Skoči na vsebino

Peticija PROTI kadilskemu zakonu v Sloveniji

hacklab

Recommended Posts

saj zato, saj sem omenla, tocn to, cash pa lepo vlecejo, caplji! :xx!:

hinavski! zdravje, ja. Pih! folk crkava v svakojakih pogojih, bogu za ledjima bREZ VODE pa tak!!!! (k od tam nou nobenga budgeta prslo, se pravi za zdravje unih nam dol visi), pac pa kadilci, zanima nas vase zdravje in vas denarcek. x:px

res je, kar pravis: crni trgi in vse to plus ena zelo zalostna posledica, ki jo zal jaz lahko vidim, ene 70% folka (al kolk je nekadilcev) in veleumni snovalci zakonov in supermanski zascitniki mojga zdravja pa ne, namrec:

blazno se bo povecal % kadilcev med zelo mladimi. VEC (in ne manj!) bo posledicno zdravstvenih tezav, konfliktov, depresij, pizdarij. xyesx :V:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 547
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Mene ne bo noben prepričal, da je državi kaj mar za zdravje ljudi. Pa naj bodo tisti, ki to verjamejo še taki zagovorniki. So butli kaj češ.

Dokler delavci delajo v nevzdržnih in zdravstveno neprilagojenih pogojih, so v naših trgovinah produkti z raznimi škodljivimi označbami E in drugimi strupenimi dodatki, dokler imajo zdravniki seznam dragih zdravil, ki učinkujejo bolje kot druga pa imajo na njih omejitve (da prišparajo nekaj ficencev), dokler imamo tovarne v državi, ki močno onesnažujejo zrak itd. me ne bo noben prepričal.

Smo pač hlapci in delamo, kar priporoča EU. Ampak le priporoča. Če bi mislili s svojo glavo, bi lahko uredili zakone tako, da bi bilo vsem prav. Jaz pa vem, da te uradniki na ministrstvih (pa poslanci itd.) delajo bolj s prazno glavo. Služba jih ne veseli, niso inovativni in kopirajo zakone v drugi državah. COPY, PASTE sistem. No, vsa čast pa njihovem govoričenju in zagovarjanju skopiranih zakonov. Ker roko na srce, naši zaposleni na ministrstvih in po javnih uradih so dobri govorniki, so pa kaj malo ustvarjalni.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

berem pa berem tole temo

pa da še jaz povem svoje mnenje.

sem nekadilka, če se že opredeljujemo kot kadilci/nekadilci.

pa mi je tale zakon čisto mimo.

nič kaj ni rešil, vsaj jaz ne vidim.

ok, cote ne smrdijo več, če grem ven, to že.

samo se pa zdaj veliko bolj vonja švic posameznikov, kar pa zna biti še bolj moteče kot cigaretni dim, vsaj zame, no

pa nestrpnosti je veliko več

aja, pa včeraj šla na pijačo zvečer.

in kako zanimivo, terasa polna, noter pa nič folka ...

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Če bi pa že rada slišala kakšno predalčkanje, hm kako se ti pa sliši fašistoidna primitivka?

Umetna, seveda....... :vragec: ..še to povrh vsega....

xrolleyesx in potem sem jaz primitivna xg:Dx

xyesx ja eni kadilci ste res omejeni - v večih pomenih te besede :o|o:

Support bacteria, they're the only culture some people have!

x:Dx x:Dx x:Dx kok je men to smešn k gledam borbo kadilcev za svoje pravice.Seveda prej se pa noben ni prašov kej nekadilc pršu v zakajen lokal če mu je kul xcivx -pa ne mi govort da mi ni blo treba tja hodt-kam pa naj grem če edin tm dogaja.

Kurc vs gleda...evo tko xcivx

Nehejte kadit pa bo xcheersx .Boste še kej usput nardil za svoje zdravje :8):

Daj pa kapa čez rob, pa še hodte vn na minus 100 kadit haha.....bože,bože človeški neumnosti

pa ne mi govort da mi ni blo treba tja hodt-kam pa naj grem če edin tm dogaja.

ja zakaj pa se dogaja....

vedeti moraš, da so edin pivci in pri tem je tudi obvezen čik dobri potrošniki v kafičih.....torej se zarad kadilcev dogaja....

