in začneš vohat svež zrak ter se začneš spraševati kaj tako lepo tu diši ... se spomniš kaj pomeni vdihovati svež zrak. hočem povedat, da kadilec verjetno nikoli ne bo mogel razumeti nekadilca, ker tebi ta vonj verjetno diši in si ga sprejela na tak način, kot sprejmejo in se navadijo ljudje na 'kvaliteto zraku' v parizu.vendar šele ko boš odšla na podeželje (v prispodobi mišljeno ) boš razumela, zakaj je nekadilcem smrdelo to kar je tebi bilo čisto normalno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Zgleda, da kadilci tudi več popijejo . . . . kafanske navade, kafanski sportovi, kafansko obnašanje Ja in?Kaj to tebe briga? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 ... upam, da kužiš poanto. se trudim. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Te "simfonije okusov, arom in blagodejnih učinkov" so strup, kakorkoli jih obrneš, če se s tem strinjaš ali ne, ne glede na mnenja. Jabolka pa odvisno od uporabe.Gre za to, da vsaka zasvojenost povzroča enake biokemične reakcije telesa, pa naj gre za tobak, heroin,ali morda, da ti bo lažje razumljivo, čustva. In vsaka zasvojenost na koncu učinkuje destruktivno, seveda.Zato sem omenil jabolka kot skrajni primer, ker se da zasvojiti tudi z njimi, če le dovolj uživaš v basanju z njimiin če to počneš redno. Ne govorim o tem, da tobak ni škodljiv, pač pa da bi bilo potemtakem zaradi skrbi za zdravjepotrebno prepovedati marsikaj, še posebej čustvovanje. Pa bo kdo zdaj izjavil, da so čustva v redu, če se ne vežešna njih (zasvojiš z njimi). Jasno da, ampak tudi tobak je lahko koristen ob primerni uporabi. S prepovedmi in preganjanjemtobaka in ostalih drog pa delamo ravno nasprotno, soljudem jemljemo možnost da se pravilne uporabe ali neuporabe naučijo. In omejevanje možnosti človekovega razvoja v imenu skrbi za človeka je prvovrstna dvoličnost. Tobačnaindustrija kot primer tega zelo dobro ve, kakšne podzavestne reakcije vzbujajo prepovedi in politika omejevanjazato pa prej podpirajo gonjo proti tobaku kot pa obratno. In se veselo hahljajo....... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Ja in?Kaj to tebe briga? Kaj pa tebe? A se vidiš notri Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 pumči in Nordika Mi lahko razložita zakaj ne more biti kadilski lokal in nekadilski lokal...brez govoročinja o kelnercah...saj sem že napisal, da bi delale not kelnarce k kadijo....a greš v lokal za pedere, če nisi peder....zdej pa enkrat konkretno odgovorita...zato k v bistvu nekadilskih lokalov neb blo, k neb blo obiska in bi ne bilo računice, če b pa take prstjenke k sta vidve not hodile, b pa še tisti k so not vn ušli.... vse skupaj je čist enostavn, pač narediti lokal po meri ljudi in kadilci smo zaenkrat še vedno ljudje, čeprav nas prav vidve vseskozi postavljata nekam srugam, v butaste manj vredne in neosvetljene, k ne sprevidimo, kak greh delamo...proti našemu in skupnemu zdravju pa še nekaj, velik sveta sem oblezel in še ga bom, skor vse kontinente, pa prav nikjer se ni zgodil, da bi ne smel kaditi, pa tud zmrdoval se ni nihče, če bi videli vse tisto, kar sem jaz videl, vama problem čikov sploh na misel neb pršu, tam se ukvarjajo z dosti večjemi problemi in ne s tem kako bodo v EU neki instituciji u rit zlezli, obenem se pa ti naši k v rit lezejo ne zavedajo, da jih bo ta institucija v njihovo brcnila, k jiih ne bodo več rabil.... še nekrat bom napisal STARI ZAKON JE BIL BOLJŠI IN JE UPOŠTEVAL PRAV VSE kar vidve govorita, le izvajal se ni, pa saj se ta tud ne, zmeri manj.....ni bil diskrimatoren...ta pa je in je kršenje človeških pravic enakosti.