vilamalina 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 zakaj se pa zmeraj gre za to, maš na izbiro en mali drek, pa en velik drek, zdej pa zber in pusti tretjo opcijo - to, da se pomatraš in popucaš - vnemar! ej kako kontrolo bodo mel, lohk se gre tud sam za moč. pa kolk lažji je vladat, če se folk zarad takih bedarij piči med sabo - ker pol itak ne bodo stopili skupaj, ko bo treba. namesto, da bi se cajt zapravljalo za pomembne stvari. čipanje in kajenje - pri obojem se gre za to, da govorijo, da je za dobro ljudi (kar ni pravi razlog). sam dobro, teb je vseen, če ti vladajo in te omejujejo.mislim, da je v tej objavi ujeta poanta. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 zčipanje in kajenje - pri obojem se gre za to, da govorijo, da je za dobro ljudi (kar ni pravi razlog). sam dobro, teb je vseen, če ti vladajo in te omejujejo. :palec: Točno to. Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Tukaj imaš pa prav, prosim odgovor kadilske strani, pa kratek naj bo.kaj nam koristi lepo napisan stari zakon, ko pa se ni izvajal.in če je ta zakon diskriminatoren ... le kako bi potem imenoval obdobje pred tem zakonom (seveda v očeh nekadilca) ?? kratek odgovor je vprasanje: IZVEDBO sprejetega ZAKONA (oz. odgovornost za neizvajanje slednjega) prelagas na folk?? torej: folk ni pravi naslov za tako vprasanje. x!x Obdobje pred tem zakonom?v eni besedi ga imenovat?(uh kaksen tezek test - a sam *kadilci* ga mormo resevat? )imenujemo ga lahko: "obdobje pred..."lahko: obdobje zdravstvene neosvescenosti ...... za nekatere....Lahko ga imenujemo pa tudi obdobje svobode - ki se koncuje zdaj oz. ki se pocasi nehuje, tudi z uvedbami tega in drugih nespametnih in nezivljenjskih zakonov. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 čemu zaletavost? ali ti je le do tega, da zadovoljiš kvazi 'zmago' al da resnično razumeš poanto tebi druge strani? nikjer ni bilo govora da lahko ostane nekaj kar nima vidnejšega učinka ... bilo je govora o poskusu razumevanja,ki je bilo razloženo nadalje s primerom zraka v parizu.tako da preden začneš mahati s sredincema in v napisanih izjavah videti le to kar hočeš ... si vzami vsaj minuto za premislek Ni meni za nobeno zmago, ne "kvazi" ne pravo.Zmaga bo takrat ko se razmišljalo o varovanju zdravja na vseh področjih.In tudi ukrepalo.Ni mi ne cilj ne namen vsiljevati mojega kajenja nekadilcem.Sem pa za zakon ki bi bil manj diskriminatoren.Kot na primer ločeni lokali(aja, ti se s tem ne strinjaš... )Ali pa - kot je nekdo predlagal - fizično ločeni prostori za kadilce kamor bi si sam prinesel pijačo. Žal je pa tisto - pa smo vas - res prisotno.Pa ne samo tu noter. ja no, kaj šele hruške..... Pa slive... Tud mene ne zanimaš, sploh - dokler se ne začneš vtikat v stvari o katerih nimaš pojma - vame npr. O vtikanju v stvari o katrih kdo nima pojma bi se dalo precej povedat tu noter.Citiranje postov zaenkrat še ni prepovedano in ga jaz tudi ne vidim kot vtikanje v kogarkoli ali karkoli.Post ki si ga pa ti citirala je bil pa odgovor na tvoje vprašanje postavljeno meni.Kdo se torej vtika v koga? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 .............Lahko ga imenujemo pa tudi obdobje svobode - ki se koncuje zdaj oz. ki se pocasi nehuje, tudi z uvedbami tega in drugih nespametnih in nezivljenjskih zakonov. Brez skrbi, ne bo jim uspelo... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Žal je pa tisto - pa smo vas - res prisotno.Pa ne samo tu noter.ma res je to, ves, zal.... zato k nimamo socutja, ne eni ne drugi, pravzaprav, kajti dejansko so stevilni kadilci bli totalno brezobzirni (kajenje po liftih itd., nobeno upostevanje nekadilcev)....sam! nismo (bili) vsi kadilci taki!!ampak najebemo pa vsi!pa tud un, k en chik na zhur pokadi. kar pomen, ce ga kdo vid, ne more oporekat temu, da je kadilc, sam a je res kadilc, halo?? to kar pravis...ce bi blo res zdravje in to point, bi vela dobrohotnost, skrb za zdravje, blagost... ljubezen... s strani nekadilcev...tko pa veje sovraznost in mascevalnost, tekma, na nozh!!!s tem da so ZE zmagal! tud tolk casti ne pustijo v boju, nekadilci kadilcem! da bi rekl: sej stekamo.... pa to (*a jaz stekam da ni kul v liftih, restavracijajh??) kajti po tem, ko smo ze zgubili, bili porazheni in nadglasovani (x!x), TAKO MALO razumevanja vidimo s strani teh skrbnih, zdravje zelecih in oh in sploh prijazno ljubecih drzavljanov. ce nekdo boj dobi (jaz ce bi bla *zmagovalka*), bi si dovolila sicer nekoliko pokroviteljskega, a ipak socutja. tko da, z lazhno skrbjo zame, za moje zdravje, za druzbo, sistem, so pokazal/dokazal, da jim dol visim jaz.ne pa tud moje smrdljive in ogabne navade. ki jih motjo tok da to ni res!In pokazal so, da bojo naredil VSE, ampak VSE x!x da me bojo onemogocl, pa roke si bojo zraven meli. ja ja, vcasih nam 'zmagovalec' pove zelo veliko o sebi, vcas pa vec o seb pove 'kup rusevin'. Ko si pa zmagovalec, mas pa lazje in hitreje mikrofon v rokah. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 zakaj se pa zmeraj gre za to, maš na izbiro en mali drek, pa en velik drek, zdej pa zber in pusti tretjo opcijo - to, da se pomatraš in popucaš - vnemar! ej kako kontrolo bodo mel, lohk se gre tud sam za moč. pa kolk lažji je vladat, če se folk zarad takih bedarij piči med sabo - ker pol itak ne bodo stopili skupaj, ko bo treba. namesto, da bi se cajt zapravljalo za pomembne stvari. čipanje in kajenje - pri obojem se gre za to, da govorijo, da je za dobro ljudi (kar ni pravi razlog). sam dobro, teb je vseen, če ti vladajo in te omejujejo. lol ... kod ta poslušam nekoga, ki je prvi letnik filozofije, pa je ob spoznanju prve klasične teorije zarote postal mulder Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 tko da, z lazhno skrbjo zame, za moje zdravje, za druzbo, sistem, so pokazal/dokazal, da jim dol visim jaz.ne pa tud moje smrdljive in ogabne navade. ki jih motjo tok da to ni res!In pokazal so, da bojo naredil VSE, ampak VSE x!x da me bojo onemogocl, pa roke si bojo zraven meli. ja ja, vcasih nam 'zmagovalec' pove zelo veliko o sebi, vcas pa vec o seb pove 'kup rusevin'. Ko si pa zmagovalec, mas pa lazje in hitreje mikrofon v rokah. Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Eh čemu sploh ta bla bla, tko nima noben od vs kadilcev jajca dab priznov: "ja res ne narobe da kadimo v zaprtih prostorih in z tem zastruplamo vse povrek in počez, ampak se z tem zakonom ne strinjam in ga ne spoštujem ker mi gre na kurac"...ni jajc ja.Je pa špas pol iskat dlake v : -ministrstvu in vladi ki so itak dradicionalno krivi za vse kar nam ni kul na tem svetu -bogih gostincih k jim propadajo lokali-kao da vs boli kurac kuko se kjermu godi, dej,dej klamfejte nesmisle-razn Tomažslo k ma sina v tem in se sikira ste drugi čist brez argumentov Vsa fora je v tem da vm je nekdo stopu na prste,prepovedov kadit kot ste bili navajni ob kavici v zaprtih prostorih, nekje tudi v skupnih