včeraj bil v Bohinju, pred Merkatorjem vsak stol svojo deko in za mizo grelc, k je nabijal poletno toploto...sicer je mal v noge pihal, drgač se je pa kar dal zdržat.....danes bil v enem kafiču tu v moji bližini, notri kakih 15 gostov, vsaj 10 jih je melo čik v rokah...sam kurc pa tak kajenje, k moraš skoz gledat kdo bo skoz vrata pršu...sem šu raj ven zdrgnu jakno in v miru popil kavico in enga pokadu....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Poglej, ste eni pametni nekadilci. Kdo pa vam je prepovedal ali pa silil iti v lokal, kjer se je kadilo. Noben. Sami ste se tako odločali. Sedaj pa pizdite, ker ste bogi revčki morali vohati dim. Vsaka moderna družba ima možnost izbire. In to pod istimi pogoji seveda. V nasprotnem primeru gre za diskriminacijo.
Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

ja zakaj pa se dogaja....

vedeti moraš, da so edin pivci in pri tem je tudi obvezen čik dobri potrošniki v kafičih.....torej se zarad kadilcev dogaja....

ja sej...

to je (mensezdi) astra dobr in duhovito napisala v temi o kadilskem zakonu (torej nekaksni predhodnici tele teme, pravzaprav, kot je izpadlo)...

da skratka folk ful dere nekam, ker 'dogaja'. pol bi pa radi te 'dogajalce' spremenil, nardil da bi drugac 'dogajal'.....

In zdej so not. sami, v cistem.

al pa so, kar je res smesno, indy, zun na mrazu s kadilci - k SPET TM DOGAJA!! :D

eh ja, cloveski neumnosti pa res ni meja.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Poglej, ste eni pametni nekadilci. Kdo pa vam je prepovedal ali pa silil iti v lokal, kjer se je kadilo. Noben. Sami ste se tako odločali. Sedaj pa pizdite, ker ste bogi revčki morali vohati dim. Vsaka moderna družba ima možnost izbire. In to pod istimi pogoji seveda. V nasprotnem primeru gre za diskriminacijo.

Ja evo sej xcivx "Kdo nas je silu"...dej mal misl z glavo.Če ma človk sestank al pa neko obveznost, al pa se ga hoče mal nažurat more pol pod vašo komando to počet v zastrupljenem okolju.Ona prav-kdo tej silu-sej druge izbire ni blo.Pizda pa sej nisem en budist v enmu templju k nč vn ne hod, pa se z nobenmu ne druž...alo.

Je pa res daj šlo iz ene skrajnosti v drugo.Nobena ni uredu za vse.Če pa že po vsem takem logično pogledaš je ta sedaj vsaj zdrava in normalna in zato jo podpiram.

ja sej...

to je (mensezdi) astra dobr in duhovito napisala v temi o kadilskem zakonu (torej nekaksni predhodnici tele teme, pravzaprav, kot je izpadlo)...

da skratka folk ful dere nekam, ker 'dogaja'. pol bi pa radi te 'dogajalce' spremenil, nardil da bi drugac 'dogajal'.....

al pa so, kar je res smesno, indy, zun na mrazu s kadilci - k SPET TM DOGAJA!! :D

ja sej o tem se pogovarjamo v vsebini bedastga zakona, sam eni pač nočjo zastopit dejstev....v Kranjski gori kelnerca dobila odpoved, ker ni hotela streči zunaj na mrazu, na Jesenicah v enem zasilnem montažnem objektu natakar streše v bundi na mrazu, sploh ni nč not, cel šiht zunaj....pokurmo cel kup energije in onesnažujemo zrak z grelci, v enem od lokalov je zarad tega kava 2,2 EUR, tko za kadilce kot za nekadilce....izguba je v gospodarstvu , to so dejstva, čeprav se omejujemo samo na ta del gostinstva, to so kafiči, k nima alternativne ponudbe...sej restavracije so že prej laufale brez čika, tam v bistvu izgub ni.....

ja sej...

Počak Marsa ene 2,3 leta.Se noben nav več razburjev.Kafiči bojo spet povni.Prehodna obdobja so zmer huda( pa še to zarad butastih kadilcov k raj odzun sedi na minus 1000 zarad svojga prov, ker mu je "mama vzela igračko iz rok" , namest dab se mal spametvov) in zganjat hudiča zarad tega je neumno po parih mescih zdej.Seveda tega hudiča zganajo kadilci, noben drug.

Če ma človk sestank al pa neko obveznost, ...

to je res. hoces it ka navico, si nekadilc, nous glih v slascicarno zato rinil. se strinjam.

ampak ZATO bi blo pa treba prejsnjega preprosto pac samo izvajat! x!x

ne pa zarad lastne nesposobnosti ljudstvu (tok velikemu delu ljudstva) skenslat vse.

pa se ko gre za hrano, torej restavracije pa taksno. tega nisi nic omenil.

nickolikokrat smo kosil, jedl v prostoru za nekadilce, povsem brez tezav - NC vn hodil na chike, jasno.

kar se pa tice zuriranja, se pa ze ne strinjava vec.

jaz moram pa cheap parfume pa shwiz vohat pa ogroza me guzva pa lohk kej staknem ce se drenjam in vse to, torej taksna zadeva pa gre kar lepo na lastno zeljo (ali pac ne) in odgovornost.