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 ja, ampak tukaj obstajajo posamezniki, ki pravijo, da kadilci onesnažujejo okolje, hkrati pa se ukvarjajo s padalstvom. kar pomeni, da za nekih deset padalcev zakurblajo letalo, jih odpeljejo na ne vem kakšno višino in jih pomečejo dol, zato da oni uživajo. meni pa izpuhi od njihovega avijona direktno v pljuča. zakaj potem tak človek meni očita tistih dvajset cigaret, ki bi jih rada pokadila v kadilskem lokalu (takoj sem za, da je šank ločen od kadilskega prostora, natakar/ica samo da pijačo na pladen in jo sama odnesem v prostor, kjer se kadi, ob odhodu pa prinesem kozarce in šalice nazaj). pa vsi, ki greste samo za svoj gušt na izlet, a tisti izpuhi za to, da se imate fajn in me zastrupljajo so pa popolnoma neproblematični. Khm! Če je tole letelo name, te moram razsvetliti, da zame noben ne zakurbla aviona, ker se ne ukvarjam s tovrstnim padalstvom in še preden bo kdo pameten, da pa se vozimo z avtomobili, takoj povem da ogromno hodimo peš in da se naj najprej vpraša kam vse gre peš sam. Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 pumči in Nordika Mi lahko razložita zakaj ne more biti kadilski lokal in nekadilski lokal...brez govoročinja o kelnercah...saj sem že napisal, da bi delale not kelnarce k kadijo....a greš v lokal za pedere, če nisi peder....zdej pa enkrat konkretno odgovorita...zato k v bistvu nekadilskih lokalov neb blo, k neb blo obisk in bi ne bilo računice, če b pa take prstjenke k sta vidve not hodile, b pa še tisti k so not vn ušli.... vse skupaj je čist enostavn, pač narediti lokal po meri ljudi in kadilci smo zaenkrat še vedno ljudje, čeprav nas prav vidve vseskozi postavljata nekam srugam, v butaste manj vredne in neosvetljene, k ne sprevidimo, kak greh delamo... pa še nekaj, velik sveta sem oblezel in še ga bom, skor vse kontinente, pa prav nikjer se ni zgodil, da bi ne smel kaditi, pa tud zmrdoval se ni nihče, če bi videla vse tisto, kar sem jaz videl, ti problem čikov sploh na misel neb pršu, tam se ukvarjajo z dosti večjemi problemi in ne s tem kako bodo v EU neki instituciji u rit zlezli, obenem se pa ne zavedajo, da jih bo ta institucija v njihovo brcnila, k jiih ne bodo več rabil.... car si še nekrat bom napisal STARI ZAKON JE BIL BOLJŠI IN JE UPOŠTEVAL PRAV VSE kar ti govoriš, le izvajal se ni, pa saj se ta tud ne, zmeri manj.....ni bil diskrimatoren...ta pa je in je kršenje človeških pravic enakosti.... Ma, ne se mi ne da, nima smisla. Sploh, pa je bilo že napisano. Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 ja, recimo lahk kar mene daš za primer, zasvojena z lubenicami juhej Počakaj še nekaj časa pa ti bodo čistuni v skrbi za tvoje zdravje in za čisto okolje prepovedali jesti lubenico na javnih površinah. Ker so v njih gotovo pesticidi, kar je pa najhuje, po jedenju lubenic izločaš več kot pa je primerno. Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 kar se tiče primerjave z padalci:verjetno pa gre tudi za učinek, ki je npr pri cigaretih vidnejši kot pa pri letalu.saj če si ti prižgeš cigaret in jaz sedim zraven tebe, bom takoj imela 'viden' učinek cigaretnega dima in čez čas me bodo pekle oči, grlo in smrdeli mi bodo lasje in oblačila. če pa nekdo skoči z letala ... pa ne boš imela takojšnega 'vidnega' učinka. Torej tisto kar nima "takojšnjega in vidnega učinka" lahko ostane?