prostorih na šihtu, itd.Počutite se žrtve, kot ste nekdaj že počutili, ko ste se v najstniških letih skrival bred prfoksom in pred tastarim da vs niso dobil.In zdej ko ste odrasi, seveda, kdo bo vm govoru kaj lahko in kaj ne in kje, sploh pa ker ste to počeli do zdaj svobodno. Dejte mal mozak uporabt pa dojet da so zaprti prostori javnega značaja in ne za privilegij kadilcev, namenjeni vsem in kjer more bit poskrbljeno za zdravo okolje.Seveda to dopovej kadilcu.Nehej kadit za en let pa pejt pol v enga tazga boste vidl.Kej rit sita težko kej vidš. Sploh je pa že skrajn cajt da ratajo kafiči plejsi druženja ljudi in ne zastruplanja in propadanja na tak ali drugačen način Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 lol ... kod ta poslušam nekoga, ki je prvi letnik filozofije, pa je ob spoznanju prve klasične teorije zarote postal mulder puma zdej pa resn..spomni se kak let nazaj kaj s počela in kako s živela....sedaj pa tukaj hočeš opravičevat sama sebi kako j zdej to tvoje prav. Kar maš za pošlihtat, tud v iskanju krivde drugje ne bo pomagalo....krivdo najprej in samo v seb lahko najdeš...pol tbo pa res vseen, če kak kafič za kadolce nardijo Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 O vtikanju v stvari o katrih kdo nima pojma bi se dalo precej povedat tu noter.Citiranje postov zaenkrat še ni prepovedano in ga jaz tudi ne vidim kot vtikanje v kogarkoli ali karkoli.Post ki si ga pa ti citirala je bil pa odgovor na tvoje vprašanje postavljeno meni.Kdo se torej vtika v koga? Dej ata pejt mal nazaj pogledat kdo je koga prvi citiral, ker te očino spomin mal daje Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Ni meni za nobeno zmago, ne "kvazi" ne pravo.Zmaga bo takrat ko se razmišljalo o varovanju zdravja na vseh področjih.In tudi ukrepalo.Ni mi ne cilj ne namen vsiljevati mojega kajenja nekadilcem.Sem pa za zakon ki bi bil manj diskriminatoren.Kot na primer ločeni lokali(aja, ti se s tem ne strinjaš... )Ali pa - kot je nekdo predlagal - fizično ločeni prostori za kadilce kamor bi si sam prinesel pijačo. zanimivo mi je predvsem to, da se kadilci ovijate v plašč žrtve oz kako ubogi ste in pri tem obsojate nekadilce točno tega, kar ste sami počeli cel čas (pred tem zakonom). opevate kako ste sedaj drugorazredni državljani in podobno ... medtem ko pred tem se je točno to dogajalo nekadilcem in ste te izjave podpirali z izjavami: češ, če ti dim ne paše pa ostani doma, saj te noben ne sili v kafič.sedaj ko je situacija obratna, pa pod nos mečete točno te izjave, ki ste jih sami najpogosteje uporabljali pri drugih in obsojate nekadilce kot da gre za inkvizitorje, saj izjavljajo izjave v smilu: če hočeš kaditi pa ostani doma.ogledalce, ogledalce ... p.s: me ne moti, da bi bili kafiči za kadilce in za nekadilce ... sam če pride do tega, bo tako kot je bilo z prostorom za nekadilce ... enostavno ne bodo obstajali. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Nordika, Crna puma, prosim vaju za odgovor na tole vprašanje, oziroma mnenje. In zakaj bi gostinci vsi hoteli imeti kadilske bare, ko pa je več nekadilcev? Odgovor je čist preprost.V kafiče bolj zahajajo kadilci kot nekadilci.Mogoče celo zaradi cigaretnega dima.Bo cajt pokazov in mislim da bojo kafičic čez let,dve spet povni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 puma zdej pa resn..spomni se kak let nazaj kaj s počela in kako s živela....sedaj pa tukaj hočeš opravičevat sama sebi kako j zdej to tvoje prav. Kar maš za pošlihtat, tud v iskanju krivde drugje ne bo pomagalo....krivdo najprej in samo v seb lahko najdeš...pol tbo pa res vseen, če kak kafič za kadolce nardijo lol ... kakšno vezo pa ima to z mulderjem? ok čisto resno: o čem ti sploh sedaj govoriš? o kakšni krivdi in kako bi pa naj živela leto dni nazaj?