Picasso

Počak Marsa ene 2,3 leta.Se noben nav več razburjev.Kafiči bojo spet povni.Prehodna obdobja so zmer huda in zganjat hudiča zarad tega je neumno po parih mescih zdej.Seveda tega hudiča zganajo kadilci, noben drug.
indy...noben kadilec ne bo nehal kaditi zarad tega zakona.....boste pač hodili v kafiče samo nekadilci....jest sem bil navajen vsak večer it na kako debatko, danes to ne počnem več, tu in tam grem, pa še to v ilegalo......takih, k sedaj ne hodmo več je v veliki večini.......dobivamo se privatno, skratka zakon nam je nekaj preprečil, kar je bilo del našega vsakdanjika...kako ne razumeš.....tebi ni preprečil nič, razen tega, da boš zarad grelcev zunaj dražjo pijačo pil.....

Hodim po državah, kso omenjane kot kao kako se držijo zakonov....drek se jih....pred lokali stojijo stražarji, k povedo, kdaj je treba čik ugasnt....v večini pa inšpektoriji sploh ne upajo brez policijskega¸spremstva bliz pidt........sam o tem vsi molčijo, treba j prkazat samo pozitivno stran zakona.....

nobena prisilani imela učinka in tud ta ne bo, če bi samo dosledno izvajali prejšnji zakon, bi bili že najbolj urejena država na tem področju.....

ne nakladaj o prehodnem obdobju...tega n ker ni blo, samo popredalčkal so se drgač......

Eh kva vm ni jasn.Cigaretni dim je škodljiv,je strup in ne sodi v zaprte prostore, ker nikamor ne gre ampak se samo poseda.Kva je odzun je vseen ker gre itak vse v luft in strupene prostore je treba prepovedat.Toj čist simpl in enostavna razlaga.Je pa problem ker je to vcepljen v človeka, ker se je tako počelo že od nekdaj.Mislm daj pršu cajt da se človeku vbije v glavo pametno zadevo, konckokocev smo v moderni dobi,dobi ki napoveduje zdravo in dolgo življenje v kateremu je treba uživat.Smo na pravi poti.

ves kaj je indy, prehodno obdobje gor dol!! :xx!:

s cigavim cashem mislis da se operira v vseh teh akcijah? teh in drugih? referendumih in vsem tem??

ves kok je to casha!!

zato k so nesposobni! ma ne, res je nad bedasto!

da VEDNO kar nekaj uvedemo, na novo odkrijemo oz. se nekaj gremo, brez kakrsnegakoli razmisleka, pol pa ZA NAZAJ popravljamo, bedaki! :sick:

in zraven grejo milijarde!

namest da bi strateshko se lotil ZE PREJ!!

in to je na vecih podrocjih! v zdravstvu tud pa tak, vojski, sportu..

ma dej, nesposobnjakovici!

zakoni bi naj bli tud zato, da bi lazje drug z drugim ziveli.

mi pa glih obratno delamo vedno.

Picasso

Hodim po državah, kso omenjane kot kao kako se držijo zakonov....drek se jih....pred lokali stojijo stražarji, k povedo, kdaj je treba čik ugasnt....v večini pa inšpektoriji sploh ne upajo brez policijskega¸spremstva bliz pidt........

Žalostn da človeška neumnost ne pozna meja :xx!:

indy...noben kadilec ne bo nehal kaditi zarad tega zakona.....boste pač hodili v kafiče samo nekadilci....jest sem bil navajen vsak večer it na kako debatko, danes to ne počnem več, tu in tam grem, pa še to v ilegalo......takih, k sedaj ne hodmo več je v veliki večini.......dobivamo se privatno, skratka zakon nam je nekaj preprečil, kar je bilo del našega vsakdanjika...kako ne razumeš.....tebi ni preprečil nič, razen tega, da boš zarad grelcev zunaj dražjo

Ne razumem tebe kuko ne morš dojet da "krematoriji" ne pašejo nikamor mater :vragec: .Al sej treba oklepat te svoje odvisnoti in jo brant k pjanc flaše.

Žalostn je tut to daj treba človeka z palco po prstih k enga otroka v osnovni šoli da sploh vidi bistvu.Lobiji gor dol...koji kurac.