Čeprav zastruplja tako tebe kot mene?Važno da ti ne vohaš in vdihuješ cigaretnega dima... :xx!: Nekaterim "križarjem" tu notri je očitno pomembno le eno - pa smo vas http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/g040.gif Kar se pa tiče samih cigaret, njihovega dima, vonja(ali smradu, kakor ti drago) - zakaj kadim je moja osebna stvar in je ne mislim ne zagovarjat ne oprvičevat, niti razlagat zakaj kadim.Ker to nikogar ne briga. Dost vas mam ne morem bit nacipaci fist ne morem bit SSovc ne smem kadit in ne smem ne kadit..Pri inkviziciji so me na mir pustil, ker so se bali dolge roke RKCja in niso želeli končati kot kurilna materia prima... No pa ti povej kaj naj gor dam Donald The Duck? http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a045.gif Kaj pa tebe? A se vidiš notri Jaz se ne vidim nikjer, kje me pa vidiš ti me pa en k***c briga.Jaz ljudi ne vrednotim po tem koliko popijejo, kaj pijejo, ali kadijo ali ne, ali so vsak dan v oštariji ali pa nikoli. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 če se nekdo odloči - in kaj so se tu kadilci odločili? pa dej no, ta stvar z zdravjem je sam farsa ker - a so čike prepovedal? ne, sam kadilce so mal preselil sej men tud smrdi, pa mi gre na živce, če se mi puha dim direkt v faco. sam tist, k mu je mar, tega itak ne bo delal, tist, k mu pa ni... pa itak ne želim bit zraven njega. nč, sej boš vidla, slej ko prej bodo kako tvojo razvado prepovedal... v imenu česarkoliže. neki dušebrižniškega pač. sarkazem pa cinizem je pa men še kako potreben jah kadilci so se odločili da bodo kadili ... noben jim ni zvijal roke, da to morajo počet.in če kadijo doma, ali z ljudmi ki kadijo ali jih dim ne moti ... ok in ne bi rekla, da je to z zdravjem samo farsa ... mene od cigaretnega dima pečejo oči in kašljem ... na dolgi rok, le Bog ve, kakšne bi imela posledice če bi kadila. in čemu bi prepovedali kajenje? to je isto kot če bi debelejšim prepovedali slaščice. ... vsaka oseba ima pravico kadit če to hoče ... se pa mi zdi fer, da so pri tem zaščitili tiste, ki to nočejo početi ali biti temu izpostavljeni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Gre za to, da vsaka zasvojenost povzroča enake biokemične reakcije telesa, pa naj gre za tobak, heroin,ali morda, da ti bo lažje razumljivo, čustva. In vsaka zasvojenost na koncu učinkuje destruktivno, seveda.Zato sem omenil jabolka kot skrajni primer, ker se da zasvojiti tudi z njimi, če le dovolj uživaš v basanju z njimiin če to počneš redno. Posebno če so dvakrat kuhana... http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/k015.gif Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Torej tisto kar nima "takojšnjega in vidnega učinka" lahko ostane?Čeprav zastruplja tako tebe kot mene?Važno da ti ne vohaš in vdihuješ cigaretnega dima... :xx!: Nekaterim "križarjem" tu notri je očitno pomembno le eno - pa smo vas http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/g040.gif čemu zaletavost? ali ti je le do tega, da zadovoljiš kvazi 'zmago' al da resnično razumeš poanto tebi druge strani? nikjer ni bilo govora da lahko ostane nekaj kar nima vidnejšega učinka ... bilo je govora o poskusu razumevanja,ki je bilo razloženo nadalje s primerom zraka v parizu.tako da preden začneš mahati s sredincema in v napisanih izjavah videti le to kar hočeš ... si vzami vsaj minuto za premislek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 taku, prepovedal jest lubenico zarad pesticidov, medtem ko sami pesticidi bodo pa še dovoljeni sebe najbolje, da prepovemo rojstva, itak se ljudje večinoma razvijejo v pobebljene avtomatizirane zmazke. Posebno če so dvakrat kuhana... http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/k015.gif ja no, kaj šele hruške..... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 pumči in Nordika Mi lahko razložita zakaj ne more biti kadilski lokal in nekadilski lokal...brez govoročinja o kelnercah...saj sem že napisal, da bi delale not kelnarce k kadijo....a greš v lokal za pedere, če nisi peder....zdej pa enkrat konkretno odgovorita...zato k v bistvu nekadilskih lokalov neb blo, k neb blo obiska in bi ne bilo računice, če b pa take prstjenke k sta vidve not hodile, b pa še tisti k so not vn ušli.... vse skupaj je čist enostavn, pač narediti lokal po meri ljudi in kadilci smo zaenkrat še vedno ljudje, čeprav nas prav vidve vseskozi postavljata nekam srugam, v butaste manj vredne in neosvetljene, k ne sprevidimo, kak greh delamo...proti našemu in skupnemu zdravju pa še nekaj, velik sveta sem oblezel in še ga bom, skor vse kontinente, pa prav nikjer se ni zgodil, da bi ne smel kaditi, pa tud zmrdoval se ni nihče, če bi videli vse tisto, kar sem jaz videl, vama problem čikov sploh na misel neb pršu, tam se ukvarjajo z dosti večjemi problemi in ne s tem kako bodo v EU neki instituciji u rit zlezli, obenem se pa ti naši k v rit lezejo ne zavedajo, da jih bo ta institucija v njihovo brcnila, k jiih ne bodo več rabil.... še nekrat bom napisal STARI ZAKON JE BIL BOLJŠI IN JE UPOŠTEVAL PRAV VSE kar vidve govorita, le izvajal se ni, pa saj se ta tud ne, zmeri manj.....ni bil diskrimatoren...ta pa je in je kršenje človeških pravic enakosti.... resnično se sprašujem, če si sploh prebral kar sem ti napisala? kopiram: vprašanje je, kdo noče sprejemat argumentov ... tisti ki kadi in vidi le svojo razvado al tisti, ki ne kadi in noče tujega smrada v sebi ... pa če grem lepo po vrsti: 1. dejstvo je, da ste kadilci egoistični ... saj posledice svoje razvade vsiljujete drugim.2. prvo so bili ločeni prostori ... ki so bili v prid kadilcem, saj ločenih prostorov al skoraj da ni bilo, al pa so bila le za masko.3. zakon ki je sedaj v veljavi, vam vseeno daje možnost da kadite, ko greste na kavo ... saj je večina kafičev oskrbljena z mizami in plinskim ogrevanjem ...4. kljub temu, da imate vsaj možnost kje kaditi ko greste na kavo (kar nekadilci te možnosti v točni 2. sploh nismo imeli) ... vam to ne odgovarja in hočete narest kafiče v sistemu kadilski:nekadilski, kjer se bo ponovno ponovila zgodba iz 2. točke5. za povrh vsega se egoizem kaže tudi v tem, da če se nekadilci totalno ne prilagodijo vam (torej 1oo% kadilksi kafič) se pa pričnejo izjave v stilu, da od nekadilcev itak noben nič ne razume.6. torej kdo koga zdaj noče razumet? temu še dodajam:kaj nam koristi lepo napisan stari zakon, ko pa se ni izvajal.in če je ta zakon diskriminatoren ... le kako bi potem imenoval obdobje pred tem zakonom (seveda v očeh nekadilca) ?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Jaz se ne vidim nikjer, kje me pa vidiš ti me pa en k***c briga.Jaz ljudi ne vrednotim po tem koliko popijejo, kaj pijejo, ali kadijo ali ne, ali so vsak dan v oštariji ali pa nikoli. Tud mene ne zanimaš, sploh - dokler se ne začneš vtikat v stvari o katerih nimaš pojma - vame npr. Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Tukaj imaš pa prav, prosim odgovor kadilske strani, pa kratek naj bo. Brez veze :xx!: . Odgovor bo itak v stilu: da imamo nekadilci na izbiro al ostat doma, al pa dim vdihavat Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 ne ne, sm hotela rečt, da ni ta zakon uveden za to, ker se njim tolk gre za naše zdravje - to je farsa. jah. recimo jaz pa nočem nobenega predsednika, pa vlade, pa avtov, pa služb, pa pesticidov, seznam je dolg pa nism edina a veš kdaj mi bodo ugodili - nikoli. ker jih boli kurac, tko