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 razn Tomažslo k ma sina v tem in se sikira ste drugi čist brez argumentovmoj sin in moj poklic nima nč s tem..nekaj narobe razumel.....drgač pa okol jajc in opravičiladej indy jest nisem nikogar zastrupljal edin mogč mal mojo vnukinjo, k včas k men v moj zaganjavc pride, kjer smrdi po čikih...hočm sam na primerih pokazat pomankljivost in dejansko škodo tega zakona v primeru s prejšnjim in pokazat da je s tem zakonom storjena krivica kadilcem, nekadilci s tem zakonom nimate prav nič več pravic, kot ste jih imeli s prejšnjim edino v segmentu zaščite strežnega osebja.....to da se ta pomankljivo izvaja in se prejšnji tudi ni ni naša krivda....danes bil v lokalu kjer so kadili, kaj pa more inšpektor...če te ne dobi s prižgano cigareto v roki prav nič, predno pa not stopi pa lahko še vsi pogasnejo...a razumeš.....treba je disciplinirati tudi nas kadilce, sam ne s prepovedjo ampak z možnostjo alternative, ki jo sedaj nimamo, zato se pa zakon krši.....kafič za kadilce, pa ne bo nobeden šel v kafič za nekadlce kršit zakon...tko se pa krši povsod..... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Dej ata pejt mal nazaj pogledat kdo je koga prvi citiral, ker te očino spomin mal daje Ti dete pa preberi cel post pa se potem usajaj.Citiranje zame ne pomeni vtikanje v kogarkoli, to je bilo napisano.Če me kdo kaj vpraša, odgovorim.Da te citiram menda ne rabim tvojega dovoljenja, visokost.Obstaja pa opcija Ignoriraj tega člana. Uporabi jo. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Saj tudi kje drugje. Ni mi treba dajati kot primer NY. Ker amerika ni noben vzornik. Prej drugače. Smo pa tudi slovenci inovativni in se lahko spomnimo kaj sami. kako kombinirano metod, ki bo primerna za vse. Ja zanimiv da mi je dlih en cajt nazaj reku frend k je bil v Amerik in tud dlj cajta v NY ko je hodu z kolegi na kavo zjutrej, kuko ne more verjet da se v lokalih ne kadi,ljudje ne zganajo nobenga bav bava.Spijejo uno kavo,kramljajo sproščeno in toj to.Vsi so srečni.Če kdo hoče prpalit, ga prpali k gre že vn iz lokala.Pr ns pa taka štala Tle se pa ene putnerske in štrajkarske scene dogajajo ko so vsi zanalašč odzun, ne zato ker ne morjo zdržat brez čika.Pol pa kao glumite da gostinci propadajo.A ko pa reveš vn pa not skače, pa zastavlja svoj zdravje je pa kul. dej,dej tut tok niste dab bli pošteni. Ne glumite glivu vsi po vrst.Najbolj smešn je pa to da se bo vsak kadilc čez ene 5 let nad tem nasmehnu, kvaj kao dugajal po sprejetju zakona. NE GLUMITE GLIVU kar je prov je prov moj sin in moj poklic nima nč s tem..nekaj narobe razumel.....drgač pa okol jajc in opravičiladej indy jest nisem nikogar zastrupljal edin mogč mal mojo vnukinjo, k včas k men v moj zaganjavc pride, kjer smrdi po čikih...hočm sam na primerih pokazat pomankljivost in dejansko škodo tega zakona v primeru s prejšnjim in pokazat da je s tem zakonom storjena krivica kadilcem, nekadilci s tem zakonom nimate prav nič več pravic, kot ste jih imeli s prejšnjim edino v segmentu zaščite strežnega osebja.....to da se ta pomankljivo izvaja in se prejšnji tudi ni ni naša krivda....danes bil v lokalu kjer so kadili, kaj pa more inšpektor...