Guest Mačona
Eh kva vm ni jasn.Cigaretni dim je škodljiv,je strup in ne sodi v zaprte prostore, ker nikamor ne gre ampak se samo poseda.Kva je odzun je vseen ker gre itak vse v luft in strupene prostore je treba prepovedat.Toj čist simpl in enostavna razlaga.Je pa problem ker je to vcepljen v človeka, ker se je tako počelo že od nekdaj.Mislm daj pršu cajt da se človeku vbije v glavo pametno zadevo, konckokocev smo v moderni dobi,dobi ki napoveduje zdravo in dolgo življenje v kateremu je treba uživat.Smo na pravi poti.

ja OK, je škodljiv, dobrodejen že ni, sam a ma smisel, da nam hočejo zdaj kar naenkrat vcepit v podzavest, kok je kajenje škodljivo? in kaj nam bojo še naprej hotli vcepit v podzavest? itak nam hočejo že marsikaj ... ful nas hočejo omejit. v imenu tega in tega, zdravja recimo, ki je itak vsak sam odgovoren zanj!

kaj vse še ne sodi v zaprte prostore, pa tam ostaja in ne bo nikol prepovedano ... ker država o tega nima dobička.

ah, zdravo in dolgo življenje. po čigavi meri? po zakonih? lepo te prosim. sam si vsak lahko naredi življenje lepo, pol pa dolgo ali kratko, zdravo ali nezdravo. mogoče nekomu ni smisel v dolgosti in neizmernem zdravju in sterilnosti.

cigaretni dim je škodljiv, mastna hrana je škodljiva, ekstremno vegetarianstvo je škodljivo, tri "numarce" v seksu j škodljivo, tud na roke ga metat je škodljivo........id, itd...pa dej no indy.....smo individualna bitja, k se sami zase odločamo, kako bomo živeli in kaj bomo počeli.....to je naša pravica in nihče nima pravice to nam preprečevat.....če bom zaradi mojega načina prej podelal je to moj problem in ne tvoj, pa še koristno za državo, k bo mela pokojninska blagajna več dnarja.......kar se pa zdravljenja tiče j pa tko...plačujem vsak mesec kar zajetno vsoto v to blagajno, v vseh letih še skor nič od tega ponucal (hvala bogu) in tud če me bodo moral kak mesec mal s tabletam filat , dokler se ne stegnem, ne bo povrnjen moj vložek.....

Ja evo sej xcivx "Kdo nas je silu"...dej mal misl z glavo.Če ma človk sestank al pa neko obveznost, al pa se ga hoče mal nažurat more pol pod vašo komando to počet v zastrupljenem okolju.Ona prav-kdo tej silu-sej druge izbire ni blo.Pizda pa sej nisem en budist v enmu templju k nč vn ne hod, pa se z nobenmu ne druž...alo.

Je pa res daj šlo iz ene skrajnosti v drugo.Nobena ni uredu za vse.Če pa že po vsem takem logično pogledaš je ta sedaj vsaj zdrava in normalna in zato jo podpiram.

Ja zato pa je predlog, da bi bili ločeni kadilski in nekadilski lokali. Kam pa bi takrat šel? V kadilskega, kjer so dogaja al v nekadilskega kjer je tuga?

name='tomazslo' date='24. Nov 2007, 12:21' post='917214']

cigaretni dim je škodljiv, mastna hrana je škodljiva, ekstremno vegetarianstvo je škodljivo, tri numarce za povrstjo v seksu je škodljivo, živeti stresno je škodljivo, uživanje alkohola je škodljivo, fiksiranje j škodljivo, tud na roke ga metat je škodljivo...

Ja Tomaž, sam zarad teh zadev ti ne škoduješ nikomur,razen seb x;)x .Kajenje pa je skrajno egoistično dejanje z strani kadilcev, ker z tem ogrožajo tut druge.Najbolj žalostno je pa to, da si tega nikakor nočjo dopovedat.

Počak Marsa ene 2,3 leta.Se noben nav več razburjev.Kafiči bojo spet povni.Prehodna obdobja so zmer huda( pa še to zarad butastih kadilcov k raj odzun sedi na minus 1000 zarad svojga prov, ker mu je "mama vzela igračko iz rok" , namest dab se mal spametvov) in zganjat hudiča zarad tega je neumno po parih mescih zdej.Seveda tega hudiča zganajo kadilci, noben drug.