kot za te ćike zdej. sam en človekoljuben razlog je pač treba dat tako kot se bo recimo ljudi začelo čipirat - za njihovo lastno varnost ne bi ravno primerjala čipanje in tale zakon o nekajenju v zaprtih prostorih. če izhajam iz tega, da je tale zakon bil sprejet kot farsa ... potem takem se lahko vprašamo kaj pa ni bilo sprejeto kot farsa? ampak ker ima pozitivne posledice (za nekadilce) mi je vseeno iz kakšnih namenov (iskrenih ali ne) je bil sprejet.To me je spomnilo na številna podjetja, ki v imenu raznih davčnih olajšav ali graditvi pozitivnega imiđa pomagajo npr otrokom, revnim ... ali je potem takem bolje, da jim sploh ne pomagajo ker je to del farse? kar se pa čipanja tiče ... je to itak splošno znano, da gre za vzpostavitev načela kontrole pod krinko lastne varnosti ... medtem ko pri kajenju ne vem kakšno kontrolo bodo imeli nekadilci nad kadilci pod krinko zdravja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Še ena možna rešitev je genski inženiring. Krasno bi bilo, ko bi se rojevali ljudje, ki ne bi bili zmožniprižgati cigareta, bi se že našel kak modificiran gen, ki bi to preprečeval in potem bi lahkočloveštvo veselo in zdravo skakljalo po planetu, dokler ga ne bi dokončno uničilo..... :xx!: Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Tukaj imaš pa prav, prosim odgovor kadilske strani, pa kratek naj bo. lol ... povezovalec trenj? x:Dx slak a si to ti? x:Dx Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 'crna_pumapa če grem lepo po vrsti: 1. dejstvo je, da ste kadilci egoistični ... saj posledice svoje razvade vsiljujete drugim.....komu vsiljujem če grem v lokal k bi bil namenjen samo kadilcem...... 2. prvo so bili ločeni prostori ... ki so bili v prid kadilcem, saj ločenih prostorov al skoraj da ni bilo, al pa so bila le za masko....to ni bilo zaradi kadilcev ampak zaradi gostincev, k so hoteli zaslužek...lahko si opozorila lastnika na pomankljivost, lahko ustrezne organe, saj je v zakonu bila podlaga...ali pa šla v lokal, k ti je bil po meri 3. zakon ki je sedaj v veljavi, vam vseeno daje možnost da kadite, ko greste na kavo ... saj je večina kafičev oskrbljena z mizami in plinskim ogrevanjem ......zakon nam krati pravico do enakosti...v tej točki smo postali drugorazredni državljani... 4. kljub temu, da imate vsaj možnost kje kaditi ko greste na kavo (kar nekadilci te možnosti v točni 2. sploh nismo imeli) ... vam to ne odgovarja in hočete narest kafiče v sistemu kadilski:nekadilski, kjer se bo ponovno ponovila zgodba iz 2. točke...ne more, ker bi ne bilo ločenih prostorov in bi bil lokal za kadilce in drugi lokal za nekadilce...torej ti neb šla not v kadilski, jaz pa verjetno ne v nekadilski in smo si bot.... 5. za povrh vsega se egoizem kaže tudi v tem, da če se nekadilci totalno ne prilagodijo vam (torej 1oo% kadilksi kafič) se pa pričnejo izjave v stilu, da od nekadilcev itak noben nič ne razume....še če sem štoparja pobral sem ga vprašal, ali ga dim moto, ne posplošuj...nikoli kadil v stanovanjih nekadilcev, tudi na drugih mestih ne...edino doma kadim in se ne prlagajam, pač tisti k kmen pride ve da bo v dimu.... 6. torej kdo koga zdaj noče razumet?...ti nočeš in nas hočeš preprogramirati... temu še dodajam:kaj nam koristi lepo napisan stari zakon, ko pa se ni izvajal....to pa ni moj problem ampak problem inšpekcijskih služb.... in če je ta zakon diskriminatoren ... le kako bi potem imenoval obdobje pred tem zakonom (seveda v očeh nekadilca) ?? ...imenovalo bi se nespoštovanje zakona....jaz sem se ga držal........ Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.