če te ne dobi s prižgano cigareto v roki prav nič, predno pa not stopi pa lahko še vsi pogasnejo...a razumeš.....treba je disciplinirati tudi nas kadilce, sam ne s prepovedjo ampak z možnostjo alternative, ki jo sedaj nimamo, zato se pa zakon krši.....kafič za kadilce, pa ne bo nobeden šel v kafič za nekadlce kršit zakon...tko se pa krši povsod..... A lepo te prosm.Kva a moje pljuča po nepotrebnem filat z 4000 stupenimi snovmi ko pridem na kavo je pa kul al kva al pa k sm bil v diskaču 6 ur.Ne bluzi o osebju.To je zaščita za vse.Še za kadilce k dobijo 3 krat več dima vase.Prejšn zakon je bil tema, tut če bi se ga držal. Pa še nekej mi povej.Kok kafičev je sploh zmonžnih narest dva ločena prostora tolk dobr da iz kadilčevega ne bo uhajov dom v kadilčevega(vsak bi naredu najcenej tolk da je).V zaprtih prostorih je to skor nemogoče zato nehej.To ni rešitev.Edina varjanta je ta kot je zdej, da imate nad sabo nebo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 lol ... kakšno vezo pa ima to z mulderjem? ok čisto resno: o čem ti sploh sedaj govoriš? o kakšni krivdi in kako bi pa naj živela leto dni nazaj?? nč pozab...mogoče s ti druga puma kot tista k jo jest poznam.....oprost če sem se zmotu sam pogled na določene stvari pa ne razumem...obe z nordiko trdita, da bi ločevanje kadilskih lokalov od nekadilskih na konc naredilo samo kadilske, mogoče maš prav...sam brez tega pa enostavno kafičev ne bo več.....a t povem neki...veš kok z našga konca se nas v avstrijo na kufe voz....a veš kaj to pomen za naše kafiče...tud za davkarijo ......a pa veš da tiste kelnerce k so ble tko ogrožene sedaj nimajo službe in sredstev za preživetje....tu se pa prepiramo o tem, kako je kajenje škodljivo...seveda je in če bom gauznu bom zato sam kriv...a razumeš...je pa moje etična dolžnost, da sem obziren do drugih, kar sem in sem tudi vseskozi bil....velik korist nardimo, k se vsedemo v avto in 15 km peljemo, zato da uživamo tiste pravice k nam pripadajo..sam na žalost v drugi državi.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 zanimivo mi je predvsem to, da se kadilci ovijate v plašč žrtve oz kako ubogi ste in pri tem obsojate nekadilce točno tega, kar ste sami počeli cel čas (pred tem zakonom). Jaz osebno se zaradi tega zakona ne počutim ne žrtev ne drugorazredni državljan.Tudi prej nikoli nisem kadil tam kjer ne bi smel ali tam kjer bi moje kajenje motilo nekadilce, pa čeprav ni bilo prepovedano.Po lokalih ne hodim, vsaj toliko ne da bi zaradi tega bistveno trpeli moji kadilski užitki... Ne kadim niti v svojem avtu, čeprav mi noben zakon tega ne prepoveduje.Kaj me pa moti pri tem zakonu sem pa že napisal, tako da ne bom ponavljal. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 ne indy ...pogovarjamo se ločenih kafičih...kafiči k bi bli za kadilce in kafiči k bi bli za nekadilce Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 ne indy ...pogovarjamo se ločenih kafičih...kafiči k bi bli za kadilce in kafiči k bi bli za nekadilce Hm zej mi pa povej kuko bi to laufal.Gostincem gre itak sam za dnar(kdo se sekira za zdravje ko je zdrav), tko da bi blo isto kot dons.Večina lokalov bi blo za kadilce.In nekadilci smo spet primorani v to ker se vse javno življenje dogaja tam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 nč pozab...mogoče s ti druga puma kot tista k jo jest poznam.....oprost če sem se zmotu sam pogled na določene