Idealist.

to je res. hoces it ka navico, si nekadilc, nous glih v slascicarno zato rinil. se strinjam.

ampak ZATO bi blo pa treba prejsnjega preprosto pac samo izvajat! x!x

ne pa zarad lastne nesposobnosti ljudstvu (tok velikemu delu ljudstva) skenslat vse.

pa se ko gre za hrano, torej restavracije pa taksno. tega nisi nic omenil.

nickolikokrat smo kosil, jedl v prostoru za nekadilce, povsem brez tezav - NC vn hodil na chike, jasno.

kar se pa tice zuriranja, se pa ze ne strinjava vec.

jaz moram pa cheap parfume pa shwiz vohat pa ogroza me guzva pa lohk kej staknem ce se drenjam in vse to, torej taksna zadeva pa gre kar lepo na lastno zeljo (ali pac ne) in odgovornost.

Se strinjam. Noben se ne pritožuje s prepovedjo kajenja v restavracijah. Glede barov in diskotek je pa druga scena.

...plačujem vsak mesec kar zajetno vsoto v to blagajno, v vseh letih če skor nič od tega ponucal (hvala bogu) in tud če me bodo moral kak mesec mal s tabletam filat , dokler se ne stegnem, ne bo povrnjen moj vložek.....

se podpisem.

pri 43-ih letih sem v zadnjih 15-ih letih bila 2x pri dohtarju. nikol zarad chikov. xyesx

ZAME drzava nikol ni dala niti ficka! (razen v porodnem oboobju, za kar hvala in vse dbest, do konc lajfa hvalezna, nimajo posvod tko).

in ko bom zbolela, bom jasno od chikov. x:o)x

ne od plesnivih kletnih stanovanj, gaganja brez icega, stresa... , 8 selitev v 16. letih!

ne, od cikov. zato k bom posteno povedala, da kadim, recimo (ker kako cjo te sicer zdravit ce ne poznajo tvojih okoliscin).

Picasso

Ja se strinjam.

Še vedno menim, da če bi bila država tako zelo ZA zdravje svojih državljanov, bi prepovedali prodajo cigaret. Se pravi, cigarete pač ne bi več prodajali, vendar pa tudi ne bi kriminilazirali kadilce. Se pravi, če dobiš kje izven države cigarete jih pač kadiš. Zaradi tega ne boš šel zapor (v trenjih sem namreč slišala, da jih skrbi, da bi bilo s prepovedjo prodaje cigaret v kaznivem dejanju 20% kadilcev, ki kadijo in da to ne bi bilo fer do njih, bla, bla), saj ne bi bilo prepovedano kaditi, pač pa samo prodaja cigaret.

Ampak to pa ne. Namreč; cigarete bi se še vedno dalo dobiti, samo država ne bi služila nič s prodajo. V vednost vsem: že danes se dajo dobiti cigarete na trgu za 15 EUR na šteko. Brez panike.... In to bo še bolj razširjeno, ko se bodo cigarete astronomsko podražile.

Če bi se ukinila prodaja cigaret, bi cene na črnem trgu vrtoglavo poskočile.

In tako bi se zgodilo to --> povečalo bi se uživanje trave! Ker jo je vedno več ljudi ponovno začelo sadit kjub velikemu tveganju. Ker je predraga za kupit, ni pa je težko vzgojit. Mogoče bojo pa zdaj začeli Slovenci še tobak sadit, pa bomo imeli "domače" cigarete. x:px In bomo veselo puhali svoje dimčke kar lepo doma ali pa po privat žurih, lokale pa naj imajo nekadilci. [ne vem zakaj me spominja na čase, ko še niso bili ustanovljeni lokali xrolleyesx ]

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

Ja zato pa je predlog, da bi bili ločeni kadilski in nekadilski lokali. Kam pa bi takrat šel? V kadilskega, kjer so dogaja al v nekadilskega kjer je tuga?

Zakaj tuga.Od kje ti ta info.Zele po treh mescih bluziš.Dej dej.Pa sej gledaš ameriške filme, nadaljevanke,dokumentarce.Tm se nikjer ne kadi pa je zmer vse povhn.Zakaj? Ker imajo ta zakon že dolgo časa ufuran.

Sam pr tem je drug problem.Vsi gostinci bi valda tradicionalno hotel met kadilske lokale(seveda za keš se nardi vse, kljub principom,kaj je prov, kaj ne x;)x ) Ps smo spet na istem.Ta možnost izbire bi bla napačna.

Nažalost kot sem rekel je treba včasih ljudi z palco po prstih in se mal spametujejo.

Guest Mačona
Zakaj tuga.Od kje ti ta info.Zele po treh mescih bluziš.Dej dej.Pa sej gledaš ameriške filme, nadaljevanke,dokumentarce.Tm se nikjer ne kadi pa je zmer vse povhn.Zakaj? Ker imajo ta zakon že dolgo časa ufuran.

tam je kultura drugačna in tud čist drugačen lajfstajl.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...