stvari pa ne razumem...obe z nordiko trdita, da bi ločevanje kadilskih lokalov od nekadilskih na konc naredilo samo kadilske, mogoče maš prav...sam brez tega pa enostavno kafičev ne bo več.....a t povem neki...veš kok z našga konca se nas v avstrijo na kufe voz....a veš kaj to pomen za naše kafiče...tud za davkarijo ......a pa veš da tiste kelnerce k so ble tko ogrožene sedaj nimajo službe in sredstev za preživetje....tu se pa prepiramo o tem, kako je kajenje škodljivo...seveda je in če bom gauznu bom zato sam kriv...a razumeš...je pa moje etična dolžnost, da sem obziren do drugih, kar sem in sem tudi vseskozi bil....velik korist nardimo, k se vsedemo v avto in 15 km peljemo, zato da uživamo tiste pravice k nam pripadajo..sam na žalost v drugi državi.... jap si se zmotil in oproščeno ti je če pogledam z vidika gostilničarja ... razumem da ima ta upad prometa na začetku, vendar dvomim, da bodo pa zarad tega zakona vsi kadilci ostali doma, kar pomeni, da bi se promet moral s časoma stabilizirati.prav tako je italija bila znana kot ljubiteljica kajenja in če se ne motim so tud italijanski gostilničarji imeli upad prometa ... vendar se je to kasneje stabiliziralo.verjetno se je ali se bo enako zgodilo tudi v sloveniji, saj dvomim, da se da komu iz npr lj vozit v avstrijo na kavo. Prav tako je kava dražja v avstriji kot v slo ... Mogoče bi ravno zato bilo praktično zdaj narest raziskave o prometu gostinjcev. razumem pa tud tebe kot kadilca, da ti ni fajn, če nimaš izbire in moraš al biti zunaj pa skaditi al pa notri in ne kaditi... vendar ti hočem povedat, da ti imaš sedaj vsaj neko možnost izbire, če se odločiš it v kafič (torej ko si notri ne kadiš, greš ven in kadiš)medtem ko prej nekadilci nismo imeli možnosti izbire v kafiču... imeli smo le možnost biti v dimu (ki nam nepaše) ali ostati doma. in verjetno bi bila smiselna delitev na kadilske in nekadilske kafiče ... pa vendar bi se kaj hitro zgodilo, da bi nekadilci bili spet tam, kjer smo bili ... v dimu ali doma. in bi tako pristali spet to kar kadilci imenujete drugorazredni državljani. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 in verjetno bi bila smiselna delitev na kadilske in nekadilske kafiče ... pa vendar bi se kaj hitro zgodilo, da bi nekadilci bili spet tam, kjer smo bili ... v dimu ali doma. in bi tako pristali spet to kar kadilci imenujete drugorazredni državljani.[/color]ma sej že zdej drenate skupi z kadilci zunaj na mrazu, sem gledal zadnjič v Vopi..zunaj kakih 40 ldi, not pa trije..ja možno da b se res zgodilo, da b bil za nekadilce le tu in tam kak specializiran kafič....sam po vseh anketah, kjih ministrstvo za zdravje navaja b se to ne smel zgodit, saj je nekadilcev 80%...drgač pa tist od italije k je nekdo napisal...v Trbižu j blo kakih 30 kafičev, danes jih je mogoče vse skupaj 5 je pa cel kup zasebnih klubov, sam sem občasni gost v dveh. Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 http://www.arso.gov.si/zrak/kakovost%20zra...centracije.html Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 http://www.arso.gov.si/zrak/kakovost%20zra...centracije.html Kva zej hočeš povedat z temu, daj kao odzun tut smog pa noben ne uveljavlja prepovedi za to te ono al kva in daj za to nesmiselno dajat take prepovedi ker smo itak na udaru od drugih.Ti šment sam nekej ne razumem, da odzunej ta smog loh vsaj km gre, medtem ko v prostoru šit nima km it.Zanimiv ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.